סרטן הכליה

itzicks

New member
סרטן הכליה

אבא שלי עבר כריתת כליה לפני שנה (כתוצאה מסרטן), וכעת במסגרת הבדיקות, בבדיקת הדם נמצא אצלו קיראטינין גבוה (מחוץ לתחום), של כ - 1.55. כמו כן בכל הצילומים שעשה (CT ו - US) ציינו קיראטינין גבוה. בנוסף רציתי לברר גם מה זה אומר שב - CT חזה איבחנו לב מוגדל? בתודה מראש, איציק

היי איציק

המדד בדם - קריאטינין הוא תוצר הפרשה מפירוק תא השריר. הוא נמדד בדרך כלל ביחס לשתנן (UREA). שני פרמטרים אלה מלמדים אותנו על תפקודי הכליות. אם רמותיהם עולות, לא באופן חד-פעמי, אלא בסדרת בדיקות, זה מצביע על כך שיש בעיה בתפקוד הכליה (אי ספיקה כלייתית), מכיוון ששני החומרים האלו אמורים להיות מפונים על ידי הכליה בשתן. אי ספיקה גורמת לכך שהם נשארים בדם. לגבי אבחון של לב מוגדל, ואני רק מנחשת כאן, שאם יש בעיה בכליות (ויש בעיה בכליות) אז אולי הגוף לא מצליח לנקות החוצה כל מה שהוא אמור ולכן זה משפיע על הלב. מחיפוש ברשת מצאתי שיכולות להיות מספר סיבות לזה ולכן זה כל מצב לגופו וזה אומר שרופא צריך לקחת את כל הבדיקות ואת כל המצב הרפואי של אביך ולקבל תמונה שלמה לגבי תוצאות הבדיקות. יש אתר רופאים בשם "אינפומד", אני חושבת ששם תוכל לקבל תשובות יותר מדוייקות ומקצועיות. יום טוב גלי

yiska11

New member
../images/Emo13.gifהיי

בתור אחת שעברה כריתת כליה אני חושבת שדווקא בקשר ללב אני יכולה לענות לך - זה תלוי בחומרים שהוא קיבל בתור טיפול כימותרפי.לפעמים זה משפיע גם על הלב .אני יודעת כי רוב הביקורות שצריך לעשות אחרי הטיפולים הם בעיקר בדיקות אקו לב וMUGA.אז כנראה שאמורה להיות לזה השלכה על הלב ויכול להיות שזה טבעי. אבל בכל מקרה עדיף שהרופא יבדוק את הכל טוב טוב טוב. סתם שתדע שאפשר לחיות עם כליה בצורה נורמלית ביותר ולתפקד כמו שצריך . ( אני מסתדרת עם אחת מצויין כבר 17 שנה ) . הרבה בריאות לך ולאביך
בהצלחה רבה

למעלה