סרטים ישראלים מצלמים ב-פילם או...

Nonamco

New member
סרטים ישראלים מצלמים ב-פילם או...

במצלמות דיגיטליות? שנותנים לנו מבט אל מאחורי הקלעים של סרטים ישראלים ושם ניתן לראות היטב את המצלמות בהם משתמשים ניתן גם להבחין בכך שסלילי הפילם קטנים מאוד יחסית לפילם שמורכבים על המצלמות שאיתם מצלמים בחו"ל. למשל, שראיתי את מאחורי הקלעים של מטריקס ראו ש"דבשות הגמל" האלו (לא יודע איך לקרוא לזה) שמורכבות על המצלמות ובתוכן עובר הפילם, הפילם הוא הרבה יותר גדול מאשר אלו שמורכבים על המצלמות קולנוע שאיתן מצלמים סרטים בישראל. אז מה ההבדל בין הגדלים? תודה רבה.

videokid

New member
לא יודע לאיזה סרט התכוונת

גם בארץ לפעמים מצלמים ע"ג פילים 35 מ"מ. יכול להיות שכדי להוזיל עלויות השתמשו בפילים 16 מ"מ ולכן זה נראה לך קטן יותר, או שפשוט השתמשו בסרט קצר יותר. בדרך כלל בארץ מצלמים על וידאו כי זה מוזיל את ההפקה בעשרות אחוזים. מצלמים על BETACAM. אגב כתבתי פה הסבר על בטהאקאם לפני כמה ימים

SCaToPHaG

New member
יכול להיות

שהקטע שהוא ראה בטלויזיה הראה צילום ע"ג פילם 70מ"מ

datnyc

New member
סרטים

לא, לא נכון!!!!! סרטי קולנוע בארץ מצלמים על 35 מ"מ. לא מצלמים בבטא ולא ב16 מ"מ. כשמצלמים ב-16 מ"מ זו בדרך כלל החלטה אומנותית של הבמאי, או סרט סטודנטים שיוקרן בסינמטק בערב בוגרים ולא מיועד להפצה מסחרית. בבתי הקולנוע מקרינים סרטים ברוחב של 35 מ"מ, עכשיו כשמישהו מחליט להתאבד ולצלם סרט קולנוע בבטא, הוא צריך לעבור תהליך שנקרא בלואו-אפ, את זה עושים רק בחו"ל, איכות התמונה היא גרועה מאוד, ובכלל התהליך הרבה יותר יקר.

דרך אגב

"עפולה אקספרס" צולם ב- 16 ממ וזה לא ממש סטודנטים. "פיתוי" צולם בבטה דיגיטל וזה לא ממש איכות תמונה גרועה....

noa128

New member
נתחיל מפיתוי - מקום טוב להתחיל..

קודמקול BETA DIGITAL הוזכר פה כפורמט משובח, רק שבדר"כ לא נעשה בו שימוש בשל מחירו, והרי על איכות צילום רוב הפרסומות אין לנו ויכוח - רק מה הקשר בינן לבין פיצ'רים? (וזו הייתה השאלה) ופיתוי - צולם קודם כל לשידור בטלויזיה, ורק בשלב הבא להקרנה על מסך גדול. ותגיד לי אתה - בתור צלם - לא מעדיף את התוצאה על 35 בעבודה על פיצ'ר? - עם כל הכבוד לבטא - ויש כבוד - אין על פילם באיכות תמונה...

