סרטן בכליה - עומדים בפני 2 אופציות

cara nia

New member
סרטן בכליה - עומדים בפני 2 אופציות

אשמח לשמוע את דעתכם! כריתה חלקית - הפלוס - יישמר 60% מהכליה, במידה וניתן יהיה באמת לכרות חלקית. ידעו רק סזמן הניתוח. המינוסים - חשש שבסרטן יחזור. הניתוח יהיה בהליך של פתיחת בטן מלאה. כריתה מלאה - הפלוס - בניתוח קל יחסי ע"י לפרוסקופיה. אין חשש שהסרטן יחזור. המינוסים: לחיות עם כליה אחת. מה דעתכם? מה הייתם עושים ולמה?

מיליתו

New member
וואו

איך אפשר לדעת? מה ממליצים הרופאים? מי הפציינט? באיזה גיל? זה גידול ראשוני, גרורות? לפני / אחרי כימו / הקרנות... אולי, עם עוד פרטים הייתי יכולה להביע דיעה הדיוטית ולא אחראית בעליל.

cara nia

New member
כל רופא ממליץ אחרת

אין גרורות. אין מצב להקרנות/כימו. יש 2 אופציות מומלצות - כריתה מלאה או כריתה חלקית. זהו.

כריתה מלאה, משתי סיבות

א. לפרוסוקופיה הוא ניתוח הרבה יותר פשוט ופחות מסוכן מפתיחת בטן. אני עברתי לפרוסוקופיה (לא כליות), וזה באמת יותר קל. ההתאוששות קלה יותר והחשש שהמחלה תתפשט בלפרוסוקופיה הוא קטן יותר. ב. להוריד את כל הנגע מהכליה. יש אנשים שחיים עם כליה אחת גם מרצון (תורמים וכו'). בסופו של דבר ההחלטה היא שלכם, אבל כריתה מלאה פחות מסוכנת.

cara nia

New member
מיכלית - אשמח לשמוע עוד על "חוויות"

הלפרוסקופיה - אפילו במסרים. תודה!

לפרוסוקופיה

זו שיטה ניתוחית ללא פתיחת בטן. עושים שני חורים קטנים בצידי הבטן ואחד בתוך הטבור ומשם מנתחים. לגבי לפרוקסוקיפה לכליה, אינני יודעת אבל זה נראה לי די דומה. ההתאוששות - לקח לי כ- 3 ימים להתאושש.

24 ברבלה

New member
נראה לי...

שמצד אחד מיכל מאוד צודקת בהצעתה אך מצד שני אני חסרת כול ידע והבנה כמו שמיליתו כתבה... עצה שלי קבלו עוד חוות דעת אחת, זה אף פעם לא מזיק, לפעמים קצת מבלבל אך לעיתים מציל חיים! בכול אופן בסוף ההחלטה היא של החולה וזה הכי חשוב ללכת בלב שלם עם ההחלטה שלו... בכול מצב, המון בהצלחה ורק בריאות!

cara nia

New member
כבר יש 3 חוות דעת

מרופאים בכירים. 2 בעד כריתה מלאה. אחד בעד כריתה חלקית. אותי מעניין לדעת מה כל אדם, באשר הוא - היה מחליט ולמה על מנת לקבל פרופורציות אנושיות יותר. אני גם, הייתי הולכת על כריתה מלאה. אבל אין ספק שמהצד עותר קל לי להגיד....

24 ברבלה

New member
אני אענה לך..

כמו שענית לי ואני ממש יצוטט את דברייך (או יותר פשוט אעשה copy ן paste)
"הייתי הולכת על כריתה מלאה. אבל אין ספק שמהצד יותר קל לי להגיד"....

yiska11

New member
אם היו שואלים אותי , הייתי הולכת על

כריתה מלאה. אני חיה כבר 17 (!!!!) שנים עם כליה אחת (אחרי שאת השניה כרתו ) וב"ה ב"ה הכל בסדר.אפשר לחיות כמו כולם גם עם כליה אחת ולא להרגיש שונה מאחרים. בהצלחה ענקית בכל מה שתחליטי ואם תרצי עזרה-בכייף!!

אני מציעה לך להתקשר בדחיפות

לרב פיהרר, הוא בעל המון ידע ונסיון בתחום הרפואי ומצלצלים אליו ומזמינים אותו בכל העולם (הוא בעל שם עולמי). לא רק שהוא יגיד לך מה עדיף, אלא היכן לעבור את הניתוח (כלומר באיזה בית חולים ואצל איזה רופא). כדאי כבר להתקשר כי קשה להגיע אליו. בהצלחה והחלמה מהירה.

ואגב, הייעוץ הוא בחינם-אין כסף,

הוא עושה זאת בהתנדבות אבל הוא מגביל ל- 100 פונים ביום וזה מבחינת :כל הקודם זוכה" (כמה אירוני,אה?)

את טועה../images/Emo13.gif

כותבים פיהרר (בגרמנית "מנהיג"), וכך כותבים גם באתרים שכותבים עליו ומציגים אותו. אבל זה באמת לא משנה.

מיליתו

New member
מה חושב הפציינט?

מה דעתו? בן כמה הוא? אפשר לחיות מצויין עם כליה אחת, ואם הניתוח אפילו יותר פשוט, וזה מבטיח הרחקה של הסרטן אז למה לא?

lili the one

New member
ד"ר פודה מבית חולים הדסה עין כרם

נחשב היום לרופא מספר 1 בתחום. לחברתי הטובה גילו גוש בכליה לפני מספר חודשים. לאחר שביררנו נואשות אצל המון גורמים נודע לנו שד"ר פודה מבית החולים הדסה עין כרם הוא המומחה מספר 1 בתחום בישראל. ביעוצו היא עומדת לעבור ניתוח לכריתת כל הכליה בשלמותה באמצעות לפרסקופיה. הוא גם המליץ לה לעבור את הניתוח בבית חולים בתל השומר אצל פרופ' רמון שנחשב למעולה בתחום כולו ובלפרסקופיה בפרט. מקווה שעזרתי ולא במעט מאחלת לכם הצלחה בכל החלטה שהיא. ל.

למעלה