סרטן פפילרי בבלוטת התריס

ר ו י ת11

New member
סרטן פפילרי בבלוטת התריס

עברתי לפני מעט יותר משנה ניתוח לכריתת בלוטה וטיפול ביוד רדיואקטיבי ומאז אני במעקב של אולטרה סאונד ומיפויים כלל גופיים. לאחרונה עברתי מיפוי ובמקום להפסיק אלטרוקסין השתמשתי בזריקות תירוגן. השימוש בזריקות כלל בדיקות דם במהלך קבלת הזריקות ונודע כי התירוגלובולין שלי מעט גבוהה. הרופא האנדוקרינולוג הפנה אותי לבדיקת סי טי חזה עם חומר ניגוד והייתי רוצה עזרה בפרוש התוצאות. ממצאים: בלוטת תריס נכרתה בשלמותה. קיימת צפיפות רקמה רכה במדיאסטינוס העליון הנמשכת רטרוסטרנלית, עשויה להתאים לשארית תימוס. חלקה העליון מעט גדול לגיל הנבדקת-למעקב. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי, במיצר או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במיצר בטווח תקין. הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקודיאלי. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. פרנכימת הריאות ללא תסנין. קשרית סובפלאורלית זעירה ב-105 LUL קשרית בקוטר 4.5 מ"מ ב-164 LUL . מעבר חזה בטן: כבד במרקם שומני. אדרנלים תקינים. לסיכום: ללא עדות לשארית רקמת בלוטת התריס וכמתואר. קשריות קטנטנות ברייאות-למעקב.\ האם הקשריות הן גרורות של הסרטן? מה עושים? בניתוח היה לי סרטן מסוג קרצינומה פפילרית גם בבלוטת התריס שנכרתה וגם בבלוטת לימפה שהוצאה. אודה לתשובתך בהקדם מכיוון שעלי לחכות יותר משבועיים לבדיקת האנדוקרינולוג ואני במתח.

ומה הראה המיפוי?

מה התירוגלובולין? העיניין הוא שגם אם מדובר בגרורות. כרגע, לאחר ה-CT עם חמר ניגוד, את לא יכולה לקבל טיפול ביוד. אני לא מאמינה שהקשריות האלה מהוות גרורות, אבל קשה לי לדעת.

למעלה