סרטים פרסיים

niya

New member
סרטים פרסיים

איזה אתם מכירים? ילדי גן העדן? צבעי גן העדן? באראן? יש עוד כמה, שאנ'לא זכורת את השמות שלהם. אני משתדלת לרוץ לקולנוע כל בעם שיש סרט חדש - לרוב הבמאים הם מוחסין מחמלבאף או הבת שלו, סמירה מחמלבאף, ויש גם אחד בשם מג'יד מג'ידי.

gamari

New member
רשימה

סרטים איראנים כוללים המון ז'אנרים. סרטים פרסים, זה משהו אחר שמתקשר לתעשייה שנעשתה לפני עליית האייטולות, נושאי הסרטים היו שונים, התקציב היה שונה, עידוד מהקרן לפיתוח סרטים איראנים הפסיק כי הדת החלה להיות הנושא של הסרטים... אחרי תקופת דיכוי בשנות ה-80, קמה אסכולה של במאים שהחלו לייצר סרטים אירנים עם תקציבים מזעריים שעוברים סינון רציני בגלל הצנזורה. אבל עם המון נשמה וביקורת נוקבת כלפי השלטון באמצעות הצגת חסרי הישע או את הרובד המייצג את שולי החברה האיראנית... (אנשים מסכנים, בעלי מום, פועלים שחורים, חיי כפר נידחים, התמודדות עם בעיות של שלטון פונדמנטליסטי וכו') לכל במאי את האסכולה שלו, מג'יד מג'ידי, קיארוסטמי, מוחסן מחמלדף ובתו סמירה, ג'פאר פנאהי, ועוד.. (שלא זוכר את השמות שלהם) מצרף לרשימה "לקוי חמה בקנדהאר" "החליל" "10" "באראן" "צבים יכולים לעוף" "לאן שתישאנו הרוח" "טעם הדובדבן" "הלוח" "אני טארנה בת 15" "הבלון הלבן" "המראה" ואגב, רוב השחקנים בסרט "רודף העפיפונים" (על בסיס הספר של ח'אלד חוסייני) הם איראנים שחיים באירן ובארה"ב. (הם עבדו על מבטא אפגני..) עוד סרט שאני לא יודע לאן להכניס אותו, ראיתי אותו לפני שנה , לא חשוב איפה... "כליה איראנית למכירה" - סרט נוקב על סחר חוקי באירן באיברי אדם. תעשייה שלמה של כסף.. הסרט הוחרם כי עצרו את הבמאי, קוראים לו משהו סרוואסטארי או סארווסטני... היה מתורגם לספרדית אז את רובו הבנתי,,, לצערי איני דובר פרסית, , , חובה כתוביות. . בינתיים אני קורא פה מהמכללה של פרויז.

פרויז1

New member
ניר היקר !

ראיתי את הסרט "לקוי חמה בקנדהאר" . זה משקף את החיים האומללים של בני/ות המקום. לראות ולבהין מה קורה באזורים אלה של העולם והחדשות שלא משודרות באמצעי התקשורת מרתק ביותר . ועצוב. שבוע טוב.

gamari

New member
אמנות בקולנוע

דע לך שהנושא קולנוע איראני הוא קורס חובה באקדמיה בכל פקולטה לקולנוע ותסריטאות שמכבדת את עצמה. ולפחות 3 או 4 סרטים מאד מפורסמים עוברים ניתוחים מעמיקים ודיונים מאד פורים בקרב סטודנטים, "צבע גן עדן" " התפוח" " הלוח" ו"אני טארנה בת 15". וקשה מאד לייצר נשמה בסרט במציאות כזו כאשר אתה איראני אלא אם כן אתה בוחן את החברה בעין מערבית תוך כדי ביקורת על החברה הנחשלת, לדוגמא הסצינה של הרגליים התותבות בתחילת הסרט, די עמוק כדי לרמוז לנו על המצב באפגניסטן שזה מקובל למצא הרבה קטועי גפיים בגלל ההפגזות , הסרט צולם בימי החיפושים אחרי אנשי טאליבן... אם ייצא לך לראות עוד סרטים מהרשימה שציינתי, אגב ראיתי את כולם, שמחים ועצובים כאחד.. בעיקר עצובים ומרתקים. ואם כבר סרטים, ישנו הבמאי היפני אקירה קוראסווה שגם הוא מעביר ביקורת על החברה היפנית בסרטים שלו,,,, (משנות ה-60 של המאה שעברה עד היום) שיהיה שבוע מצוין

פרויז1

New member
ניר!

