סרט מחקרי מצויין על ה-RODS [באדיבות אריק]

hamamin

New member
סרט מחקרי מצויין על ה-RODS [באדיבות אריק]

מי שמכיר את התופעה הזדמנות למשהו חדש ואיכותי. מי שלא מכיר הזדמנות לנסות להבין. [בזמן אחר ,בפורום זה ,בעבר, היתי בצד החושבים שאלו חרקים זריזים....לך תבין] המצלמות היום איכותיות מספיק למחקר מעמיק.

levincor

New member
אני חושב שאלה סתם חרקים

עשו על זה תכנית טלויזיה שלמה כולל המצלמות הכי משוכללות והראו בדיוק כיצד פרפר קטן אחד משגע את כל העבמיסטים.

שאני נוטה להסכים איתך

אך יש מספר דברים (צילומים שרק מקשים על רעיון החרקים). מצד אחד ישנם הסברים על חרקים שנעים מאוד מהר, וישנה מריחה של תזוזת החרק, על הפריים הבודד שבדיוק קיבל את התמונה. מצד שני, בפרימיים אחרים, רואים את אותה תופעת רודס המופיעה בקירבת אנשים באופן הקרוב כל כך למצלמה - שלא משאיר סימנים המזהים חרק כל שהוא (מוכר לפחות) בפריים המצולם (שניה 48 בדיוק). וסרטון נוסף - אותו הביא המאמין, בדקה ה21 רואים באופן ברור לגמרי - את הרודס, מצולמים, רק שהפעם - הם מצולמים הרחק מהמצלמה, (רודס - התופעה המוזרה הזאת) הם עצמם כל כך גדולים, שחרקים כל כך גדולים לא מוכרים לי באופן אישי, שהם גדולים כל כך ויכולים לנוע כל כך מהר בשביל למרות את צורתם לפריים המצולם. כמו כן יש להתייחס למבנה הפיסיקלי ולאופן הצורה שזזה וכמובן למצלמה גם יחד. במילים אחרות (לינק - דקה 21), אם ישנה תזוזה באותה מהירות על ידי חרקים אחרים, ועל ידי עוד גורמים, למה רק הרודס גורמים לעצמם להראות כפי שהם נראים (לפחות במהירות התזוזה הנ"ל). דוגמא מצוינת נוספת - skyfish in wales (שניה 35) ולעומת הכל, בשניה ה40, רואים משהו אחר לגמרי - תופעה של חרק שכן תזוזתו נמרחת על פריים בודד. ומצד שני, לאחר שראינו את החרק הקטן הזה, קשה לומר שזהו אותו חרק בדיוק כמו בסרטונים הקודמים (בטח שלא הגודל).

hamamin

New member
שניה -40 היא במצלמה איטית

לאחר מכן במצלמה מהירה מאד זה פרפר. בשניה -59 ישנן שתי המצלמות ביחד--- פרפרוני.

אם הבנתי אותך נכון, אז זהו פרפר לדעתך כמובן.

אך לצערי, אני לא מכיר פרפרים כאלה ואני בספק אם יש. אם באמת הדבר הזה רק חרק, החרק הזה חייב להיות מאוד גדול, וכמובן מאוד חזק באופן התמרון שלו. וכל זה לא עונה על השאלה, למה רק החרק הזה בלבד, מצליח לתמרן כך ולהיות המצולם היחיד, כשאחרים זזים במהירות דומה, לא מצליחים להמרח על פריים בודד.

hamamin

New member
אכן חרק ולא פרפר ממש

פרפר זה יפה יותר אבל לא טס במהירויות מרשימות. כל מה שאמרתי שחרק "יצא לאור" על ידי המצלמה המהירה ואותו חרק "נימרח" על ידי המחשב או הטכנולוגיה של המצלמה ה"רגילה " בכל יתר הארבעים דקות של הסרט המחקרי אין הוכחה אחת לכן או לכאן. כל ההשערות נשארות בגדר השערות ללא בדל של הוכחה משום סוג. מיכוון שזה הנסיון היחידי להשתמש במצלמה מהירה ובמקביל ברגילה שבו "ניתפס" ROD במעופו בשתי מצלמות בו זמנית אני נשאר בהשערת הפרפר\חרק מחוסר הוכחות אחרות. הבאתי את הסרט משום שזה מעניין אותנו וכדאי לדעת לאן הגיעו עד היום מחקרי הROD ים על גדלים,מרחקים,מהירויות, לא ניתן כרגע לקבוע עמדות ברורות, לדעתי.

למעלה