שמירה ועזרה בהתעמלות
דורשת המון ידע, ניסיון וכוח פיזי מהמאמן. הרבה חושבים שזה מצריך רק ניסיון, לדעתי זה לא נכון, גם מאמן שעובד כבר 20 שנה יכול ללמוד טכניקות שמירה חדשות, ולמרות שהוא שומר טוב למתעמלת עפ"י מבחן התוצאה (המתעמלת מסיימת את התרגיל שלמה) עדין יכול להיות שהוא לא שומר לה נכון, או שהוא יכול היה לשמור יותר טוב. ולפעמים, אכזרי ככל שזה נשמע, מהטעויות לומדים. כמאמנת נחשבתי בעיני המתעמלות שלי, המאמנות שעבדו איתי, המורים שלי ובעיני עצמי כשומרת טובה, ולמרות זאת גם היו לי טעויות, יותר בתחילת הדרך, אך לעיתים גם בהמשך, והרבה דברים למדתי מהטעויות. למשל, מספר פעמים שמרתי בעליית סבב, יד על הגב התחתון באיזור האגן ויד שנייה על הרגליים, והנחתי את היד השנייה עם האצבעות על מפרק הברך והילדה פתאום כופפה רגליים וכמעט שברתי אצבע, כבר כמה פעמים, עד שלמדתי לא לשים שם את האצבע, כלומר צפיתי אקסידנטים שיכולים להיות. חטפתי מיליון מכות באף מידיים ורגליים שהתעופפו לא מוחזקות עד שלמדתי להרחיק את הפרצוף שלי מהמתעמלת. שלא לדבר על שמירות לא נכונות שמאמצות את זוקפי הגב שלנו, כשבאימון זה לא מורגש, אך לטווח הארוך יש מאמנים שיסבלו מכאבי גב בגלל זה. והדבר האחרון הוא גודל המתעמלת. משפיע משמעותית על השמירה. ילדה קטנטונת, קלילה ורזה בת 7 אנחנו נוכל לתפוס בכל מצב, ובחור מגודל בן 18 (כמו בסרטון) יהיה קשה מאוד לתפוס אם הוא יעשה טעות, שומרים טובים ומנוסים ככל שנהיה. בכל מקרה המדד לשמירה טובה של מאמן הוא מס' הנפילות של המתעמלים. אם מאמן שמר למתעמלת והיא התרסקה, זה עדין לא אומר שהוא שמר לא טוב. אבל אם בכל אימון איזו ילדה נופלת, יש בעיה בשמירה, או אם מאמנת מדווחת שמיליון פעם קורית לה טעות מסויימת אז גם כן יש בעיה. פתרון טוב לבאגים בשמירה, זה לא להסתמך רק על השמירה, אלא תמיד לשים איזה מזרן נוסף או גיבוי לכך שמשהו יתפקשש.