סרטן הלימפומה ע"ש הודג'קינס

alin18

New member
סרטן הלימפומה ע"ש הודג'קינס

לפני שבוע גילו לאחי הגדול סרטן, אני לא יודע כלום על הסוג הזה, מהו הסרטן הזה וכמה ותוך כמה זמן מתרפים מזה? נ.ב - אימי נפטרה מסרטן לפני 5 שנים (סרטן השחלות), יש סיכוי שהסרטן תורשתי?? יש סיכוי שזה יעבור אליי? ועצה אחרונה - התגייסתי השבוע לקרבי (גבעתי)- ואני לא יודע מה לעשות - תוכלו לייעץ לי???

OHAVA

New member
שלום אלין

שלום ו"ברוך הבא" לפורום קצת סדר: לגבי תשובות על הודג'קינס צרפתי קישור להודעה. סרטן תורשתי? לא- הסוג הזה. יש סיכוי שזה יעבור אליי? לא. אין שום סיכוי זו אינה מחלה מדבקת. לגבי גיוס לצבא ? אחיך הגדול הולך לעבור תקופה לא קלה אולם התקופה תעבור והמחלה תשאר כזיכרון רע בלבד לדעתי במישפחה בה הסרטן כבר פגע וללא אימא כדאי שתהיה ליד אחיך יותר בזמן ההתמודדות לצורך עזרה ותמיכה . בריאות ואושר OHAVA

הלימפומה של הודג'קינס

שנקראת הודג'קין בעצם בגללו. זה גידול בבלוטות הלימפה. כשמדברים על סרטן אז אומרים שזה הסרטן הכי "קל", זתומרת, אם כבר סרטן אז כזה. ולמה - כי זה סרטן שגדל בתוך איבר תחום ולוקח לו המון זמן להתפתח והמון זמן להתפשט מעבר לאיבר שבו הוא התחיל. אפשר להבריא מזה, וזה מנסיוני כמחלימת הודג'קינס, ואני לא היחידה כאן בפורום. אמנם הטיפולים לא תמיד קלים אבל יש סיכויים גבוהים להחלמה. אני לא חושבת שיש בסיס להשוואה בין סרטן השחלות לסרטן הזה. לא ברור מה הגורמים לו אבל בשנים האחרונות חושבים שהסיבות להודג'קינס הן איזשהו מצב ממושך של לחץ ודחק שעובר על אותו אדם. אולי אחיך מרגיש אצלו שהוא עבר תקופה קשה רגשית ולכן זה הופיע. ויכול להיות שגם זה יופרך בעוד מספר שנים על ידי תאוריה חדשה. לגבי עניין הצבא, אני מציעה לך לפנות לקצינת הת"ש ולספר לה את הסיפור. אולי תקבל חופשות מיוחדות הביתה או אפשרויות אחרות להיות קרוב לאחיך. מצרפת לך קישור לגבי המחלה :) גלי

ornusha

New member
אלין....

אז כמו שגלי אמרה- זה הסרטן "הטוב". תוך כמה זמן הוא עובר? זה תלוי במה שהרופא יקבע לאחיך ותלוי במצב ההתפשטות. אני גם החלמתי מהודג'קינס, ולי הטיפולים ארכו כחצי שנה. ובקשר לקשיים בטיפולים- יש כאלה שחווים הרבה תופעות לוואי, ויש כאלה שלא. אם אתה רוצה להיות שם ליד אחיך ולעזור לו, אבל גם לא לצאת מקרבי, פשוט תחכה קצת, תראה איך עובר עליו הטיפול הראשון, תראה אם אתה בכלל מסוגל להיות שם בשבילו (מבחינה נפשית). בכל מקרה, למרות שהצבא לא נראה תמיד כזה, הוא מתחשב.... כמו שאמרו לך זה סרטן לא תורשתי, ואין קשר בין מה שהיה לאמך ולמה שיש לאחיך. סרטן תורשתי הוא כאשר זהו אותו סוג סרטן, ובגלל זה אצלכם זה לא תורשתי. תהיה אופטימי, ותחזק את אחיך כי אפשר לצאת מזה!

רציתי רק להוסיף

שאתה יכול לפנות למש"קית ת"ש בבסיס הטירונות ולשתף אותה ואם יש לך בקשה לשרת קל"ב - זה יכול להתאפשר. אני זוכרת שכשאחי הגדול חלה - חצי שנה אחר כך התגייסתי ופניתי למש"קית ת"ש. זה היה לפני הרבה שנים אבל זכור לי שהיה רצון לעזור שם. הרבה בריאות לך ולמשפחתך, מחזקת את ידיכם ! --------------------------

אביתר27

New member
ברוך הבא למועדון ההודג'קינס

גם אנחנו (אשתי) בסרט(ן) הזה, וכמו שכולם אמרו זה נחשב סרטן שקל לרפא אותו, וזו נק' אור חשובה. הטיפולים: שילוב של כימותרפיה / הקרנות או שניהם, יכולים להיות מתישים. זו תקופה לא קלה, גם לחולה וגם לסביבה שלו, אז צריך לחשוב חיובי למצוא דרכים להקל, ולזכור שזה זמני. הזמן תלוי במידת ההתפשטות, כמות הטיפולים שינתנו ואיך הגוף מגיב לטיפול. סרטן כידוע אינו מדבק כך שאין סיכוי שתידבק ממנו, אבל אומרים שיש לאחים גורמי סיכון. לדעתי אין לך מה להתרגש מזה, כי אין לך מה לעשות לגבי זה בכל מקרה עכשיו. אף אחד מהאחים של אשתי לא נבדק ולא נמצא במעקב רפואי כלשהו. לגבי הצבא אני יודע שבזמן שקרוב משפחה מדרגה ראשונה חולה יש עזרה וסיוע, לי קיצרו מילואים באופן משמעותי, (וכמעט ויתרו לי) השאלה מה אתה רוצה שיקרה עם זה. שיהיה
והרבה בריאות

הודגיק

New member
לגביי שירות בצה"ל

היי אלין , בתור בוגר הודג'קינס אז ככה , יש אנשים שלקחו את המחלה כנקודה שחורה בעברם , אני רואה את התקופה של המחלה כאחת הטובות , ואני חושב שזה טוב שאנשים יראו זאת ככה , למה אני מתכוון : הטיפולים והכל היה חרא , אני מודה , אבל הם לא מהווים שמינית אחוז משאר הזמן , וכל הבין לבין היה טוב , היה יותר טוב ממה שהיה לפני ... הסרטן הזה ואני מדגיש הזה ,הוא מתנה, הוא כמו "ברקס" משמיים שעוצר אותך , נותן לך ד"וח ואז אתה ממשיך לנהוג באופן יותר זהיר. אז לטובת אחיך תעשה לו את הבין לבין יותר טוב מקודם , לגביי הצבא , כשאחותי התגייסה אני עוד הייתי בשלב של טיפולים , אז כל מה שהייתי צריך לעשות זה ללכת לרופאה שלי ,לבקש ממנה שתרשום לי מכתב שבו היא כתבה שיש לי סרטן ואני מטופל בכימוטרפיה והקרנות , אחותי נתנה את זה למש"קית ת"ש והכל בא על מקומו , היא עדיין שונאת לשרת בצבא כמו כל החיילים ... אז אני מחזיק לך אצבעות , יא צעיר !!!
ולכולם , חג חירות שמח ! הודג'יק. ****** יש עדות שאוכלים בהן קיטניות בפסח , ויש עדות שלא אוכלים בהן קיטניות בפסח , בעדה שלי בפסח אוכלים פיתות !!

למעלה