סרט לילדים העוסק באוטיזם

סרט לילדים העוסק באוטיזם

יש דבר כזה? סרט עם עלילה, לא סרט דוקומנטרי ולא הרצאה וכד'.
אפשר באנגלית.

schlomitsmile

Member
מנהל
בטח

ילדים באיזו שכבת גיל?
סרט באורך מלא או גם משהו קצר יותר מתאים?

בתור התחלה, את יכולה להסתכל בסעיף 'סרטים' בקישורי הפורום.

בני 12 ו9

פרק מסוים בסדרה לא טוב לי כי אני לא רוצה שזה יהיה שקוף.
אז אולי עדיף סרט? לא יודעת.
ארתור הם אוהבים, יש מצב שכבר ראו את הפרקים.

noamlah

New member
בפאוור ריינג'רס החדש יש דמות על הספקטרום

אבל לא יודע בדיוק איך זה מתבטא

אם את רוצה משהו יותר מרומז שמעתי שבמסע בין כוכבים יש הרבה פרקים שיכולים להתקשר לנושא, בגלל השוני בין האנשיי החללית לחוצנים אבל אני אישית פחות מכיר (אולי גור יוכל להמליץ על פרקים ספציפיים?)

גורג42

New member
על מסע בין כוכבים אני ממליץ לא"סים, אבל לא כ"תוכנית על אסים"

לכן אני גם לא ממליץ כאן על פרקים ספציפיים.

הקטע הוא שבכל הסדרות של מס"ב יש לפחות דמות אחת שא"סים עשויים להזדהות איתה, שהיא פשוט חלק מהצוות של החללית. בין אם זה ספוק (מהכוכב וולקן) בסדרה המקורית, או האנדרואיד דאטה בסדרת "הדור הבא".

וכל הפואנטה של מס"ב זה להראות עתיד אופטימי שבו מגוון של אנשים (וחוצנים) מסוגים שונים עובדים יחד ומשלימים זה את זה.

אז השילוב הזה, בין דמויות שטבעי לא"סים להזדהות איתן (אפילו שלא היתה שום כוונה לכתוב אותן כ"אוטיסטיות") לבין הנאראטיב הכללי הזה של עולם חופשי מדיעות קדומות, זה משהו עוצמתי מאוד.

חוץ מזה, מדובר בסדרות מדע בדיוני מעולות ממדרגה ראשונה, אז למה לא.

נ.ב.
כל מה שכתבתי עכשיו לא תקף לסדרה החדשה ("דיסקברי") שמשודרת כיום בארה"ב וגם לא לסדרת הסרטים שיצאה בעשור האחרון. אני מדבר כאן אך ורק על 5 הסדרות המקוריות (הסדרה המקורית משנות ה60, "הדור הבא", "חלל עמוק תשע", "וייאג'ר" ו"אנטרפרייז"). כדאי גם לזכור שכל הסדרות האלה נכתבו לקהל בוגר ולא לילדים, אז יש פרקים שלא בדיוק מתאים להראות לילד בן 9.

גורג42

New member
עם תרגום לעברית, אין לי מושג. בלי תרגום: ב-amazon.co.uk

כמה דברים חשובים כאן:

1. בסדרה המקורית, עדיף גרסת הremastered שבה שודרגו רוב האפקטים (כי בכל זאת, מדובר בסדרה משנות השישים...). המחיר הוא בערך אותו המחיר.

2. בסדרת ה"דור הבא" עדיפה הגירסה המקורית. גם כי במהלך השידרוג הכניסו שינויים שממש לא היו הכרחיים, וגם בגלל שגירסת הremastered של ה"דור הבא" עולה משהו כמו פי 5 מהגירסה הרגילה.

3. בכל מקרה, לוודא שהדיסקים הם או region free או region 2, כי זה מה שצריך עבור מחשבים בישראל.

(וכמובן שאפשר גם פיראטי, אבל פה אני לא יכול לעזור לך
)

schlomitsmile

Member
מנהל
כלומר את מחפשת סרט שלא יעסוק ישירות באוטיזם
אבל העניין יהיה נוכח בו?
אולי משהו כמו זה (הקישור הוא לטריילר)?
https://www.youtube.com/watch?v=rttED3LiKbA
&nbsp
או שגם סרט שעוסק ישירות בעניין מתאים ?
כמו למשל 'אחרי תומס' שמספר על הקשר המיוחד בין ילד א"ס לבין כלבו