הבהרות

עם כל הכבוד, אין מה להשוות בין פילם לוידאו. הדוגמאות שנתתי היו רק להמחיש שהפורמט הוא לא תירוץ לעשיית סרט (עיין ערך - חוכמת הבייגלה). חוצ'מזה, שידור או לא, הסרט הזה הוקרן ואותו סיפור בדיוק היה עם חצוצרה בואדי. פרט קטן נוסף הוא, שבארץ לא משנה מה מצלמים הוא תמיד יצולם כקולנוע. עדיין לא נקלטה כאן התפיסה שחומר לטלויזיה צריך להיות מצולם כטלויזיה ולא קולנוע. סדרה כמו המשאית לדוגמא, צולמה כאילו ההיא סרט קולנוע, עם מליון ואחד לונגשוטים. זאת סדרת טלויזיה וטלויזיה זה קלוזים גג מדיומים. אבל פה אני נכנס לבימוי. דבר נוסף, כמובן שמבחינת הצילום, יש יותר מרחב בצילום פילם מאשר בוידאו בגלל גמישות החומר. עדיין מרחפת הבעייה של שידור הסרטים. היות ותחום החשיפה בוידאו מוגבל מאשר בפילם (לפחות ב3 צמצמים), כאשר מצלמים סרט בפילם מתוך ידיעה שהוא ישודר בטלויזיה, ידיו של הצלם מעט נכבלות היות והוא צריך לשמור על טווח של חשיפה מוגבל בפילם, פחות מאשר הטווח שבו היה חושף סרט שמיועד להקרנה באולמות. הרבה סרטים שצולמו בפילם מקבלים "לוק" עלוב בשידור טלויזיה רק בגלל שהצלם לא התחשב בטווח החשיפה. (נקרא לזה קונטרסט) זאת בעייה רצינית בעיקר בקולנוע שלנו. סרטים רבים נראים בטלויזיה עלובים במראה, כאשר למעשה, בהקרנה בקולנוע הם יראו מצולמים להפליא. חוסר ההתחשבות הזאת מצד הצלמים גורמת לצופה להסיק שהקולנוע, לפחות ברמה הטכנית, לוקה בחסר, למרות שבתכלס הציוד בארץ הוא מתקדם וחומר הגלם אינו שונה. (על צילום בקייץ אני לא מדבר, כבר מזמן למדנו באילו עונות מומלץ לצלם). נכון לעכשיו הכוכב האמיתי הוא ההיי.דף., שמספק פורמט וידאו עם גמישות בצילום, לוק קולנועי וחדות מעולה. לצערי עדיין לא יצא לי לצלם פיצ'ר, אבל תני לי להפליג איתך לרגע ולהגיד שאני בהחלט מעדיף בפיצ'ר שלי לעבוד עם 35 ממ....

datnyc

New member
האמת...

החלום שלי הוא לצלם בהיי דפינישן שבה צילם לוקאס..... אבל חלומות לחוד ומציאות אפורה לצערי לחוד. מעבר לזה חותם על כל מילה שלך, מנסיון עם כזו גישה עוד תצלם פיצ'רים והרבה... להתראות באוסקר

noa128

New member
מצטרפת לדאטניק

בכל מילה. כולל המשפט האחרון
ממעמקי התסכול של מי שרואה את הרדידות החיפוף והחובבנות משתלטים על התעשייה הנאבקת לעשות ולשרוד ומסתירים את הכשרונות והפוטנציאל - תענוג לקרוא סופסוף איש מקצוע שמבטא את אהבתו לתחום בהכרה וידע ושאיפה לרמה שתביא את התעשייה הזו לאן שהיא יכולה וצריכה להגיע.

ֳאורליל

New member
מיני דיוי

אז ההודעה שלי מקודם שייכת דיון הזה. סליחה שלא שירשרתי. ------------------ באמת שאני לא יודעת מה קורה בארץ, אבל בארה"ב יותר ויותר יוצרים מעדיפים לצלם פיצ'רים במיני דיוי. כמובן שאני לא מדברת על בלוקבסטרים של הוליוודת אבל סרטים טובים ומכובדים )כמו למשל "קולומביין" של מייקל מור, או "בואנה ויסטה קלאב(, צולמו רובם ככולם במיני דיוי. הדוגמאות שנתתי הן של סרטים דוקומנטרים, אבל גם לא מעט פיצ'רים עלילתיים מצולמים במיני דיוי. אין ספק שזה נותן לוק מאוד מסויים לסרט )וגם כמובן מפחית את עלות ההפקה ------------------

shai955

New member
אם תוכל לספר לי ואולי עוד כמה אנשים

שלא יודעים באיזה עונות בשנה כדיי לצלם, או באיזה מזג אוויר. כמובן שאני לא מתכוון שהבמאי רוצה מזג אוויר כמו גשם, שלג ועוד. אני מתכוון מתי שהצילום יוצא הכי טוב כאשר רוצים להראות אור יום ועוד.

למעלה