סרטן האשכים וכימותרפיה.

סרטן האשכים וכימותרפיה.

אם לעת הזאת הגעתי.... אשמח לשמוע ממי שעבר או עובר את הסרטן הזה, רשמים. אני לאחר ניתוח, וכרגע בתקופת טיפולים כימותרפים, אני בקורס הראשון בשבוע השני מתוך תשעה. בינתיים חשתי רק בחילות והקאה אחת. מעבר לזה יש רק חששות לגבי הסבל ההמשכי. אשמח גם לקבל רשמים ולשמוע על תקופת טיפולים, איך היא עוברת על העוברים אותה מביניכם. לסיום, לגבי נשירת השיער, האם כל השיער נושר? רובו? בפעם אחת? טיפין טיפין? האם ישנה אפשרות שאולי הוא אף לא ינשר? ואם כן, האם זה מעיד על משהו? אמנם הרבה שאלות לי, ואתם לא הראשונים שנשאלים על ידי, וכנראה גם לא האחרונים לעת עתה. תודה מקרב לב על כל העזרה.

רמי28

New member
שלום לך בן 100

אמנם אני קיבלתי את החיה במקום אחר ואין לי מידי לקבלח סרטן האשכים יותר מאשר מופיע באתר האגודה למלחמה בסרטן, אבל אני ממליץ לך לקרוא את הספר של לאנס אמסטרונג (רוכב האופניים למקרה והשם מצלצל מוכר) על ההחלמה שלו מסרטן האשכים. הספר נותן המון כוח ותקווה. בקשר לנשירת שיער...כנראה שאין לי בשורות משמחות בשבילך. הוא נושר וחוזר. שזה יהיה הדבר האחרון שיטריד אותך. תתרכז בהחלמה וכל השאר יחזור להיות כמו שהיה. רפואה שלמה רמי

מיליתו

New member
מצטרפת לשתי ההמלצות

לגבי השיער - ביום שני פגשתי מישהי אחרי 8 חודשי כימוטרפיה עם ראש מלא מלא שיער, הוא פשוט לא נשר, רק הידלדל קצת. גם האחיות והרופאים הופתעו. לך תדע - הכל יכול להיות. ובקשר לשאלה השניה - זה לא מעיד על שום דבר.

זה תלוי

אם השיער ינשור או לא זה תלוי בסוג החומרים שאתה מקבל בכימו. יש חומרים ששבועיים אחרי הטיפול הראשון ישר משפיעים והשיער נושר, ונושר כמעט לגמרי ולא רק מהראש. ויש חומרים שגורמים לשיער להתדלל ולא לנשור לגמרי. אם אתה יודע את שמות התרופות שאתה מקבל אז אפשר לבדוק את זה. ולגבי הטיפולים בכלל - זה תלוי בתרופות ובתגובות וחוזק הגוף שלך וכל אחד מגיב אחרת. אם הסתפקת בהקאה אחת בלבד אז אולי ככה זה יימשך בשאר הטיפולים ואולי לא תקיא בכלל. נראה לי שאתה כבר די "מוכן" לכל מיני תופעות שעלולות לבוא. וזה עובר, וגם הטיפולים עוברים. ומוצאים דרך של שגרה בכל הבלגן ומוצאים נקודות של רוגע ושקט ואת הכוח להמשיך בין טיפול לטיפול.

אחשל

New member
רשמים אישיים

אני עברתי את הסרטן הזה לפני 9 שנים בדיוק (טיפול ראשון ב- 5/11/95, יום הלוויתו של יצחק רבין
). זו היתה הפעם השניה שבה התמודדתי עם הסרטן (הראשונה היתה ב-1986). לא יודע איזה טיפול אתה מקבל, ואין לי ספק שהטיפולים התקדמו רבות ב-9 שנים. מנסיוני אני יוכל לומר לך שההתמודדות עם תופעות הלוואי היתה נסבלת, במיוחד בהשוואה לפעם הראשונה. יש לא מעט "עזרים" להתמודדות עם הבחילות וההקאות - החל בתרופות שהרופאים יתנו לך וכלה בטיפולי רפואה משלימה למינהם. נשירת שיער היא דבר שכיח אבל ראיתי גם כאלה שלא כל השיער נשר להם. במרבית המקרים השיער מתחיל לצמוח חזרה חודשים ספורים מסיום הטיפולים. הנשירה היא לא בבת אחת, ולכן, לטובת האסטיקה, עדיף להתאגן מראש עם תספורת נוחה. לא מומלץ להסתפר קצוץ או לגלח - הקוצים הקצרים נושרים גם ומתפזרים בבגדים, על המיטה ועל הגוף וסתם גורמים לגירוד.... בהצלחה
ניר

yiska11

New member
../images/Emo6.gifבהצלחה רבה !

אמנם על הסרטן הזה רק עכשיו אני שומעת אבל את הסרטן עצמו גיליתי לצערי כבר בגיל 8 . הטיפולים יעברו בסופו של דבר ( הלוואי שיעברו לך כמה שיותר מהר והכי בקלות שיש ) . תנסה לעבור אותם עם האנשים שאתה אוהב שתף אותם במה שעובר עליך - זה יעזור מאוד . מנסיון , לכאבים מתרגלים מהר אז מה שנותר זה רק לעבור את התקופה המגעילה הזאת. בקשר לשיער , הוא נושר תמיד ולפעמים בשלבים . אבל אח"כ כשהוא צומח חזרה הוא צומח מלא ויפה . פשוט מהההההממממם ! חוצמזה המון בהצלחה ! ושתדע שאחרי התקופה הזאת חוזרים לתפקד כרגיל ויוצאים די מחוזקים . אז יאללה שהתקופה כבר תהיה מאחריך . בהצלחה !!!!!

למעלה