איפה ומתי יש סרטים פרסיים? כבר עשרות שנים שלא היתי בקולנוע, ואת הסרט ליקוי חמה בקנדהר ראיתי במהלך קורס בבר אילן לפני כ- 6 שנים. אגב הלהקה שציינת בבר אילן: בימי שישי, נהגתי להגיע לאולם החזרות שלהם, הייתי מדדה על קצה האצבעות ומסתכל על הרצפה עד שהייתי מגיע לכסא הכי קרוב ויושב. הייתי מאזין ללהקה בזמן החזרות. כמובן שההפסקה שלי התארכה...

niya

New member
פרויז יקירי

אני את רוב הסרטים האלה אמנם ראיתי בקולנוע (לרוב בסינמטק בירושלים) - אבל חלקם מופיעים גם בקולנועים המסחריים. בכלל, לא חייבים ללכת לקולנוע בשביל לראות סרט... אפשר ללכת לספריית הוידאו הקרובה, אם היא גדולה מספיק, ושם יש קטגוריה "סרטים אירניים". אני ראיתי כמה וכמה מהסרטים ככה.

faridi

New member
זוכרים את "הלוח"?

כתוצאה ממלחמת אירן-עירק, היו נדידות בהרים. מורים איראנים היו מצטיידים בלוחות ובכלי כתיבה על מנת ללמד את הילדים לקרוא.

mbar30

New member
אתמול בלילה (בערך 21:00

כשהרדמתי את הכנופיה הצעירה ראיתי בערוץ הדרמה של הוט סרט חביב על איראנית וסינית משהו נחמד ומרדים סיני מבוגר ופרסיה בגיל 60 מדברים כל אחד בשפתו הוא וקצת מתקשרים באנגלית על החיים ועל ילדיה הגדולים ועל הטעויות ... קצת רציני .. השחקנית ויה גרמאני אשה יפה אהבתי את המשחק..

mbar30

New member
משהו עם אלף שנים...

אני אסתכל היום כשיהיה לי קצת זמן היום כל הילדים בחופששששששששש.

gamari

New member
בוקר טוב לכולם...

בלוק באסטר יש קטגורית "סרטים זרים" ו"דוקודרמה" שזה כולל גם סרטים דוקומנטריים. וניתן למצא שם רשימה ארוכה של סרטים אירניים.. דרך אגב, תעשיית הקולנוע בארה"ב החלה לנגע לאט לאט בקולנוע האיראני ולוקחת סממנים ומוטיבים ממג'ידי וחבריו, יש המון דוגמאות , ונוצרה גם מגמה של שימוש בשחקנים אירניים דוברי אנגלית... (לרוב אלה החיים בלוס אנג'לס). למשל ישנו הסרט התפרצות (crash) שיש שם 2 דמויות המציגות בקורת נוקבת על האפלייה בחברה האמריקאית - זה מבוטא ע"י פרהד ובתו דורי. כיצד הם מתוסכלים מעצם היותם מהגרים איראנים למרות שתפסו מקום נכבד בחברה, הוא בעל חנות (איך לא, פרסי...) והיא רופאה, יוצא שהאבא כמבוגר יותר, הופך לחסר סבלנות והבת משמשת לו כתומכת בעלת הערכים המאפיינים את בני העם האיראני.. בלי כל קשר, סרט דרמה מומלץ, 3 אוסקרים..... שורה של שחקנים והכי חשוב... דורי זו השחקנית בהאר סומך... נשמע מוכר ? נו בטח, חצי טהרנית חצי המדאנית, אפילו שומרת שבת. גאווה לעדה. יש עוד דוגמאות.

niya

New member
מבוסס על ספר עם אותו סיפור

אמרקאי, ודווקא לא ממש פרו-תרבות-איראנית, להיפך, מראה את סממני התרבות הפטריארכלית ב"מיטבה".

למעלה