סרטן הערמונית

hadascohen

New member
סרטן הערמונית

שלום רב, שמי הדס. לאבי (בן 68 עם הסטוריה "מפוארת" בבעיות לב- כולל ניתוח מעקפים) אובחן סרטן ערמונית (לפני יומיים) ואפשר לתאר את החרדות והפאניקה... רמת הPSA היא 2.8 (הסרטן התגלה ב"פוקס"). היום היה הביקור הראשון אצל האונקולוגית ונאמר לנו כי הגידול הוא "גידול מס' 7" מ1-10 מה שאומר שהוא הגדול מבין הבינוניים.עדיין לא עברנו CT ומיפוי. מיותר לציין שלפני המפגש הקדשתי המון זמן בקריאת מאמרים - הייתי משוכנעת שעם PSA 2.8 אבי יכנס מיד לניתוח ו"יגמור" עם הסרטן. הייתי אופטימית!! האונקולוגית "בישרה" כי אין לנו אופציות טיפול כלל וכי ישנה רק אופציה אחת והיא כדורי casodex ,זריקות ואח"ב קרינה. כמובן ששאלתי למה לא כורורגיה ? נאמר לי שבגידול מס' 7 יש כבר חדירה לעצבים של הערמונית ולכן לא ניתן לנתח. שאלתי גם למה אין אפשרות של הקרנה פנימית? נאמר לי שהקרנה פנימית אפשרית רק עד גידולים מס' 6. האופטימיות נגוזה לחלוטין. אבי היה בשוק. כולנו תקווה שיותר חמור מזה לא יהיה ושהCT יהיה תקין (אמן), אחרי הכל- רמת הPSA נפלאה. עכשו לשאלות הרבות: - איך יתכן שרמת הPSA נמוכה כ"כ? מה המשמעות ? מה יכול לשמש עוד כאינדיקציה למצב הסרטן בהנתן PSA טוב כ"כ ? - האם יש סיבה לדעה נוספת (חוץ ש"תמיד כדאי") ? האם יש סיכוי לניתוח ? האם כדורים והקרנה הם האפשרות ניחידה ? - איך ניתן לספק תמיכה נפשית להורי ??שניהם לחוצים וחסרי אונים.אני בספק רב אם אבי יצליח לישון בלילות הבאים (ולשם שינוי לא רק בגלל שהוא צריך להשתין) , אודה מאד על כל מידע ..

סרטן הערמונית

אני מפנה אותך לאתר אחר שלי יש בו מידע רב ודרך אגב שילוב של קרינה פנימית וחיצונית הוא עדיף בעיני כפי שתראי באתר. WWW.PROSCARE.CO.IL

למעלה