סרטן, רגישות, ומה שביניהם

kmiki

New member
סרטן, רגישות, ומה שביניהם

אחרי השנתיים המפרכות האלו, אני חייבת לציין שנהייתי אפטית לחלוטין לכל מה שקורה סביבי.
אני בכלל לא מדברת על חיי האישיים שהתהפכו 180 מעלות, בלתי ניתן להבין, לפחות עבור מי שלא הכיר אותי קודם.
מצאתי את עצמי ביום חמישי בערב פתאם אומרת לעצמי "יש לך חברים בדרום, ולא עלה בראשך להרים טלפון אפילו לאחד מהם, לדרוש בשלומם, או להציע להם לבוא אליך למרכז (שנהיה לא בטוח אף הוא, אבל עוד לא ידעתי אז)".
ממש אילצתי את עצמי לעשות טלפונים, לדבר, להציע עזרה, זה לא בא לי טבעי בכלל.
פתאם הכל נראה לי כל כך שולי, נחיה או לא נחיה, ננצח או לא ננצח (מלחמות ואני זה לא הולך ביחד בכל מקרה, ואף פעם לא הייתי מאלה שנשאבים אחרי מלחמות, לא תמצאו אותי מפרסמת פוסטים מרגשים בנושאי המלחמה בפייסבוק, ממשיכה רגיל), כאילו משהו בי אומר "מה שצריך לקרות, יקרה, החיים ממשיכים רגיל".
אולי לא הייתי מדברת ככה אם הייתי חיה באזור הדרום וחיה את המצב הזה באופן יומיומי, חווה את חרדות הילדים וכדומה, אבל אני לא, אז אין לי דרך לדעת.
אני מרגישה שנהייתי אפטית נורא, אני תוהה אם יש מישהו שחולק איתי את ההרגשה הזו.
אני חייבת לציין, וחלק פה יודעים את זה, שאני עוסקתת בעשייה גדולה בתחומים רבים, של תרומה לקהילה, תמיכה בחולי סרטן ומשפחותיהם, נזקקים ועוד, כלומר לא איבדתי את הרגישות שלי לגמרי, אבל במקומות שפעם הייתי נדלקת, היום אני ממשיכה רגיל.

rubber duck

New member
נקודת מבט

כל אחד מגיב ללחץ אחרת
והחיים מביאים אותנו לסווג לחצים בצרות שונות

אני יכול להגיד שאני מאד רגוע
וזה לא שאין לי סיבות לדאוג
אבל בשורה התחתונה אני רגוע
מה שמעסיק אותי כרגע זה השיגרה
הילדים באופן שוטף
למצוא קצת זמן זוגי עם נורית
עיניים של הבית ושל הסופש הבא
ותיכנון של הרכיבה הגדולה הבאה ( עם עוד חבר טוב )

בקיצור אנו חיים את החיים
וזה שאת עסוקה דברים אחרים , זה מעולה

שרון

kmiki

New member
האמת שלא המלחמה היא סימפטום

זה מקרי שיצא לי לדבר על מה שקורה בדרום.
ההרגשה שלי היא באופן כללי, ובשוטף, על חיי היומיום, שברגישות שהיתה לי פעם לכל מיני דברים בנאליים של החשובים לי, היום כבר איננה.
אם פעם הייתי מתרגשת מאד מלידה של תינוק של חברה טובה, היום אני די אפטית לזה, אם פעם כל מיני ארועים משמחים/עצובים היו מעוררים בי רגש, מאז הסרטן, אני לגמרי אדישה לדברים כאלה.
הציון על מה שקרה עכשיו, היה בגלל שפתאם קלטתי את השינוי הזה שקרה לי.

rubber duck

New member
אני אצטט משהו מסרט שאני אוהב

life itself is a spiritual event

אני חי את חיי
ועושה את מה שאני אוהב לעשות
הסרטן הוא בהחלט פרספקטיבה טובה לכמה הכל יכול להתשנות ברגע
וכמה שהתמודדות היא קשה
וזו גם הסיבה שאני רוצה להנות מהחיים שלי
וממשיך לתכנן לעשות את הדברים הקטנים שעושים לי טוב

it's my life

שרון

מטילדה11

New member
זה באמת קורהככה

הפרופורציות משתנות . הדברים הקטנים והקרובים אלינו נעשים יותר חשובים.

כבר שלושה ימים מתהפכת עם ההודעה שלך

מתחברת אליה אבל ממקום אחר. כהות החושים שלי כל כך עצובה לי, אבל אני לא חושבת שאפשר אחרת.

kmiki

New member
מותר לשאול?

כשאת אומרת שאת מתחברת ממקום אחר, מותר לשאול מה הכוונה?
את אומרת שכהות החושים עצובה לך, האמת שלפעמים היא עצובה גם לי, חסרה לי היכולת להתרגש באופן חיובי מדברים קטנים שפעם היו עושים לי את זה, והיום כבר לא, היום סף הריגוש שלי מאד גבוה, וזה לא פשוט בכלל.
גם במקומות השליליים, או נאמר רגשיים בעצם, יש פעמים שעצוב לי עם עצמי, כשאני יושבת ומנחת אבלים, ולא יורדות לי דמעות, לא הדמעות עצמן חסרות לי, הן רק סימטפום של הרגש העצור והחסר, עצוב לי עליי, ועל כך שנהייתי אדישה.
אך לעומת זאת, אני מרגישה שהחיים, עם הקשיים שלהם, יותר נסבלים עליי היום, אני מרגישה מחוסנת וחזקה נורא, אני יודעת שאני יכולה להתמודד עם הכל, קצת כמו גיבורת על, כאילו יש לי עכשיו כוחות על מיוחדים ואני חסינה להכל, אפילו למוות. אני לא יודעת פחד, ולא חוששת מכאב או מסבל.
אני מאותגרת על ידי עצמי למצוא את נקודות האושר והריגוש, ואני לוקחת את המשימה הזו בשתי ידיים, ומאד ברצינות, לא כולם מסביבי מצליחים להבין את זה.
נהייתי גם מאד חסרת סבלנות וקצרה, ומעירים לי על זה לא מעט, אבל זה לא מרפיע לי, רק עם הילדים, אני עובדת על עצמי.

למעלה