סרטן צוואר הרחם בנשים צעירות

מירלה16

New member
סרטן צוואר הרחם בנשים צעירות

שלום לחברי הפורום,

רציתי לברר אם במקרה יש כאן נשים צעירות (לצורך העניין נשים ללא ילדים), אשר חלו בסרטן צוואר הרחם ומתמודדות עם ההשלכות לטווח הרחוק של הטיפולים במחלה (אי יכולת להרות, פגיעה בפוריות וכו').

אשמח לדבר, לשתף ו"לחלוק חוויות" ....

תודה ושבוע נעים לכולם
מירלה

אני מכירה אחת..בת דודה שלי

העניין היא שהיא מעולם לא סיפרה לי על זה. רק שמעתי על זה בטעות מאנשים שדברו על זה, כך שאין לה מושג שאני יודעת.
אני יודעת שעכשיו היא בטיפולי הפריה שבנתיים כשלו (גם אני עושה טיפולי הפריה, כך שאנו חולקים חוויות על זה). היתי שמחה להצג לך אותה, רק היא פשוט לא יודעת שאני יודעת.
ובנוסף לזה גם בעלי חולה בלוקמיה לצערי.
הייתי שמחה לעזור. אילו רק היתה יודעת שאני יודעת

מירלה16

New member
שלום לך אהבה של אמא,

ראשית, תודה רבה שחלקת איתי והגבת.
שנית, אני מצטערת מאוד לשמוע שהמחלה הזו נמצאת בסביבתך כך, זה ודאי מאוד קשה. אני בטוחה שבעלך מקבל ממך את התמיכה שהוא זקוק לה, ומאחלת לו רפואה שלמה ומהירה! וכמובן גם לבת דודתך, על אף שאינה יודעת כי את מכירה את מצבה.

ודבר אחרון - אני חלילה לא מתיימרת להגיד לאנשים מה טוב בשבילם, אני רק יכולה לדבר על נסיוני האישי. אני מוצאת שהשיתוף והדיבור עם אנשים שעוברים דברים דומים (במקרה שלי נשים), אפילו אם לא מדובר ממש על אותו מצב אלא פגיעה כלשהי במערכת הנשית (שכפי שניתן להבין ממה שכתבתי, זהו הפן העיקרי של המחלה שאני מתמודדת איתו היום מבחינה נפשית), אין לו שווה ערך בשומקום אחר. פסיכולוג זה נהדר, חברים ומשפחה זה משובח וכל כך הכרחי וחשוב. אבל אם באיזשהי צורה המחלה של בת דודתך תהפוך ל"ידע הכלל" ולך יהיה מקום במעגל התמיכה הקרוב שלה, אני ממליצה בחום על שיתוף עם נשים במצב דומה (אגב, זה גם כולל קבוצות תמיכה של האגודה וכל מיני ארגונים). וכמובן אני כנראה עוד אהיה פה ואחפש חברות לדרך...

ועם המשפט האחרון אוסיף ואאחל לה ולבעלך התמודדות חזקה ואמיצה והחלמה מהירה.
ושלא תיפגשו יותר עם מחלות כאלו או אחרות... אמן!
שיהיה לך שבוע נעים
מירלה

שלום מירלה היקרה

אז ככה, לגבי הבת דודה שלי היא בכלל לא רצתה שידעו. אחותי פגשה אותה במקרה בבי"ח והיא שאלה לפשר מעשיה שם, והיא הסבירה לה... אך השביעה אותה שלא תספר לאיש, ואחותי שלקחה זאת קשה ספרה לאמי, ואני שמעתי תוך כדי במקרה.
מה שברור לי זה שהיא לא רוצה שידעו, וזה לגיטימי, אני יכולה לךהגיד לך שלמשל אצל בעלי, הוא לא מסתיר זאת(הוא כרגע רק במעקבים ב"ה)וכן זקוק לתמיכה, אני מניחה שאצל כל אחד זה אחרת.
מקווה שעזרתי
ובריאות שלמה

מירלה16

New member
תודה שחלקת איתי

ברור שאצל כל אחד הרצון לחלוק הוא שונה מאוד, והכל הכל בסדר ולגיטימי ומתאים.

רק בריאות לכולם
שבוע טוב

hagit2209

New member
היי

מכירה את הנושא מאוד מקרוב אני בת 32 +ילד
לפני שנולד לי הילד גילו לי סרטן ברחם
כמובן שהאופציה היחידה שנתנו לי זה כריתת רחם אבל לא הסכמתי לאופציה הזו כי אז לא הייתי יכולה להביא ילדים לעולם חוץ מאימוץ או פונדקאות.
אחרי מחשבות רבות והמון פחד החלטתי להיכנס להריון, ללדת ורק אחר כך לעבור את כריתת הרחם
וכך היה !!התגובות על ההחלטה הזו היו מאוד לוחצות ומפחידות אבל התפללתי לבורא עולם שזה לא יתפשט מעבר לרחם
משם נכנסתי להריון (הייתי נשואה מאוד טרייה).
הלכתי לרב צדיק לשאול אותו מה עליי לעשות (בתור חילונית גמורה) והוא אמר לי הכל יהיה בסדר
נכנסתי להריון (כן כם סרטן ברחם) , ילדתי בקיסרי כי משום מה הלידה לא הלכה כל כך טוב ובכל בדיקה של פתיחה אמרו לי יש לך גוש תלכי לבדוק את זה חחחחח
חודשייים אחרי זה עברתי כריתת רחם מלאה והרופא אמר לי אם היית באה עוד חודש זה היה מתפרץ מחוץ לרחם
אמיתי לגמרי

מירלה16

New member
הי חגית

מתנצלת שלקח לי שנה לענות... היו עיכובים שונים.
כותבת לך הודעה פרטית

למעלה