סרוק חתול/ה עקשן/ית, ועל הדרך גם צחצוח שיניים. השיטה שלי

• פותח הנושא evike
  • פורסם בתאריך

evike

Well-known member
מנהל
נובי המתוקה שלנו, לא הכי נוחה לכל מיני פעולות. לא ממש מתמסרת. בטח לא לסרוק הפרווה ולצחצוח שיניים. מצאתי שיטה קלה שממש עובדת.
פעם ביום אני נותנת לה מעט שימורים. היא כל כך אוהבת את השימורים, שמרשה לי לסרק אותה תוך כדי האוכל. עד כדי כך התרגלה, שפעם היינו צריכים לצאת דחוף ולא היה לי זמן לסרק אותה, אז היא נעמדה ליד האוכל, ובמקום לאכול הסתכלה עלי...
מה שטוב במיוחד בדרך הזאת, שאני יכולה לסרק לה את הבטן, הרגליים, הזנב מלמעלה ומלמטה ואפילו את הטוסיק. כל זה במברשת עם ה"קוצים" הכפופים, כמובן עם מגן פלסטי זעיר על כל קוץ, כדי שלא יכאב לה.
השלב הבא - אני מרימה אותה על השיש, חופנת אותה תחת בית השחי שלי, וביד השניה מנקה לה את הפה עם מים מהברז.
לאחר מכן אני מסרקת את הראש, הצוואר והחזה עם המסרק הצפוף, גם כדי לבדוק המצאות פרעושים. (אין, היא מטופלת עם ברבקטו, אבל החצר מלאה בחתולים ופרעושים, ואז עדיף לבדוק)
תוך כדי סרוק, אני בודקת לה את האוזניים מבפנים, לוודא שאין שם בעיות ו/או לכלוך.
אחרי הסרוק לוקחת את אצבעון מברשת השיניים שמוכן מבעוד מועד עם המשחה. עם היד המחבקת אני פותחת לה את הפה ומצחצחת את השיניים. היא מנסה להתנגד, לא יותר מידי, אבל קשה לה תוך כדי החיבוק.
כמובן לאורך כל התהליך היא מקבלת מילות חיבה ושבחים.
ולבסוף, כשהיא משוחררת, היא מקבלת כמה חטיפים, כמובן יבשים, אחרת הציחצוח פחות יעיל, כדי שתבין שכדאי לה.
וחשוב. להרים אותה בזהירות מתחת לבית השחי שלה כדי לא ללחוץ על החזה או הצוואר, אחרת היא תקיא. קרה.

למעלה