סרטן הערמונית +גרורות

editaa

New member
סרטן הערמונית +גרורות

פרופ' מצקין שלום, אבי בן 68 , חולה סרטן הערמונית +גרורות מזה כ- 3 שנים , טופל באמצעות קסודקס, זומרה וזולדקס, לאחרונה חלה עלייה הדרגתית ברמת ה- psa למרות נטילת הכדורים של הקסודקס 150 מ"ג מדיי יום, הומלץ על מעבר לטיפול כימוטרפי ע"י טקסוטר, ברצוני לדעת את דעתך בנושא, האם יש הורמונים אחרים שאבי יכול ליטול למעט הקסודקס?? נתונים נוספים :רמת הטוסטרון הינה 0.07 ורמת ה- PSA הינה 3.5 ועלתה בהדרגה מ- 0.9 במהלך החצי שנה האחרונה, מה אתה ממליץ לעשות?? עד איזה רמת PSA אנו יכולים להישאר רגועים ולהמשיך בטיפול ההורמונלי הנוכחי? האם ישנם טיפולים חדשים שאתה ממליץ עליהם למעט הטיפול בטקסוטר ?

טקסוטר

שלום, ראשית דברי רגיעה, אם כי המצב איננו מזהיר קצב עליית הPSA הוא נמוך יחסית ולכן לא חייבים לרוץ לקבל טיפול כעת. בעקרון יש לאביך חלון הזדמנויות שמאפשר שיקול דעת והחלטות שקולות. נראה לי שהוא מקבל טיפול מדכא הורמונים טוב. בעיקרון יש עוד אפשרויות טיפול הורמונליות שמשמשות קו הגנה שני לאלו שמפסקים להגיב לקו הראשון. היום יותר מבעבר כמותרפיה היא קו הגנה שני מקובל כגון הטקסוטר בשילוב עם חומרים אחרים. אני מציע להיוועץ עם האורולוג והאונקולוג המטפלים ולא להחפז. בהצלחה

ofrakarp

New member
זומרה

שלום הייתי רוצה לדעת האם אתה מקבל את הזומרה מקופת החולים או שאתה קונה אותה בעצמך? אודה לך מאד על תשובתך ל [email protected]

למעלה