אומרים שהיו עליות קטנות עוד לפני מבצע "משה"
שיהודים בודדים עלו לארץ מאתיופיה כבר בשנות ה-70'. שמעתי אפילו גירסה הטוענת שיהודים הגיעו לישראל מאתיופיה כבר בשנות ה-50'. אך אלה כנראה הפרקים הפחות "מפורסמים" בדפי ההיסטוריה של מדינת ישראל. אז לפי מה שאת מספרת, את בעצם נחשבת עולה מאתיופיה. לא מסודן. אני יודע שאחד ההבדלים הוא בצבע העור: הסודנים, בד"כ, הרבה יותר כהים מהאתיופים. האם יש בך משהו מהמוצא הסודני מבחינה חיצונית, או שאת נראית אתיופית לכל דבר? בכלל, זה קטע: פעם ישבתי עם שתי ידידות אתיופיות ולפתע שמתי לב שאחת כהה יותר מן השנייה, באופן שאי - אפשר להתעלם ממנו (זה היה מן צבע מוקה בהיר מול שחור כהה לגמרי). אמרו לי שזה גם די תלוי מאיזה איזור במדינה כל אחד הגיע. מממ... אני מקווה שלא יוצאו עכשיו דברים מהקשרם ושאף - אחד לא זיהה נימה גזענית, חלילה, בדבריי: לדעתי, האתיופיות הן בין הנשים הכי יפות בעולם. בכלל, למרות מוצאי (ראי הודעה הקודמת) הטעם שלי נוטה יותר למראה ה"מזרחי" (בלונדינית עם עיניים כחולות יש לי בבית. בשביל מה אני צריך מישהי שנראית כמו אחותי? לא ככה?) ואגב, קרוב משפחה שלי נשוי לאתיופית, כך שאפשר להגיד שיש לי גם צד אתיופי במשפחה. ולגבי נושא הראפטינג: גם אני ניסיתי פעם אחת לעשות שייט ראפטינג בירדן (אם לזה קוראים "ראפטינג", אז מצבנו טוב. מדובר בסה"כ באבובים עלובים), באיזור הקיבוצים דן וחולתה שברמת הגולן והספיק לי. יותר לא חזרתי לשם. לא כל - כך הבנתי מה הכי'ף גדול בין לבחור להיתפס ולהידקר בין שיחי הפטל, לקבל מכה בראש מסלע אחרי שהסתובבת דקות ארוכות במערבולת או לטבוע. בחוברת שסיפרתי לך עליה, רשום שטיולי הראפטינג באתיופיה, מתבצעים בחלק המהווה את היובל הלבן של נהר הנילוס.