סרטנים גם נחשבים כאון-טופיק
?

סרטנים גם נחשבים כאון-טופיק ../images/Emo13.gif ?

אחרי שנים של התענגות על פיצוח סרטנים במסעדות, החלטתי לנסות את מזלי ולהכין אותם לבד בבית עוד לא ברור אם בציר על בסיס יין וירקות שורש, או סתם אפויים בתנור ברוטב חמאה, אבל סרטנים כחולים יהיו מנת הדגל בארוחה של יום שישי. אם עוד לא חגרתי מחוקי הפורום בדיבורים על שרצים ש85 אחוז מגופם הם פסולת ללא נתח בשרני אחד ראוי, אמשיך לשלב ההתייעצויות - א. איפה הכי כדאי לקנות סרטנים כחולים באיזור ר"ג - ת"א - יפו ? חיים כמובן, מלאי שמחת חיים ומוטיבציה ב. לבעלי הנסיון - האם כדאי לנקות אותם לפני או אחרי הבישול? עוד לא קיבלתי תשובה חותכת (תרתי משמע) ג. וכיוון שלא נסגרתי על שיטת בישול, וזו הפעם הראשונה עבורי, אני אשמח לקבל הפניות למתכונים ואני חדש פה, אז ברוכים הבאים להודעה שלי!
 

eliya-l

New member
סרטנים קונים באזור הנמל ביפו

יש כמה חנויות על שוק הפשפשים כמו ביפת שיש בהן סחורה טרייה. סרטנים מנקים לפני הבישול אלא אם את רוצה לאכול את הביצים של הסרטנים ואת הלכלוך והחול. בוודאי שמנקים קודם!!!!!!! ישנם די הרבה מתכונים לסרטנים כחולים - כנס לאיזה שהוא מנוע חיפוש...... אם לא תמצא משהו שישמע לך טעים תודיע ואחפש לך כמה מתכונים שהשתמשתי בהם. בכל מקרה בבישול בציר הם יוצאים עסיסיים והנוזל ניגר על הידים בשעה שמפצחים אותם חחחחחחחחחחחחח בהצלחה
 
ברוך הבא,מעט על סרטנים ומתכון

מעט על סרטנים ההבדל בין סוגי הסרטנים הוא: השרימפס שוחים בים, הסרטנים הולכים על קרקעית הים או על היבשה לכן אוספים את תחתית הים לתוכם. טריות סרטן טרי מדיף ריח ים, ומתחת לעורו תמצאו צבעים שנחלשים ככל שהזמן עובר מרגע הוצאתו מהים או תפיסתו על היבשה. לנקבה שק ביצים מתחת לבטן. ניתן להבחין בין זכר לנקבה בעונת הרבייה, כשהנקבה מאחסנת בין רגליה האחוריות מאות ביצים זעירות. לא לקנות נקבות עמוסות ביצים. הן לא למעדן כפי שנהוג לחשוב. בארץ ניתן להשיג בקלות את הסרטנים הכחולים Blue Mediterranean Crabs, הם גדלים במים רדודים ומתרבים בחודשי החורף. צורתם פחוסה ,חלקם העליון בגוונים ירקרקים, לרגליהם צבע כחול-סגול כנראה מכאן שמם. האחוריות מאות ביצים בגודל גרגרי חול זעירים. לא לקנות נקבות עמוסות ביצים - הן לא למעדן כפי שנהוג לחשוב. קניות, אצל דייגים בחנויות מוכרות. בנמלים כאשר הספינות מגיעות מהים. בשוק עכו. ברחוב יפת, 3 דייגים, לא לרכוש קפואים ולא באריזות ואקום שהם חיקוי. ניקיון חשוב ביותר מהחול והקרביים, ניקוי לא נכון תואכלו חול. בעזרת סכין היכנסו בין מכסה גב הסרטן לבין גופו כמו שפותחים קופסא. הגב ישתחרר ומתחתיו קרבי הסרטן. הסירו אותם מתחת לזרם מים, הסירו את הלכלוך ואת הזימים האפורים הנמצאים משני צדי הבטן ותלשו אותם. לשטוף היטב היטב שלא יישאר חול. צורות הבישול / אפיה המתאימות ביותר הן הקצרות ביותר. בישול עודף = בשר קשה. דרך אחת היא אפיה בתנור עם מעט שום, פטרוזיליה, שמן זית או חמאה קורט מלח ים. הסרטן משנה את צבעו מכחול לכתום עז בבישול. בשרו מלבין ומתמצק. זמן ההכנה הוא בין 3-5 דקות לסרטנים קטנים ובינוניים,עד 7-8 דקות לגדולים יותר. אפשר לבשל בחלב קוקוס, או שמנת ויין לבן, להגיש ללא לימון ,במקום, לשים קערית מים עם לימון לרחצת הידיים מהטעים הזה. אוכלים עם הידיים, בצבתות הקטנות אין לרוב בשר, נגיסה עם השיניים תפתח אותן למציצה טעימה. את שאר הצבתות ניתן לשבור עם הידים. מתכון אחד סרטנים בשום חומרים ל- 4 מנות: סיר עם תחתית עבה (אפשר ווק) 2 ק"ג סרטנים נקיים 10 שיני שום פרוסות דק דק 1 כוס יין לבן יבש 1 כוס ציר דגים 1/2 ליטר שמנת 50 גר' חמאה קורט מלח ים קורט פלפל שחור פרור של אגוז מוסקט טרי מגורד (זהירות דומיננטי) אופן ההכנה: מאדים את השום עם החמאה בסיר או ווק, מוסיפים את הסרטנים, ומאדים כ- 2 דקות (דקה או דקה וחצי לכל צד תלוי בגודל הסרטנים). מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים עד כדי מחצית כמות הנוזל. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ- 3 דקות ברתיחה עדינה תוך ערבוב. מוציאים את הסרטנים לצלחת, וממשיכים לצמצם את הרוטב עד שהוא כרצוננו. מתבלים. כאשר הרוטב כמעט מוכן , מכניסים את הסרטנים לדקה נוספת. מגישים את הסרטנים עם הרוטב ולחם טוב לניגוב. בתאבון. יש למטה עוד מתכון עם חלב קוקוס.
 
