סרטן אצל מבוגרים (המשך)

2yoel

New member
סרטן אצל מבוגרים (המשך)

שלום, בפעם הקודמת שאלתי על הסרטן אצל מבוגרים והתעודדתי מאוד מהתשובות ומהתחושה שאני לא לבד. הפעם ארצה להיות יותר קונקרטי בשאלות שאני מבקש לשאול והן נעות סביב ההתלבטות האם לטפל במחלה, שהיא גידול ממאיר במיתרי הקול, ובהתחשב בגילו המבוגר של החולה (73): 1.האם מישהו מכיר חולה בסרטן הספציפי הזה, שעבר טיפולים? אם כן - איזה טיפולים הוא עבר וכיצד הוא הרגיש במשך הטיפולים? האם הטיפול לווה באישפוזים וכדומה? 2. כמה זמן נעשו הטיפולים ובאיזה בית חולים? (אודה על המלצות לרופאים טובים). 3. אם החולה סרב לקבל טיפול (החליט לא לעשות שום טיפול), מה היו ההשלכות לכך (האם המחלה התפשטה במהירות, האם היו תופעות קשות כמו חנק, איבוד הקול, בעיות באכילה וכדומה)? 4. האם ניסיתם טיפול אלטרנטיבי- האם יש המלצה כלשהיא?. תודה מראש!

שלום לך

אין לי שמץ של מושג בנוגע לרוב הנושאים שהעלית, כך שאיני יכולה לעזור בהם, אבל בנוגע לרפואה משלימה, יש פורום נהדר של רפואה משלימה, בו תוכל לקרוא ולשאול קונקרטית אנשים שמאוד מבינים בנושאים הללו באתר של "חוסן", זו עמותה ששמה לעצמה כמטרה לתמוך רגשית בכל מי שמחלת הסרטן נגעה בחייו, בחולים ובמעגל התמיכה. הכתובת שלהם היא: hosen.co.il אני מצרפת קישור. אור ואהבה, אילת.

אדומה2

New member
רפואה סינית

היי, מכל השאלות הנקודתיות שהצגת אני יכולה לענות לך קצת על רפואה משלימה, כמישהי שעוסקת ברפואה סינית וגם אבא שלי חולה הסרטן מקבל טיפולים ברפואה סינית. קודם כל חשוב לי מאוד לציין- זה הולך *יד ביד* עם טיפולי כימותרפיה ו/או הקרנות, אין מניעה לשלב את השניים. בעוד הטיפול המערבי מתייחס לגידול ספציפית, הרפואה הסינית מתייחסת לגוף מבחינת ניסיון לחזק אותו גם בזמן הטיפולים, עם דגש למתן תופעות לוואי עד כמה שניתן. בדרך כלל הטיפול ייעשה בצמחי מרפא סיניים לפי אבחנה ע"פ עקרונות הרפואה הסינית, והצמחים אינם מתנגשים עם החומרים. חשוב מאוד!!!! ללכת אך ורק למטפלים שמתמחים בתחום הסרטן ומכירים את הצד המערבי גם כן- מבחינת מכלול התרופות, מבחינת סוג הסרטן וכו' וכו' (לאו דווקא רופאים או אונקולוגים, פשוט מישהו שמכיר את התחום מערבית ומתמחה בו סינית). חשוב ללכת למטפל באופן אישי עם כל המסמכים ואבחונים וההערכות וצילומים וכיו"ב, הוא עושה התאמה אישית לכל אדם לפי סוג הסרטן ולפי האדם עצמו. יש לי 3 שמות לתת לך (ולכל המעוניין) כולל טלפונים, אם תרצה. אני באופן אישי ממליצה מאוד על הרפואה הסינית, משני הכיוונים. אבא שלי עבר את כל השנה וחצי האחרונים בטיפולים כימותרפים ללא תופעות לוואי, פרט לעייפות גדולה ולמעט עצירות- שלה הוא רגיש בכל מקרה. חשוב לדעת שעל כל אחד זה גם משפיע אחרת, לאחד זה יכול לעזור יותר ולשני פחות, תלוי בנתוני הפתיחה. אבל שווה מאוד, ושווה לדעת שמנסים את כל מה שאפשר. המון בהצלחה, יעל

למעלה