סרטון וירטואלי-תלת מימד

maxya

New member
סרטון וירטואלי-תלת מימד

שלום אני לומדת כיום תוכנת מיה- בעיקר מידול של עצמים ומבנים. השאיפה שלי לתיק העבודות היא למדל סביבה וירטואלית תלת מימדית, ושתהייה יכולת לצופה "לטייל" בסביבה. הכוונה היא שהצופה יוכל, בעזרת העכבר והמקלדת, לנוע ו"ללכת" בסביבה שיצרתי וככה לגלות בה דברים חדשים ומזוויות שונות. הדגש הוא שהמשתמש יוכל להחליט לאן הוא הולך, ושזו לא תהייה מצגת בנוייה מראש. בנוסף, אני מעוניינת שכל גולש אינטרנט יוכל לבצע את הסיור אונליין. מאחר ואין לי שום ידע כיצד מיישמים זאת- רציתי לשאול- האם זה אפשרי, גם כאשר אני משתמשת בתוכנת מיה? המטרה היא שאני אוכל גם להעלות את הממשק/תוכנה/סיור (או איך שלא קוראים לזה) לאינטרנט- ע"מ שכל גולש יוכל להנות מהחוויה.- מהי המשמעות? האם אני צריכה ללמוד תוכנת מחשב (אולי גם תיכנות?) כלשהי? האם זה מעשי עבור מישהו שאין לו כל ניסיון, או שזה "גדול מדי"? האם אתם מכירים קישורים לאתרים שיכולים ללמד אותי? אשמח לקצה חוט, כי ממש אין לי מושג איפה להתחיל. תודה על כל תגובה!

eldarinn

New member
יש לך שאיפות "בלי עין הרע"...

וזה תמיד נחמד ובמיוחד טוב להתפתחות שלך בעבודה עם התכנה כי מן הסתם את תתנסי בכל התחומים שהתכנה עוסקת בהם. מן הסתם מדובר פה בהרבה עבודה של תכנות, ללא ספק לא משהו שלומדים על רגל אחת ובודאי כרוך גם בהשקעה כספית לא קטנה. לכן אם הדבר מעניין אותך ואת ערוכה להיקף העבודה וההוצאות תוכלי לפרסם מודעת דרושים בתחום.

maxya

New member
אתה יכול לפרט-

לא כ"כ הבנתי עד הסוף "אם הדבר מעניין אותך ואת ערוכה להיקף העבודה וההוצאות תוכלי לפרסם מודעת דרושים בתחום"- משום שאין לי מושג מהו היקף העבודה, ובאילו הוצאות מדובר... ולמה לפרסם מודעת דרושים אם אני כביכול משקיעה את עצמי בפרוייקט? אולי יעזור אם אומר שיש לי סבלנות לגבי הפרויירט הזה, גם אם מדובר בחודשים של עבודה- אני לא ממהרת. הבעיה כרגע היא שאין לי מושג בפני מה אני עומדת, ויותר מזה- איך להתחיל? אשמח לתגובתך

Knives Out

New member
באינטרנט זה יקח לך המון זמן...

אבל עם כמה אנשי תכנות אולי תצליחי להכין סביבה שמשתמשים יוכלו להוריד מהאינטרנט, ולא להתחבר אונליין דרך הדפדפן.. אל תשכחי שמדובר גם בזמן רנדור, וזה עובד בעיקר עם המערכת והאינטרנט רק יאט את זה אם את רוצה שזה יהיה על הדפדפן. לדעתי..

זאת שאלה של המון תכנון והמון למידה.

זה אפשרי, וכבר ראיתי דברים מתוחכמים יותר. אם הבנתי נכון את רוצה לעשות סיור אינטרנטי בתוך מערכת שבנית במאיה. קיימים היום עולמות וירטואלים תלת מימדיים. יש פה אפילו פורום של אחד כזה. העניין הוא שהם רובם מבוססים על VRML שזאת שפת תיכנות די פשוטה שיש כמה תוכנות שמקלות את הגישה אליה (הקהילות הוירטואליות משתמשות בספאז על מנת ליצור את העולמות האלה אבל אני מציע להתרחק ממנה, כל תכנת תלת מימד סבירה יודעת ליצא לVRML) שתי התוכנות שכרגע אני חושב שיכולות להיות חצי רלבנטיות לפרויקט כזה הם דירקטור ו- wire fusion. לדירקטור אפשר להוריד פלאגאיו חינמי מהאתר של מקרומדיה שמיצא אוביקטים תלת מימדיים לתוך דירקטור ומאפשר לך ליצור אינטראקטיביות עם האוביקט\ים התלת מידיים. אבל יש בזה כמה מגבלות: הראשונה והגדולה, הוא לא יודע ליצא כל דבר, כלומר הרנדר שלך יהיה ברמה נמוכה יותר למרות שאת מלכתחילה יכולה לכוון לשם אם את מודעת למגבלות. ראיתי כבר כמה משחקים יפים שנעשו עם המערכת הזאת. המגבלה השנייה היא אינטרנטית, את תחייבי את האנשים שרוצים לשוטט באתר להוריד את שוקוייב שזאת הפלטפורמה שעליו עובדים קבצי דירקטור. והוא כבד יחסית ולא לכולם יש סבלנות אליו. wire fusion היא "מחולל" אתרי אינטרנט כמו דרימוויבר, רק שהיא מתמחה באתרים שמשולב בהם תלת מימד. היתרון הגדול הוא שרמת הרינדור בו היא גבוהה יחסית והוא מאפשר ליצור תנועה באוביקטים תלת מימדיים. החסרון הענק של התוכנה הוא יוזר אינטרפייס הכי מחורבן שראיתי בחיים שלי, ויוזיבילטי ששואף לאפס. מה שאומר שעקומת הלמידה שלו היא קשה. לא בלתי אפשרית אבל קשה מאוד. זה אומר שצריך לשבת עליה הרבה. חסרון שני זה שלוקח זמן עד שהמודל עולה אבל ככה זה בכל מקום. כנסי לגלריה שלהם תראי אם זה מתאים לך : http://www.demicron.com/gallery יש עוד אופציה שאני לא כל כך מכיר ולכן גם לא יכול להמליץ וזו איזה מערכת של קוויק טיים שמאפשרת להסתובב בפנורמה. לא ניסיתי ולא יודע מה היתרונות או החסרונות אם מישהו מכיר גם אני אשמח להחכים.

De-Panther

New member
משתמשים בספאזז כי..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

היא פשוטה יותר אנשים שרוצים להגיע לרמה טובה יותר של פירוט ואיכות משתמשים במקס ואחרות ועם המחשבים של היום וכלמיני חידושים ותוספות שהוסיפו לתוכנות שמריצות VRML יכולים להגיע לתוצאות ממש יפות

maxya

New member
תודה לכולכם

סיפקתם לי חומר לעבודה ולמחשבה

למעלה