סרט מומלץ

erez2100

New member
סרט מומלץ

אני ממליץ על הסרט אושן 11 סרט נהדר פשוט כיף לקרוא

TheShis

New member
סרט די מבוזבז.../images/Emo31.gif

קאסט טוב, אבל לאף אחד אין מה לעשות בו מבחינת התסריט (במיוחד לרוברטס - איך היא הסכימה לכזה תפקיד עלוב, לכל הרוחות?!?). לכל הסרט יש תחושה של כל אחד מפרקי הסדרה "משימה בלתי אפשרית", כשמראש ידוע שהכל יסתדר ו"יהיה בסדר".

gofish

New member
סרט מיותר,אפשר לוותר ואפילו רצוי

לגבי הקאסט,השמועות אומרות שקלוני הוא זה ששיכנע את כולם להשתתף בתור טובה לסודרברג.(שהביא לג´וליה אוסקר בסרטו הקודם) ואפרופו ג´וליה,זאת פעם שנייה שהיא משתפת פעולה עם המלך בראד פיט, ויוצא להם סרט נפילה,כך היה גם "במקסיקני". חוץ מזה The Shis,אנחנו חייבים להפסיק עם ההסכמה הגורפת הזאת,עוד יחשבו שזאת קונספירציה ביננו (פלזנטוויל,5 החושים,אושן 11)
אני יודע..מצאתי,לי אין באוסף את מטריקס,נתתי אותו לאחי לפני שנה ואני בכלל לא מרגיש בחסרונו.

TheShis

New member
אז הנה, ההסכמה הגורפת הסתיימה. ../images/Emo9.gif

את המאטריקס עוד יש לי, במיוחד לצרכי הדגמה (אני נהנה לגרום לכל מי שאני מכיר להתמכר לתחביב היקר הזה של קולנוע ביתי ואיסוף אובססיבי של כותרי DVD), והמאטריקס הוא סרט (מוקדם) טוב למדי לשם כך. עדיין לא ראיתי את מולהולנד דרייב, אבל אם יש משהו שאני לא סובל (ויסלחו לי כל מי שיסלחו לי), זה סרטים שמתיימרים להיות עלילתיים, אבל בה בעת הם נטולי עלילה לחלוטין (לדוגמא American Psycho, Nurse Betty). אני מניח, שבסופו של דבר יצא לי לראות אותו, אבל סביר מאוד להניח שהתלהבות יתרה הוא לא יעורר אצלי.

gofish

New member
אז זהו..שלא../images/Emo9.gif

גם אני כמוך,מרגיש לפעמים כמיסיונר ומדגים לכולם את נפלאות הקולנוע הביתי,אבל להבדיל ממך,אני חושב שיש קטעים טובים יותר להדגמה [לדוגמא:"גלדיאטור" כל הסצינה הראשונה (מושלמת),או "האלמנט החמישי" בסצינת שירת הדיווה,ויש עוד...). חוץ מזה מה אתה רוצה מ"האחות בטי"?,לדעתי סרט חמוד לאללה. לגבי "אמריקן פסיכו" אני מסכים.

TheShis

New member
משום מה...

גלדיאטור לא הרשים אותי כל כך מבחינת האפקטים והסאונד (שלא לדבר על ה"משחק" זוכה האוסקר של קראוו).
הוא הפך (לעניות דעתי) במהרה לעוד סרט בקטגוריית "overrated".

gofish

New member
תראה

מבחינת עלילה,משחק תסריט ובעיקר קרואו שהוא "ארס לא קטן" (למרות שחברי הקרובים כבר עידכנו אותי שבסרטו "נפלאות התבונה" הוא מתקן את הרושם,שבוע הבא כנראה שאני אראה אותו),אני מסכים איתך לחלוטין. אבל..וזה אבל גדול,מבחינת סאונד בסצינה הראשונה,אין ספק שמדובר בסצינת "מאסטרפיס",סצינת הדגמה אולטימטיבית,סאונד ענק (DTS) המכיל המון אלמנטים משובחים להדגמה. עוד לא נתקלתי במישהו שהראתי לו את הסצינה הראשונה במערכת ולא יצא נפעם.

