לא הכי מהימן שיש...
זה באמת מעניין איך הוא קישר את כל החלקים האלה לתמונה אחת שלמה, אבל הוא עושה רושם של שרלטן או פסיכי. בקשר לתיאוריית השעון הגלאקטי- הרצתי חיפוש בגוגל, והפלא ופלא- האתר היחיד שמזכיר את התיאוריה זה האתר של הסרט! הסרט בן 5, ואם התיאוריה הייתה רצינית הייתי מצפה שכבר יהיה אודותיה מידע לפחות בויקיפדיה. כמובן שיכול להיות שהיא נכונה אבל אני רוצה יותר ביסוס והסכמה בקרב הקהילה המדעית. בקשר לשבט דוגון- השבט לא מבודד וזה בהחלט ייתכן שהמידע הגיע אליהם מהמצרים, שברשותם היו טלסקופים, או אירופאים קולוניאליים. שחיקת מים על הספינקס- לא איתרתי שום מקור שמספר על זה. ההצעות של האישים השונים שענו לו נראות ליגיטימיות לחלוטין- למשל זה די מתקבל על הדעת שהעצמים שנעו במהירויות גדולות היו קרובים יחסית למצלמה, והעצמים שנעו בתנועה מוזרה היו במסלול מעגלי, שזווית המצלמה לא הראתה זאת באופן ברור. בקשר ל"מעגלי האוויר" או איך שהתופעה נקראת, שוב חוות הדעת של העונים היתה ליגיטימית, ודווקא הטענות שלו מוזרות- הוא משוכנע בעובדה שהעצמים עברו מאחורי הכבל ההוא, ומבחינתו זו ראיה מוחלטת, אבל העצמים זהים לאותם מעגלי האוויר שהוא הראה מאוחר יותר בתצלום של המטאוריט, וכן רואים במפורש שהם משקפים את המטאוריט שעף מאחוריהם, כך שהוא נראה כעף לפניהם- הם פשוט משקפים אור, כך שהכבל מהטענה שלו נראה כאילו נמצא לפניהם- האור שפלטו המטענים לאורכו השתקף דרך המעגלים! האבן דמויית העב"ם- המוטיב הזה מופיע בפסלים בתרבויות רבות, וחוץ מזה, רק לי היא נראתה זהה בצורה מחשידה לאבן טוחנת? ועוד משהו- לא הקשבתי ממש בהתחלה, מישהו מוכן לספר לי מי גילה את כדורי המים האלה, ואיך? כי לקראת הסוף, הדרך בה הוא דיבר עליהם עושה רושם שהוא פשוט העלה אותם כתיאוריה מלכתחילה.