סרטי צילום

aradori

New member
סרטי צילום

זו כמובן בעיה זמנית - עד שאני אלקט איזה 1500$-2000$ למצלמה דיגיטלית, אבל: למישהו יש מושג איזה סרטי צילום יש "כשרים" בשבילנו?

Neta558

New member
אני חושבת שאין..

זה לפחות מה שהבנתי בפעם שעברה שסדקנו את הנושא. אני מוכנה לנסות לברר (יש לי קשרים בצלמניה
)

דדי שי

New member
מצטער- בכולם יש ג´לטין

אבל אני חושב שלא צריך לדקדק בחומרה כה רבה, וזה לגיטימי להשתמש בסרטי צילום- בהתחשב שמדובר רק בתוצר לוואי, ושגם זה רק בכמויות מזעריות.

aradori

New member
כן, אבל...

זה קצת מזכיר לי את התגובה הקלאסית של הסבתא עם מרק-העוף: "לא, לא אין עוף - רק בכמויות מזעריות..."
הייתי שמח לשמוע דעות נוספות שלכם... (רצוי לפני הפגש - כדי לדעת אם לקמבן מצלמה)

Neta558

New member
סרטי צילום - המכשול האחרון?

טוב, טוב, לא האחרון, אבל בהחלט סוגיה סופר-מרגיזה וחסרת פתרון אידיאולוגי, לפחות מבחינתי. לא הפסקתי להשתמש בסרטי צילום. קשה לי להסביר למה, החוסר בחלופה הוא כביכול התירוץ, אבל... לא יודעת אם זה בדיוק זה. אני יכולה להגיד שאפשר לצלם פחות, לנסות לשאול מצלמה דיגיטלית כשאפשר..פתרונות כאלה, אבל אני לא אשקר-אני לא מיישמת אותם
בקיצור - בו. מה לגבי פניות חוזרות ומטרידות לחברות הצילום באשר ליצור סרטי צילום ללא ג´לטין?

dylan

New member
זאת בעיה כי גם צריך בעצם

להחרים קולנוע.. ואפילו לסרטי טלוויזיה שמצולמים במצלמה דיגיטלית משתמשים ב´ג´לטינים´ (נראה כמו נייר פרגמנט ציבעוני ומורכב בין השאר, כמו שהשם מרמז.. מג´לטין) על הפנסים בשביל צבעים.. אבל המהפכה הדיגטלית רק בתחילתה, והשימוש בפילם יצטמצם בהרבה..

כן... ../images/Emo46.gif והבעיה -

בניגוד נניח לקונדומים (מה זה בכלל?) לא טבעוניים, זה שלא מדובר בקזאין (או בסוגיות אחרות באלבומין) - שניחא... אלא בדגים/בשר (עצמות) מה שמעצים את הדילמה.

Neta558

New member
פרווה זה פרווה

אם משהו מבושל אם בשר, או אפילו בכלים בהם מבשלים גם בשר, הכשרות תהיה בשרית. פרווה אומר שלא הייתה נגיעה בבשר בכל התהליך.

MooN aka asdfgh

New member
../images/Emo46.gif

אני שונא כשאנשים אומרים את זה!!! "מי אתה צמחוני מול כל העולם שאוכל בשר? זאת רק כמות מזערית..."

תֶּשֶׁת

New member
1500$-2000$?

ישנן מצלמות דיגיטליות ממש טובות שעולות כ-200$-500$. מצלמות ב-1500$-2000$ הן למקצוענים... ב-Camera.co.il, למשל, תוכל לבחון כמה מצלמות נחמדות...

טיפ-טיפה יותר זול...

מסתבר שהמחירים הספיקו לרדת בשנה-שנתיים האחרונות - אבל עדיין זה 2000-3000 שקל. (אני מדבר על מצלמת רפלקס נורמלית. היום יש לי את ה-EOS-3000 של קנון - אני מדבר על משהו דיגיטלי מקביל לה).

תֶּשֶׁת

New member
אחרי זמן מה

זה משתלם. יש לזכור כי בשימוש במצלמה דיגיטלית, מתבטלות ההוצאות של קניית סרטי צילום ופיתוחם.

כן - אני אזכור להגיד...

...את זה ליפית. מהבנק. היא התקשרה אתמול. "אבל המסגרת שלך זה 1500!!! איך אתה במינוס 5000???? בלה בלה בלה..... בלה בלה בלה...." אני פשוט אסביר לה שזה יהיה יותר משתלם לנו לקנות עכשיו מצלמה ב-3000 שקל. זה לטובתה בכלל.

f rat1

New member
סרטי צילום

בתור מישהי שמאד אוהבת לצלם, סרטי צילום זה לא משהו שאני מוכנה לוותר עליו. כמובן שאם יהיו סרטי צילום "כשרים" אני אצרוך אותם, אבל בכל דבר בחיים צריך להתפשר ולוותר קצת, ובכלל - אני לא מאמינה בקיצוניות. כל עוד יש תחליפים - יופי! אבל באמת, כמו שנאמר כבר, מדובר בכמויות מזעריות. תמיד אפשר להשוות את זה לאכילת מרק עם מעט מאד עוף, אבל זה לא בדיוק אותו דבר, כיוון שלמרק עוף יש תחליפים. אנחנו לא יכולים לשנות הכל בחיים, וצריך לדעת איפה אפשר להתגמש. לגבי מצלמה דיגיטלית, זה באמת פתרון מוצלח (אך קצת יקר), ותלוי ברמת הצילום שאתה עוסק בה, כי מרבית המצלמות הדיגיטליות כיום לא מאפשרות לצלם באותו אופן כמו במצלמות הידניות, אבל זה כבר עניין של העדפה...

למעלה