סרטן המעי הגס וחוסר שליטה ביציאות.

אבי 728

New member
סרטן המעי הגס וחוסר שליטה ביציאות.

הסיפור (בקצרה) הוא כזה: אבא שלי עבר ניתוח להסרת גידול בפי הטבעת והיה מספר חודשים עם קולוסטומי. לאחר מכן הוא עבר ניתוח לסגירת הקולוסטומי ופה מתחילות הצרות. לא חזרה לו השליטה ביציאות כבר מעל שנתיים והוא עם טיטולים . הוא מסתובב כמעט 24 שעות עם כאבים בפי הטבעת שלא מאפשרים לו לחיות. הוא מתאר זאת כאילו גוש הצואה זז כל הזמן בפי הטבעת ו "ויוצא ונכנס חזרה" וזה מסב לו סבל רב. כשהוא יושב - כואב, כשהוא עומד - כואב, כשהוא שוכב - כואב. כל הרופאים ששאלתי אמרו בצורה זו או אחרת, שאין מה לעשות וזו התוצאה של הניתוח. לאחרונה אבא שלי כבר ממש איבד כל חשק לחיות והוא כבר לא יכול לסבול זאת יותר... אלה לא חיים. הוא כל הזמן במיטה וגם שם כואב לו. מה ניתן לעשות? האם יש ניתוח שיכול לסדר את הבעיה? האם יש טיפול מיוחד? האם הפתרון לבעיה הזו הוא אולי בחו"ל? האמת, אני כבר מיואש ולא יודע לאן לפנות.... אני סובל יחד איתו. כל עיצה או רעיון יתקבלו בברכה!

אי שליטה בצואה

שלום רב מפנייתך קשה להבין איזה ניתוח בדיוק עבר אביך. לעיתים במהלך ניתוח כריתת גידול סמוך לפי הטבעת יש צורך גם בכריתה של חלק מהשריר האחראי על התיפקוד של פי הטבעת על מנת להבטיח כריתה שלמה. במצבים אלה תתכן פגיעה בתיפקוד. יש צורך בהערכה האם הפגיעה בתיפקוד כעת נובעת מתיפקוד לא תקין של שרירי פי הטבעת או מקיבולת נמוכה של הרקטום או מסיבות אחרות. ניתן לעיתים לעזור על ידי תרופות או תזונה. לעיתים רחוקות ניתן להציע טיפול ניתוחי. מבלי לדעת יותר פרטים ולבדוק את אביך לא אוכל להעריך האם זה המקרה. לעיתים אין ברירה ויש צורך ביצירת סטומה קבועה שמאפשרת ברוב המקרים תיפקוד מלא ואיכות חיים טובה. יתכן וזה מה שצריך להמליץ לאביך. בכל מקרה יש פיתרון ולא הייתי משאיר את המצב כפי שהוא כעת. דר קריב

אבי 728

New member
תודה על תגובתך.

אכן, למיטב הבנתי, במהלך הניתוח להסרת הגידול, כרתו גם חלק מהשריר. האם הסטומה הקבועה שדיברת עליה, היא כמו הסטומה הזמנית שהייתה לו או שמאחר והיא קבועה, היא שונה במשהו? העניין הוא שאבא שלי בן 70, השאלה היא האם עוד ניתוח ליצירת סטומה קבועה, זה לא מורכב מידי?

סטומה

קיימים מס סוגים של סטומה. הסטומה יכולה להיות של מעי דק או מעי גס. בכל אחד מהאיברים הנ"ל הסטומה יכולה להיות סטומת "לולאה" או "קצה". הבחירה בסוג הסטומה תלויה בניתוח הקודם שאביך עבר ובמצבו כעת, כך שבהחלט יתכן שהסטומה הקבועה תהיה שונה מסוגה מהסטומה הזמנית שהיתה. בכל מקרה הדבר דורש ניתוח בטני מסדר גושל בינוני. אם לאביך אין מחלות רקע קשות מצבו הכללי סביר והסיכון הניתוחי מוערך כסביר לפחות, זוהי בהחלט אופציה שאין לשלול אותה אם אין פיתרון אחר. דר קריב.

למעלה