רציתי לדעת מה זה קשר או קשרית או משהו כזה שקשור לשד. אמא שלי עשתה ממוגרפיה וגילו לה שם משהו כזה,והיא מאד לחוצה וחושבת שיש לה סרטן.האם זה נכון? האם זה קשור? מה זה?
יש מספר שאלות שעולות מתוך המידע שאת נותנת. למשל - מה הסיבה לביצוע הממוגרפיה? האם אמך עברה בדיקה ידנית של מישוש החזה? האם יש לכן רופא משפחה עליו אתן סומכות? אני לא רופאה ובמקרה הזה אני יכולה לנחש שקשריות יכול להיות קשור לבלוטות לימפה, זו המערכת החיסונית הפזורה בכל הגוף. אני חושבת שהכי בטוח לקחת את התוצאה של הבדיקה לרופא המשפחה או לרופא שהפנה את אמך לבדיקה. בדרך כלל קשה לקבוע מבדיקה אחת אם מדובר בסרטן, ואז לפי הצורך או לפי המלצת הרופא עושים ביופסיה, שזה לקיחת דגימה ישירות מהמקום החשוד ע"י מחט דקה, או בניתוח. ואז בודקים את התאים שנשאבו החוצה. אני ממליצה, כדי לא להמשיך להיות בלחץ, לפנות לרופא בהקדם האפשרי כדי לפחות לקבל הסבר על המצב. רק בריאות גלי
חשבתי (בגלל שאני ממש לא מבינה דבר וחצי דבר בסרטן השד) שאם הייתי נתקלת בבעיה מסוג זה, הייתי פונה לאתר של אחת מתשע, אני מצרפת קישור לאתר שלהן ומאחלת המון בריאות לך ולכל בני ביתך ושנה טובה. אור ואהבה, אילת.
היי שמירלנה קשריות זה בלוטות לימפה ורופא יודע הכי טוב לקרוא את התשובה. נכון שבממוגרפיה ניתן לראות אבל רק רופא כירורג שד שאליו אמא שלך צריכה ללכת עם התשובה. ידע לתת את התשובה לפעמים הצינורות של הקשריות(בלוטות לימפה חסומות) ולא מעיד דוקא על סרטן. שוב להראות לפני לרופא הוא יודע ויכוון מה צריך לעשות אם צריך נאנוש