סרטן בלוטת התריס

סנאוקט

New member
סרטן בלוטת התריס

שלום לכולם לפני יומים נודע לי שיש לי סרטן בלוטת התריס מסוג פאפילרי קרצינומה. ההפתעה היתה גדולה משום שעשיתי ניתוח להסרת האונה השמאלית של בלוטת התריס בגלל אדנומה טוקסית - גידול שפיר שגרם לבלוטה לעבוד ביתר. אף אחד לא חשב שיש ליד גם גידול קטנטן של סרטן. וכששלחו את האונה למעבדה מצאו את הגידול בגודל של 6 מ"מ. כעת כשהוא בחוץ השאלה היא אם ומתי להוציא את האונה השניה ולעבור טיפול ביוד רדיוקאטיבי. לדאבוני לא מצאתי הרבה חומר בעברית על סרטן בלוטת התריס (חוץ מהאגודה למלחמה בסרטן). האם יש כאן מישהו עם ניסיון דומה? אשמח לשמוע כאן ובמסר תגובות. תודה

מזל 15

New member
לחמותי היה

לחמותי היה סרטן בבלוטת התריס. בניתוח הראשון לא הסירו הכל והיה צורך בניתוח נוסף וכך היא עברה שני ניתוחים בתוך שבועיים וחצי וזה היה מתיש. אני לא מתמצאת בסוג הגידול ובפרוצדורה שהיא עברה כי לצערי היא ובנה לא יודעים לשאול והרופאים לא מסבירים לפציינטים שתקנים. אחרי הניתוח השני היא עברה טיפול - כדור רדיואקטיבי. זימנו אותה לבית החולים והיא הייתה שם בבידוד מוחלט אבל עם טלפון שקישר אותה לעמדת האחיות. ככל שידוע לי היא חשה חום רב ואי נוחות אך לא יותר מזה. מדובר בגברת מבוגרת בת 80. מאז היא לוקחת כדור שמווסת את חילוף החומרים במקום הבלוטה שהוסרה. לא נרשמו תלונות מאז (חלפה חצי שנה). הניתוחים והטיפול היו ב"מאיר" בכפר סבא. מקווה שתחלימי מהר. אם יש לך שאלות ספציפיות אני יכולה לשאול אותה.

קיימות כמה אסכולות בנושא

יש אסכולה שגורסת שלשם מניעה יש להוריד גם את הצד השני ולעבור טיפול רדיואקטיבי, ובתוך אסכולה זו יש הטוענים שיש לעבור את הטיפול גם לשם מניעה, אפילו אם אין גרורות בגוף. וקיימת האסכולה השנייה, שטוענת שניתן להמשיך לחיות כך עד גיל מאה כעשרים, והחצי הנותר חיוני מאד לאיכות החיים. כבעלת נסיון אוכל לומר לך, שגם לי הורידו בתחילה רק צד אחד, כשידעו מלכתחילה שמדובר בסרטן עם כמה מוקדים. ולאחר כמה חודשים (כשכבר חשבנו שהכל מאחורי) בבדיקה שגרתית, התגלו גרורות בבלוטת הלימפה, ואז שוב ניתוח, וטיפול רדיואקטיבי וכל הטרררם שמסביב. לרוב כפי שציינתי, בזה זה מסתיים, באחוז קטנטן מהמקרים, יש השנות נוספת של המחלה, ואז שוב מתחילה ה"חגיגה". וזה מה שקרה אצלי. בדיעבד, הרופאים שמטפלים בי, סבורים, שאם כבר בהתחלה היו מסירים את הכל, סביר להניח שלא הייתי מגיעה למצב זה, אך תמיד מוסיפים ואומרים, שמבחינה סטאטיסטית, זהו מצב נדיר, ושיש מקום ברפואה גם לאסכולה השנייה. קיים פורום בתפוז בשם אנדוקרינולוגיה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=532 ושם תוכלי לשאול את ד"ר תורג'מן את כל השאלות. וגם לא חסרים שם משתתפים מהפורום בעליי נסיון אישי בתהליך בהצלחה

היי קט

ברוכה הבאה לפורום. מקווה שנוכל לעזור כאן עם מידע או כל דבר אחר לו תזדקקי. קודם כל מצרפת לך קישור למידע נוסף לגבי סרטן בלוטת התריס. ממה שאני מכירה, אני ממליצה לך לבדוק יותר מבית חולים אחד לפני שאת מתחילה טיפולים. לכל בית חולים יש את הגישה ושיטת הטיפול שלו וממה ששמעתי בתי החולים של אזור המרכז עדיפים על אזור הצפון. מעבר לזה מאד חשוב שתרגישי בנוח עם הרופא שעומד ללוות אותך את התקופה הזו, שמעבר לתקופת הטיפולים גם את תקופת הביקורות. אני יודעת שיש לא מעט תופעות לוואי שקשורות בתת פעילות של בלוטת התריס ורצוי מאד שמי שנמצא מולך יהיה בקיא בשלל התופעות ומספיק רגיש אליך כדי לתת לך התייחסות הולמת שלא תותיר אותך עם תחושה שאת לא מקבלת טיפול מספיק טוב. יום טוב גלי

למעלה