gofish

New member
ועוד נקודה קטנה למחשבה

עקב מה שאמרת על האוסקר. "גלדיאטור" בכלל וקרואו בפרט,זכו מההפקר באותה שנה. האוסקר באותה שנה היה מאכזב לחלוטין. בקטגוריית שחקן השנה קרואו זכה,פשוט מכיוון שהמועמדים הסופיים שזכו להגיע היו פחות טובים (היחיד שאולי היה טוב יותר היה אוסטרלי אחר ג´פרי ראש),כך שקרואו היה בעצם הרע במיעוטו. גם בקטגוריית הסרט הטוב ביותר ל"גלדיאטור" לא היו מתחרים טובים (שוקולד,ברוקוביץ,טראפיק,נמר דרקון),דווקא הסרט הטוב ביותר "רקוויאם לחלום" לא היה מועמד וחבל,בדיעבד אין ספק שהגיע לו לזכות. כנ"ל גם בקטגוריית שחקנית ראשית שגו´ליה רוברטס לקחה באותה שנה (אם כל הכבוד לגו´ליה,שאני מאוד מעריך ומחבב,הסרט הזה היה בינוני)כולם יודעים שלאלן ברנשטיין מ"רקוויאם לחלום" היה מגיע הפרס. דווקא בקטגורייה ש"גלדיאטור" היה אמור לזכות,קטגוריית הבימוי לרידלי סקוט,זכה מין ההפקר סטיבן סודרברג (בעיקר בגלל שהצליח להכניס 2 סרטים לתחרות,"ברוקוביץ" ו"טראפיק") וכך נחטף לרידלי סקוט האוסקר מתחת לידיים. בקיצור טקס האוסקר של אותה שנה היה פיאסקו ומגוחך,והרבה אנשים בהוליווד מעדיפים לשכוח אותו.

TheShis

New member
צודק!!!

ג´פרי ראש אכן היה יותר טוב (Quills, או שאני מתבלבל?!?). ג´וליה אמנם נתנה משחק מצויין בסרט סביר פלוס, אבל עצם העובדה שבורסטין הסכימה בכלל לקבל על עצמה תפקיד שכזה פשוט מחייב זכייה באוסקר (למרות שההופעה המדהימה שלה ברקוויים היא יותר ויזואלית ופחות טקסטואלית - אני עד היום נכנס לדיכאון כשאני חושב על הדמות שלה). גם השנה, טקס האוסקר גרם לי לחרוק שיניים בזעם: דנזל וושינגטון - נו, באמת!!! בושה וחרפה. אותו כנ"ל לגבי האלי ברי. ההפסד של ממנטו לגוספורד פארק ולבלאק הוק דאון - עשיית עוול לסרט מופת. גם בקטגוריית שיר הנושא, הזכייה הכמעט אוטומטית של מפלצות בע"מ נראתה לי תמוהה משהו.

רומן ט

New member
מלהולנד דרייב הוא סרט הדגמה

מעולה! בעיקר קטע השירה ב"קלוב סילנסיו" (Club Silencio) ב-DTS. עדיף בהרבה לדעתי על קטע הדיווה באלמנט החמישי (מתי לוק בסון יחליף את המלחין המעפאן הזה...)

dts

New member
וולה רומן

הציון שלך אצלי ירד ל 9 מאיפה הבאתה את הקטע הזה על מלהולללנד דרייב וקטע השירה ב "קלב ... עדיף על הדיווה
ממש

gofish

New member
שניכם צודקים.

הקטע של השירת הקינה במועדון הלילה הוא קטע חזק מאוד!!! (מפתיע,אבל כאן אני מסכים עם רומן
). קוריוז נחמד לגבי השיר:השיר מתורגם לספרדית ובמקור השיר הוא שירו הנודע של של רוי אורביסון "Crying". וגם dts צודק,שירת הדיווה באלמנט החמישי הוא קטע מצויין. לדעתי מדובר בשני קטעים טובים,אין מה להשוות ביניהם,זה כבר שייך לעניין של טעם אישי.

רומן ט

New member
טוב, אני חייב להודות

שאיכות הסאונד בקטע הדיווה היא מצוינת, הבעיה שלי היא עם המוסיקה עצמה. אני יודע - טעם אישי וכו´ - אבל לטעמי (ואני כנראה במיעוט כאן), אריק סררה הוא מלחין בינוני מאוד (ואף למטה מכך). קטע הדיווה הוא בחלקו הראשון ניסיון לחקות סגנון אופראי מצד מי שבטח אפילו לא אוהב אופרות ולא מסוגל להעריך אותן, ובחלקו השני מוסיקה קצבית סתמית לחלוטין (שוב - דעתי הפרטית). בקשר לקטע השיר בקלוב סילנסיו - איכות הסאונד וניקיון הצליל שם עולים גם על קטע הדיווה. Trust me - אצלי זה קטע דמו ורוב האנשים ששומעים אותו אצלי פשוט נדהמים. נ.ב. - גם 9 זה ציון טוב, לא?

למעלה