סרווס

טורדה

New member
סרווס

אני חדשה בפורום וצריכה את עזרתכם. עד גיל שנתיים דיברתי רק הונגרית וזכור לי שבכל פעם שראיתי פרת משה רבינו שרתי לה שיר יחד עם אמא שלי. מישהו מכיר ויוכל להזכיר לי?

טומי*

New member
טורדה ברוכה הבאה ../images/Emo70.gif

בערב אוכל לשאול מישהי שאולי תדע את השיר.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif גם אני שרתי את זה

עם אמא. אני זוכרת את השיר, כי כשעלינו לארץ, הכריחו את אחותי ואותי לכתוב כל יום עמוד בהונגרית, כדי לא לשכוח את השפה, ואהבתי לכתוב את השיר הזה. אז בבקשה, ושתהני. (יכול להיות, שפה ושם יהיו קצת פספוסים, כי כבר שנים שלא כתבתי את זה, חוץ מפעם אחת לא מזמן לבקשת מישהי) Egyszer egy hétpettyes katicabogárka Elindult megnézni mi van a világba Hívta a gyöngyvirág, hívta a vad rózsa Ide is, oda is betekint egy szóra Nagybajuszu cincérbácsi sétálgatni mentek A tóparti szunyogok, kalapot emeltek Estére elaludt katicabogárka Éjjeli pillangók, hazatalicskázták מקווה, שלשיר הזה התכוונת. וכמובן, ברוכה הבאה לפורומנו החביב. evike

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif משהו מאלף שקבלתי

מחברה בארה"ב הברית. זה כל כך מצא חן בעיני, שאני רוצה לשתף בו את כולכם. כדאי לקרוא, אני בטוחה שתסכימו איתי. מיכאל הוא אדם שאוהב לאהוב. אחד שתמיד יש לו משהו חיובי להגיד. כשמישהו שואל אותו מה שלומו הוא עונה:"אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים". פשוט טיפוס חיובי ואופטימי. כשעל אחד העובדים היה עובר יום רע, מיכאל היה שם בשביל לומר לו להביט על הצד החיובי במצבו. סגנונו המיוחד, עורר בי סקרנות ולכן יום אחד ניגשתי אליו ושאלתי אותו:"אני פשוט לא מבין. אי אפשר להיות חיובי כל הזמן. אז איך בכל זאת אתה מצליח?" מיכאל ענה לי ברוגע:"כל בוקר אני מתעורר ואומר לעצמי כי עומדות בפניי שתי אפשרויות. אחת - להיות במצב רוח טוב והשנייה - להיות במצב רוח רע; אני בוחר להיות במצב רוח טוב. בכל פעם שדבר רע קורה, אני יכול לבחור להיות קורבן או לבחור ללמוד מהניסיון; אני בוחר ללמוד מהניסיון. כאשר מישהו מגיע אליי בתלונה, אני יכול לקבל את תלונתו או להצביע על נקודת האור בבעייתו; אני בוחר בנקודת האור". "כן בטח, זה לא ממש קל", מחיתי בתסכול. "זה קל מאוד" אמר מיכאל. "החיים הם למעשה מקבץ של בחירות. כשאתה מוציא מהם את כל השאר הטפל והשולי, כל מצב ומקרה הוא בחירה. אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים ומגוונים. אתה בוחר איך אנ שים ישפיעו על מצב-רוחך. אתה בוחר אם להיות במצב רוח טוב או רע. ובשורה התחתונה: זו הבחירה שלך איך לחיות את חייך " . כשיצאתי ממשרדו של מיכאל הרהרתי על מה שאמר. למרות שלא המשכנו להיות בקשר, חשבתי רבות עליו כאשר בחרתי בחירות בחיי במקום להגיב אליהם. שנים אחדות מאוחר יותר, שמעתי כי מיכאל היה מעורב בתאונת עבודה קשה, בה נפל מגובה 30 מטר בעת שעבד על מגדל תקשורת. לאחר 18 שעות ניתוח וטיפול נמרץ, שוחרר מיכאל מביה"ח כשלגבו הוכנס מוט ברזל .. ראיתי אותו שישה חודשים לאחר התאונה.. כששאלתי אותו מה שלומו,הוא השיב: "אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים. רוצה לראות את הצלקות מהניתוח? " . החלטתי לראות אותן אך שאלתי אותו, מה עבר בראשו בזמן התאונה. "הדבר הראשון עליו חשבתי, היה שלומה של ילדתי-לעתיד שעדיין לא נולדה". ענה מיכאל. "לאחר מכן, כששכבתי על הקרקע, אני זוכר שעמדו בפניי שתי אפשרויות. יכולתי לבחור בחיים ויכולתי לבחור במוות; בחרתי בחיים". "לא פחדת? לא איבדת את ההכרה?" שאלתי אותו נפעם. מיכאל המשיך, "...החובשים היו נפלאים. הם המשיכו לומר כל הזמן שהכל יהיה בסדר. אך כשהם הכניסו אותי לחדר מיון, ראיתי את הבעות הפנים של הרופאים והאחיות וממש פחדתי. בעיניהם ראיתי את מה שחשבו - "הוא גמור". ידעתי שאני חייב לעשות משהו. "ומה עשית?" שאלתי. "הייתה שם אחות גדולה ששאלה אותי שאלות" ,אמר מיכאל. "היא שאלה אם אני אלרגי למשהו. "כן" עניתי לה.. הרופאים והאחיות הפסיקו את עבודתם וחיכו לתשובתי. לקחת נשימה עמוקה וצעקתי "לכוח-המש יכה". בזמן צחוקם, המשכתי ואמרתי להם:"אני בוחר לחיות. נתחו אותי כמו אדם שעתיד לחיות ולא כאדם מת". מיכאל חי תודות לכישוריי רופאיו, אך גם בגלל גישתו המדהימה לחיים. למדתי ממנו כי כל יום אנו בוחרים לחיות בצורה מלאה. גישה, היא בסופו של דבר , הכל. לכן, אל תדאגו למחר. מחר כבר ידאג לעצמו לבדו. לכל יום יש מספיק צרות לעצמו . אחרי הכל, היום הוא המחר שבגללו דאגת אתמול... בפניך עומדות שתי אפשרויות: 1. האחת: למחוק את המכתב הזה. 2. והשנייה: להעביר אותו הלאה. אני מקווה כי תבחר באפשרות השנייה. אני יודע שאני עשיתי זאת...

