סרטן השד לבת ה-64

me210

New member
סרטן השד לבת ה-64

היום חזרו התוצאות של הביופסיה של אמא שלי בת ה-64 ומתברר שהגוש שגילו לה בשד הוא סרטני הומלץלה על ניתוח להסרת הגוש ורציתי לשאול איך יודעים האם זה התגלה מוקדם וניתן לטפל בזאת, איךיודעים אם יש עוד גושים, גרורות? האם כל זה רק אחרי הניתוח? האם הניתוח מסוכן לה בגיל זה מכיוון שהיא גם סוכרתית סוג 2 עם כדורים אמרו שגם תצטרך טיפולים האם הכוונה לכימותרפיים והאם זה לא יותר קשה לאשה בגילה? אודה על כל תשובה מפורטת מכיוון שכולנו בלחץ ממשי

לגבי סרטן שד

אני אשתדל לענות בלי לפספס.. ניתן לדעת אם זה התגלה מוקדם ואם יש עוד מוקדים על ידי בדיקות כמו CT ואולטראסאונד שיכולות להראות במידה ויש עוד אזורים נגועים בגוף. אחרי שמנתחים לוקחים את מה שהוציאו לביופסיה כדי לאבחן את סוג הגידול המדויק וכך גם מתקבל איזשהו מושג לגבי דרגת הממאירות. לא יודעת לגבי סיכון של ניתוח בחולה סוכרתי, אני בטוחה שכשתשבו מול המנתח והמרדים תיידעו אותם בכל הבעיות האלה והם יפעלו לפי זה. לגבי טיפולים, זה יכול להיות כימו וגם הקרנות. תלוי מה דרגת הפישוט של הגידול (STAGE), סוג הגידול (לאיזה חומרים יגיב יותר ולאיזה פחות), וכמה יצליחו "לנקות" החוצה בניתוח. יכול להיות גם שיוציאו את כל מה שיש שם ואז הטיפולים הם כדי להיות בטוחים שאין עוד תאים סרטניים ולמניעת חזרת המחלה בעצם. קצת מוקדם להגיד כמה קשה או לא זה יהיה לה, כיוון שזה מאד תלוי בחוזק הגוף שלה מול הטיפולים, בכמות ובסוג הטיפולים שיחליטו לתת לה. אני מצרפת לך קישור, תוכלי למצוא שם עוד מידע. אם יש לך עוד שאלות, או שבא לך קצת לספר ולשתף במה שעובר עלייך, אנחנו כאן :) גלי

me210

New member
תודה רבה גלי

עלההסבר המפורט שלך זה מאוד עוזר לגבי סיכום הביופסיה ראיתי שרשום inflitrating ductal carcinoma stage 2 מה זה אומר? כי לפי התיאורבאתר זה ממש חודר לכל האיברים מסביב וגם אומר שלפי הקוטר כדי להגיע ל 1 ס"מ זה מכפיל את עצמו 30 פעם וזה לוקח כמה שנים טובות כי כל הכפלה קורית כל 2-3 חודשים ואצלה הקוטר הוא 1.2 ס"מ אבל הרופאים בינתיים טוענים שגילו לה את זה מוקדם היום היא גם ניגשה לירושלים למומחית שאחי מכיר לעוד חוות דעת אבל מה הstage 2 אומר? תודה

הנה המקרה שלי

אמי היתה בת 76 סוכרתית אחרי אירוע מוחי קל ונותחה בלי בעיות היא עברה כריתה מלאה בכדי לחסוך לה את הכימותרפייה וההקרנות ומטופלת בכדור אחד ליום , אז יש נסיון ובגכיל הזה ההתפתחות מאד איטית כך אמרה לנו הרופאה האנקולוגית וגם הרופאה של מכון השד אז אל דאגות תשאלו שאלות הרופאים נוטים לענות לשאלות כדי שלא תדאגו .

lili the one

New member
מעט תשובות

אנסה לענות לך מעט תוך סיפורי האישי. לפני כשנתיים וחצי התגלה אצלי גוש סרטני ללא גרורות בגודל 2.5 ס"מ STAGE 2. לאחר ניתוח להסרת הגידול (מה שנקרא כריתה חלקית של השד), עברתי טיפול כימותרפי מניעתי למשך חצי שנה ולאחר מכן הקרנות למשך כחודש ימים. לגבי הסוכרת אין לי מושג. מקווה שעזרתי ולו במקצת.

azehu

New member
מחזיקה לך אצבעות.

אמא שלי גם לא צעירה והיא מתמודדת בגבורה עם סרטן לא פשוט בכלל. תחזיקי מעמד, כשרק שומעים את ה"בשורות" השמים נופלים עליך, אח"כ נכנסים לשגרה כלשהי והמצב משתפר. תמשיכי לעדכן אותנו.

למעלה