רשימה
סרטים איראנים כוללים המון ז'אנרים. סרטים פרסים, זה משהו אחר שמתקשר לתעשייה שנעשתה לפני עליית האייטולות, נושאי הסרטים היו שונים, התקציב היה שונה, עידוד מהקרן לפיתוח סרטים איראנים הפסיק כי הדת החלה להיות הנושא של הסרטים... אחרי תקופת דיכוי בשנות ה-80, קמה אסכולה של במאים שהחלו לייצר סרטים אירנים עם תקציבים מזעריים שעוברים סינון רציני בגלל הצנזורה. אבל עם המון נשמה וביקורת נוקבת כלפי השלטון באמצעות הצגת חסרי הישע או את הרובד המייצג את שולי החברה האיראנית... (אנשים מסכנים, בעלי מום, פועלים שחורים, חיי כפר נידחים, התמודדות עם בעיות של שלטון פונדמנטליסטי וכו') לכל במאי את האסכולה שלו, מג'יד מג'ידי, קיארוסטמי, מוחסן מחמלדף ובתו סמירה, ג'פאר פנאהי, ועוד.. (שלא זוכר את השמות שלהם) מצרף לרשימה "לקוי חמה בקנדהאר" "החליל" "10" "באראן" "צבים יכולים לעוף" "לאן שתישאנו הרוח" "טעם הדובדבן" "הלוח" "אני טארנה בת 15" "הבלון הלבן" "המראה" ואגב, רוב השחקנים בסרט "רודף העפיפונים" (על בסיס הספר של ח'אלד חוסייני) הם איראנים שחיים באירן ובארה"ב. (הם עבדו על מבטא אפגני..) עוד סרט שאני לא יודע לאן להכניס אותו, ראיתי אותו לפני שנה , לא חשוב איפה... "כליה איראנית למכירה" - סרט נוקב על סחר חוקי באירן באיברי אדם. תעשייה שלמה של כסף.. הסרט הוחרם כי עצרו את הבמאי, קוראים לו משהו סרוואסטארי או סארווסטני... היה מתורגם לספרדית אז את רובו הבנתי,,, לצערי איני דובר פרסית, , , חובה כתוביות. . בינתיים אני קורא פה מהמכללה של פרויז.