סרטון הסבר על רחצה בסנטו

tweedle dee

New member
סרטון הסבר על רחצה בסנטו

עד כמה שאני מבין מצב הסנטו (בתי הרחצה הציבוריים) ביפן בכי רע. לפי מקור אחד שקראתי לפני כמה זמן כמות הסנטו בטוקיו ירדה ברבע במהלך עשר השנים האחרונות.
מצד שני, הפופולריות של רחצה משותפת ביפן, בעיקר באונסנים, בקרב תיירים זרים - מרקיעה שחקים.
הבעיה היא, שזרים לא תמיד מכירים את הכללים של הרחצה במקומות אלו, מה שיכול להביא לפעמים למצבים לא נעימים.

מהסיבה הזאת מחלקת התיירות של רובע אוטה בטוקיו הוציאה סרטון מיוחד המסביר את כללי הרחצה הבסיסיים הנכונים בסנטו.

אני מניח שרובכם מכירים כבר את הכללים. ומי שלא, יימצא אותם בכל מדריך טיולים סביר, אבל בכל זאת זה יכול להיות חינוכי. וחוץ מזה סרטי הסברה, בעיקר כאלו עם משחק גרוע, משעשעים בעיני, אז:

http://youtu.be/fMnb56OLnek

(אגב, על פי כמות הצפיות בינתיים, כנראה שיהיה צורך ביותר מהסרטון הזה כדי לחנך את הגאיג'ינים אוהבי הרחצה המבקרים במדינה)

herouth

New member
הם שכחו להדגיש פרט חשוב

שזה איך להבדיל בין הכניסה לגברים לכניסה לנשים (בהנחה שלא כולם יודעים יפנית).

tweedle dee

New member
יכול להיות שלא כולם יודעים יפנית?

אחרי איך שבוריס "המבקר החדש והקלולס ביפן, שאפילו לא יודע להוריד נעליים בכניסה" מדבר.. הייתי מצפה שכולם ידעו לפחות להבדיל בין אוטוקו ואונה P:

אבל כן.. תאכלס.

הם גם שכחו לומר שבמקומות רבים צריך לקנות בנפרד מגבת ו/או סבון או להביא איתך מהבית.

ortolan

New member
חידון לשבת - כמה סנטו נשארו באוטה?

ומשהו ששמתי לב אליו הוא שאנשים שונים בצורה דרמטית גם ברגישות שלהם לנורמות תרבותיות וגם בתגובה הרגשית לנורמות כאלו. בחדר הכושר שאנחנו משתמשים בו, למשל, אפשר לראות מדי פעם זר נכנס בבגדי התעמלות, מתעלם מהשלטים "נא להוריד נעליים" או "נא להתאמן רק בנעלי פנים" או "להישטף לפני הכניסה לאמבטיה" ולראות אותו חוזר על כך יותר מפעם אחת ולעומת זאת מישהו אחר שבבירור נמצא שם בפעם הראשונה ומקפיד לקרוא כל שלט (כולל נסיון להבין את אלו שמנוסחים באנגלית רצוצה במיוחד). במקביל, אפשר לראות את ההבדל בין מי שמגיב לחוקים המשונים במשיכת כתפיים ולמי שמרגיש כאילו כולם נגדו ו/או שהחוקים בבירור לא הגיוניים בניגוד לאלו שהוא רגיל אליהם מהבית. כנ"ל במסעדות, חנויות וכו'

Simbbam

New member
מה שאני לא מבין

הוא ש:
1.אם הסרטון מיועד לתיירים ביפן (זרים), ו-
2. אם השחקנים זרים גם הם
=
=
=
=
למה לעזאזל הם מדברים ביפנית.!?!?!

tweedle dee

New member
שאלה טובה D:

אולי הם הגיעו למסקנה שרוב האנשים שלא מדברים אנגלית ובאים ליפן לפחות מדברים קצת יפנית אז הם יבינו את הסרטון? P:

tweedle dee

New member
הנה מקום אחד שלא הייתי מביא אליו את רנמה...

P:
אז בעצם הם לוקחים כסף מאנשים כדי לבוא ולטפל להם בחיות המחמד, ואז לוקחים להם עוד כסף כדי להאכיל אותן?
איך אני לא חשבתי על זה אף פעם? זה גאוני!

לא, אבל תאכלס, אם זה נותן לחתולים האלו בית, ומוציא אותם מהרחוב זה ממש מגניב.
אהבתי. :)

herouth

New member

innocence

New member
רוב החתולים בבתי קפה הם גזעיים (למיטב ידיעתי)

אז אני מאוד בספק אם זה מוציא אותם מהרחוב:\

herouth

New member
לפי הסרט, בית הקפה השני הוא ספציפית לחתולי

...רחוב והם גם מוצעים לאימוץ.

innocence

New member
מודה שלא ראיתי את הסרטון

הייתי במקום בלי גישה לוידאו.

טוב לדעת, זה נחמד:)

למעלה