תודה רבה לשניכם! ../images/Emo24.gif

ותודה נוספת אתי על הפירוט המתכון שלך נשמע לי נהדר, ואני חושב שאנסה אותו. ביום שישי אני אצא השוקה ליפת לקנות את המפלצות. אם ייצא יפה וטעים, מבטיח לצלם
 
קשה מאוד להשיג,מחיר בשמים, לידיעה

אתמול בכרמל רצו לשרימפס 120 ש"ח לק"ג שנראו על הפנים.
 

ג יל י

New member
עכשיו יש לי חשקים לאיזה סרטן

עם בשר צחור ורך. אחד הדברים היותר טעימים, למרות שיש לי בעיה עם הפירוק, זה קצת לא נעים לי
בד"כ כשאני אוכלת סרטנים, אני סוחבת את אבא, שהוא יפרק ואני אוכל
 

Master Stav

New member
סרטנים ...הבשר של הים ....

מאד חביב עלי הסרטן הכחול וההצעות שקיבלת מחברינו לפורום תקפות לגבי הנקיון כל שכן המתכונים המופלאים הנה שני הצעות ומתכון ממני ... 1. בדוק אם לג'קו יש למכור סרטנים ( יש מסעדה באחד העם הם ידעו לתת את המספר של מחלקת השיווק ) 2. כאשר אתה קונה ...קח לך סרטנים כמה שיותר גדולים שגופם שלם ככול שניתן אלו עם השברים מעט יותר מרירים מתכון : החומריםה דרושים כ2 קילו סרטנים כחולים שלמים 4 ראשי שום טריים קלופים 1 כוס יין 2 כוסות אורז מלא 1 כוס סויה 2 ראשי ג'ינג'יר קלופים וקצוצים דק דק מכינים את האורז כמו שמכינים אורז ...מניח שאין צורך להסביר
את ראשי השום הקלופים מטגני מעט וכותשים לתוך קערית יחד עם הסויה והג'ינד'ר הטרי מוסיפים את היין ומערבבים היטב ( מלח פילפל ליפ הטעם ) טובלים את הסרטים בתערובת ומניחים אותם בצד עכשיו יוצקים אתה תערובת על האורז ומערבבים היטב בסיר עצמו נתחיל לעשות שכבות שכבות ... שכבת אורז שכעבת סרטנים שכבת אורז שכבת סרטנים .... למעשה אונ יוצרים סוג של עוגת שכבות .... את כול הכבודה הזו עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור לחום של 250 מעלות לכ- 15 דקות מומלץ להגיש ליד סלט ירוק טרי עם הרבה לימון ולא לשכוח קערה לשיירי הסרטנים .... שיהיה לך בתיאבון
 

Master Stav

New member
תלוי בגודל הסרטן וגודל הקיבה ....

של הסועדים.... אבל בגדול בארוחה 4 סרטנים גדולים נחשבים למנה יפה מאד
 

bigjack

New member
באת בדיוק למקום הנכון ../images/Emo9.gif

אז קודם כל ברוך הבא לפורום
גם אני חסיד גדול של סרטנים ובכל יציאה למסעדה טובה אני חייב שהמנה העיקרית תהיה עם סרטנים. בבית הכנתי רק פעם אחת ויצא להפתעתי לא רע בכלל. את הסרטנים קניתי בטיב טעם. אחרי ניקוי ובישול כדקה במים רותחים הוספתי אותם לרוטב על בסיס שמנת ויין לבן שאילתרתי, ולתוך הרוטב הוספתי גם שקית של מיקס פירות ים קטנים (קפוא מטיב טעם) יצאה לי ולזוגתי ארוחת שחיתות והתלקקות למורת רוחם של הבנים שעיוותו את הפרצוף עם כל ביס שנתנו בסרטנים
שיהיה בהצלחה
 

אחשל

New member
אם הם לאכילה - בטח שכן ../images/Emo13.gif

פירקתי כ- 20 כאלה למשתה ערב ראש השנה בקדאקס
 
למעלה