reuven4u

New member
אויי evike איזה כיף!!!!!!

אני גם נזכרתי בשיר הזה לפני כמה שבועות, ואני שר אותו לבן שלי, אבל מה - את השורה Nagybajuszu cincérbácsi לא זכרתי, אז היתי שר לה-לה-לה במקום השורה הזאת... אבל אז באת את וסידרתי לי את כל השיר! תודה!

יש גם מנגינה../images/Emo35.gif ../images/Emo79.gif ../images/Emo168.gif

אפשר לצרף קובץ MID להשמעה או קובץ JPG עם התוים? אני בטוח שלרבים ממשתתפי פורום זה השכלה מוסיקלית בסיסית ויודעים לקרוא תוים לפחות ברמה בסיסית. ואולי מישהו כאן מכיר גם את "יום א' הקודר" (GLOOMY SUNDAY, SZAMARU VASARNAP) בגירסה המקורית - שיפרסם כאן בפורום. (אני מכיר רק את 4 שורות מהפראפרזה, ומי שמכיר את ההמשך שישלח לי במייל ולא בפורום). קסנם!

עב

New member
הרגת אותי

יש שיר ביוונית: "יום ראשון המעונן" (כמעט המנון ממלחמת העולם השניה) ועכשיו אני רואה שיש שיר כזה גם בהונגרית. מה קרה באירופה ביום ראשון???

ברק 188

New member
יום ראשון לא עובדים שם וכש...

לא עובדים לפעמים משעמם,וכש...משעמם,לך תדע מה יקרה,לא אתפלא אם כל המלחמות התחילו ביום א',אבל גם היום מעונן שיעבור בשקט...
.

reuven4u

New member
אין לי קןבץ, גם לא התווים

(כי אין לי השכלה מוזיקלית) למורורת זאת אני מוכן לשיר לך... אם אתה מתעקש - אבל תחשוב על זה שוב כי אני לא בטוח שזו תהיה חוויה... :)

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif זה רק חרוז

שמדקלמים במעין מנגינה-חרוז, קשה להסביר. בקיצור, ממש מנגינה אין. אבל אם אתה מוסיקאי, למה שלא תמציא?! אף פעם לא מאוחר. בקשר ל szomoru vasárnap, לפני כמה שבועות, שמעתי את השיר בכמה גרסאות (הונגרית, אנגלית, ועוד כמה שלא זכור לי), בתוכניתו המצוינת והמאד מומלצת של חיים קינן,(כן ההוא שזכור ל"בוגרים" שבינינו, שהגיש בשנות ה 60 וה 70 את מצעדי הפזמונים, ותוכניות מוזיקה כבקשתך, והיום עו"ד)ץ זאת תכנית, שבה המאזינים מבקשים לשמוע שירים ישנים ונדירים, שאי אפשר לשמוע במקום אחר, וגם קשה בכלל למצוא אותם. לפני ההשמעה, הוא נוהג לספר את ספורו של השיר וגם של המבצעים. אפשר לשמוע שם דברים, שבחיים לא תמצאו בשום מקום, וגם ההגשה מצויינת ונעימה. התכנית משודרת בכל שבת בשעה 11 לפנהצ"ה, ברשת ב', ויש שדור חוזר, או במוצ"ש או בראשון, בסוף התוכנית הוא מוסר מתי, וגם את הכתובת לכתוב את הבקשות. כדאי! evike

evike

Well-known member
מנהל
ושכחתי להוסיף,

בקשר לszomoru vasárnap, שחיים קינן סיפר, שבמשך שנים, אסור היה להשמיע את השיר, כי הוא גרם לאנשים להתאבד בגלל המילים והמנגינה העצובים. היום כבר משמיעים אותו. evike

reuven4u

New member
ל-katica bogar יש מנגינה, לפחות

אני שר אותו כמו שאמא שלי היתה שרה.

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif אצלנו היו מדקלמים |באג

את השיר במעין מנגינה מדוקלמת, כלומר, לא ממש מנגינה, אבל גם לא סתם דקלום יבש, משהו באמצע. אבל, אני ממש אשמח לשמוע את המנגינה שאתה מכיר. יש אפשרות להעלות את זה לפורום? בתודה מראש, evike. והנה katica, שמצאתי באינטרנט.

vera2

New member
לEvike../images/Emo108.gif

כל הכבוד לך ,את דבקה במטרה. שבת שלום מVera

lollypop21

New member
../images/Emo80.gifמצטרפת-אחותה הקטנה של טורדה

הייתי חייבת לומר משהו למרות שאני מבקרת פסיבית באתר כבר לפחות שנה ותמיד נהנת-אם לאחותי מותר אז לי לא?

למעלה