סרטים....סרטים....

אמא לה3

New member
סרטים....סרטים....

על ענף ההתעמלות יצאו מס' סרטים...ברשימה הבאה הבאתי את הבולטים שנעשו: 1. המתעמלת - סרט המספר את סיפורה של מתעמלת שעוברת להתעמל בקב' מתקדמת ועל הקשיים שמערימים עליה חברותיה החדשות לקב'. 2. "נדיה" - סרט הקאלט בו מסופר סיפורה של נדיה קומנצ'י 3. גוף מושלם - סרט המספר את סיפורה של מתעמלת עילית והתמודדותה עם הפרעות אכילה. 4. STICK IT - שוב, סרט המספר על מתעמלת עילית ועל המרד הגדול במוסכמות ובעולם ובחוקים הנוקשים של ההתעמלות. ברשימה זאת לא הבאתי את עשרות הסרטים הדוקומנטריים שנעשו. אילו מבין הסרטים הייתם מראות למתעמלות שלכן? מאילו הייתן נמנעות? והכי חשוב - מה הסרט שאתם הכי אהבתם לראות?

chuch1

New member
האמת

ראיתי את כמעט את כולם, אבל הסרט שהמאמנת שלי גידלה אותנו עליו היה "נדיה". את גוף מושלם ראיתי כמה פעמים כשהייתי די צעירה ועוד לא הבנתי את המשמעות המטורפת שיש לו אבל בהחלט הייתי מראה אותו למתעמלות הבוגרות שלי. את STICK IT הייתי מראה בשביל הפאן יותר, אני לא חושבת שיש בו משמעויות עמוקות ומלמדות. אבל את "המתעמלת" לא ראיתי וגם לא שמעתי עליו ואני יותר מאשמח אם תתני לי איזה קישור או משהו בסגנון. נ.ב: ב MIOBI , אמילי נורא מזכירה את הכוכבת בSTICK IT , נכון? או שזו רק אני......?

שכחת את הסרט על קרול ג'ונסטון עם היד אחת

ודווקא אותו הייתי מראה למתעמלות. תחת העניין שהרבה פעמים אנחנו חושבות שאנחנו לא מתאימות, קשה לנו יותר יותר מכולם וכו', ודרך הסרט אפשר לראות שאין גבול פשוט אין גבול, שום דבר לא יכול לעצור מישהי שאוהבת לעשות התעמלות. את הסרט סטיק-איט לא הייתי מראה למתעמלות. ילדות צעירות או מתבגרות, עלולות לא להבין שמדובר בסרט הוליוודי ולקבל מסרים לא נכונים מהסרט. וכמה שלא נגיד להן שזה סרט ולא כך במציאות, עדין הסרט עלול להשפיע עליהן לרעה. את נדיה הייתי מראה מהסיבה ההיסטורית, שהמתעמלות יכירו את התפתחות ההתעמלות, ההיסטוריה שלה, עמודי התווך של ההתעמלות ומתעמלות עבר- בדגש על נדיה קומנצ'י. לגבי גוף מושלם אני לא יודעת. אני מניחה שמי שיש לה הפרעת אכילה, או נמצאת גבולית על סף הפרעת אכילה, הסרט הזה לא יעזור לה. מי שבריאה, אולי היא לא תזדהה. אני לא יודעת, אולי כן. המתעמלת סרט נחמד. בעיניי הוא עשוי כ"כ גרוע, כ"כ לא משכנע ולא אמין, שזה כבר סרט קומי. כל הסרט צחקתי. אבל הוא מתאים לילדות קטנות/נערות ונראה לי שיהנו ממנו.

נעממהה

New member
לא ראיתי, אבל שמעתי ביקורות שליליות

על "המתעמלת"... יש עוד סרט על מתעמל - "לתפוס את הרגע" אבל הפן הפילוסופי בו הרבה יותר חזק מאשר החלק של ההתעמלות, ככה שלא הייתי מראה אותו למתעמלות. בכל מקרה, הוא סרט מצויין ומעורר מחשבה. מי שרוצה קצת להפעיל את השכל עם תוספת של "טעימות" התעמלות- מומלץ!

אמא לה3

New member
"המתעמלת"

ראיתי את הסרט....סרט לא משהו, מאד בסיסי ולא מייצג הרבה, אכן, הביקורות מוצדקות. בכל מקרה, בכוונה לא כתבתי את הסרט על קרול גוהנסטון כי זה סרט תיעודי, הסרטים שאני הבאתי הם סרטים לשם הסרט, וכן, גם נדיה קומנצ'י לא באמת מייצג את הסיפור האמיתי על נדיה (לצערי...).

נעממהה

New member
אומנם קצת הזוי

אבל אני מאוד אהבתי. עזבו את הקטעים הלא הגיוניים, יש שם רעיונות שהעסיקו אותי הרבה זמן. השילוב של פילוסופיה עם התעמלות מצא חן בעיני :) דרך אגב, למי שלא מכירה, הסרט הוא סרט עלילתי לכל דבר, ומבוסס על סיפור אמיתי. יש גם ספר, ומן הסתם הוא קצת פחות הזוי (תמיד בסרטים הם לוקחים הכל צעד אחד קדימה)- האמת, עוד לא קראתי. אני רק יודעת שבמקור הגיבור לא היה בהתעמלות מכשירים אלא בטרמפולינה, ולא סתם- הוא היה אלוף העולם ב-1964.

נעממהה

New member
יש לי את זה על המחשב..

כרגע עוד לא מצאתי את זה באינטרנט.. במוצ"ש אולי. שבת שלום!

Tammie

New member
סיכום הסרטים שלי :)

המתעמלת - בהחלט סרט לא מוצלח במיוחד בגלל כל הסיבות שכבר כתבתן, לא הייתי מראה למתעמלות. נדיה - ראיתי כל כך הרבה פעמים שכבר אי אפשר לספור. אני חושבת שזה חשוב להראות למתעמלות בגלל ההיסטוריה. אפילו שהסרט לא הכי מדויק, זה יכול לעורר סקרנות אצל הרבה בנות לחפש עוד מידע באינטרנט, במיוחד אם אומרים להן שהוא לא הכי מדוייק. גוף מושלם- אני מתביישת להגיד שלא ראיתי. לא יצא לי. אם למישהי יש אותו אני מאוד אשמח לקבל :) STICK IT - זה סרט מאוד חמוד, למרות שגם הוא לא הכי מדוייק. אני חושבת שזה סרט מושלם לבילוי חוויתי. למשל בנסיעות להופעות (למשל בנסיעה הארוכה לאילת...) או למחנה אימונים. פעם היינו נוסעות ליומיים לוינגייט ובערב היו מראים לנו סרט, בעיקר את נדיה, אחת הסיבות שראיתי אותו אלפי פעמים. זה סרט שמאוד מתאים למצב כזה. ובכלליות אני חושבת שהסרט כן הצליח לגעת בנקודה חשובה בעולם ההתעמלות, וכמה מהמונולוגים של הגיבורה בנושא התעמלות ממש מוצלחים.

Tammie

New member
לא מצאתי שום דבר על סרט של MIOBI

באתר שלהם... בכלליות אני לא כל כך אוהבת שסדרות עושות סרטים. זה סגנונות שונים לגמרי- סדרה צריכה להיות סדרה וסרט סרט.... זה שאני ממש אוהבת סדרת טלויזיה לא אומר שהייתי רוצה לראות אותם על המסך הגדול.... אבל זה נושא שלק בדיוק קשור לפורום התעמלות P:

למעלה