סרטי קולנוע ע"פ קומיקס

oril123

New member
סרטי קולנוע ע"פ קומיקס

מישהו/י שאל פעם את עצמו מדוע בד"כ הסרטים המבוססים על קומיקס מאכזבים ? : 1.מסדרת באטמן רק הראשון מוצלח ודי בזכות ג'ק ניקולסון. 2.סדרת סופרמן הייתה אולי חביבה בזמנו אבל לא יותר מזה מה גם שהפיכת לקס לוטר לדמות מגוכחת פגמה. 3.ספיידרמן סרט עשוי היטב בהיבט הטכני אך חלש עלילתית. 4.דרדוויל נחמד ולא יותר. 5.האלק משעמם בחציו הראשון ולא מרטיט כצפיות. 6.קפטיין אמריקה סרט דל תקציב טיפוסי. 7.אקס מן הראשון בינוני והשני עם קצב מאד סוחף ואני מחשיב אותו לבין סרטי הקומיקס הטובים ביותר לצד באטמן הראשון. 8.קומיקסים שהומרו לסדרות טלוויזה סבלו מבינוניות יחסית אבל בשביל סתם לראות בבית היו סבירים : פלאש, WONDER WOMAN שהדבר הכי יפה בסדרה הייתה לינדה קארטר, WITCHBLADE אכזבה למדי ואני זוכר במהומהם שלפני שנים רבות גם הייתה הכבלים סדרה ע"פ SWAMP THING , לואיס וקלראק הייתה סדרה יחסית טובה.

Deathatred

New member
בעיקר בגלל במאים חסרי מעוף

והעובדה שבאנימציה הרבה יותר קל לעשות אפקטים. אכן, "באטמן" הראשון של טים ברטון (עם ג'ק ניקולסון) הוא אחד מסרטי הקומיקס הטובים ביותר, ראיתי אותו אלפי פעמים והוא מצוין מבחינת העלילה, העיצוב החזותי, החליפה והמכונית של באטמן, הג'וקר והמונולוגים שלו, התסריט והמוסיקה הגותית המצוינת של דני אלפמן. גם הסרט השני "באטמן חוזר" היה די טוב - אך ריבוי הדמויות והניסיון של ברטון לגולל משל פסיכולוגי מתוחכם קצת גרמו לסרט לזרום פחות מהסרט הראשון. X-מן 2 היה סרט גדול: סוחף, מהיר, אפקטים מצוינים, אחלה מוסיקה וגם עלילה טובה. בקשר לסדרות בטלוויזיה: סדרות האנימציה מצליחות לא רע בכלל והן גם באיכות טובה בעוד שהסדרות המצולמות לא. זה כנראה בגלל שבאנימציה אתה יכול ללכוד את רוח הקומיקס, את הדמויות ולעשות אפקטים כרצונך מבלי בעיות תקציב. בסדרת אנימציה אתה יכול לשלוח את הגיבור מלב ניו-יורק אל המאדים ומשם אל מעמקי המצולות. סדרות האנימציה של באטמן (WB) ו"ליגת הצדק" בהפקתו של ברוס טים הם דוגמה מוצלחת לכך. גם סדרות האנימציה של מרוול היו לא רעות (חוץ מספיידרמן החדש שם הגיבור כל הזמן קשקש עם עצמו וזה עלה על העצבים).

Deathatred

New member
אני חוזר בי

הבעיה העיקרית היא במאים ומפיקים שלא מבינים את רוח הקומיקס שבו הם מטפלים. טים ברטון בנה באטמן פרנק-מילרי וגם ברוס טים הצליח ליצור באטמן בהתאם לרוח הקומיקס (למרות שהוא מוגבל מאחר ו BATMAN TAS מסווגת כאנימציה לילדים).

nick fury

New member
בעניין הענק

אני דווקא חושב שהשעה הראשונה של הסרט, רצינית ככל שתהיה, חשובה להראות את הקונפליקט של הדמות (למה לא עשו את זה בדרדוויל?). דימוי טוב היה הדלת, כשהענק מתדפק עליה, מאיים לפרוץ ולצאת החוצה. חוצמזה, אני יודע שכל קו העלילה עם האבא לא לפי הקומיקס, אבל זה מדבר אליי. ראיתי את מאחורי הקלעים של הסרט ששודר בערוץ הסרטים, ובאיזו רצינות אנג לי לקח על עצמו את עשיית הסרט הזה. מבחינתי הוא יכול להיות בשורה אחת עם טים ברטון, סם ריימי (עוד לפני ספיידרמן עשה את דארקמן אם מישהו זוכר) ובריאן סינגר (שיש לי הרגשה שסרטי האקס שלו רק ישתפרו). למה אבל למה לא עשו סרט דרדוויל טוב?

למעלה