סרט שווה

סרט שווה

הסרט The League Of Extraordinary Gentlemen מומלץ , אהבתי. מבוסס על קומיקס לא שיגרתי

chatenoire

New member
שווה מה?

בדיוק חזרתי ממנו, והוא לא היה שווה את הציפיה שבתי הקולנוע בארץ כפו עלינו. לדמויות יש פוטנציאל אדיר - הן יכולות להיות מרתקות וכיפיות ומיוחדות כל אחת בעצמה וכולן יחד, אבל איכשהו הכל מתפספס: השחקנים קצת פחות מטובים (אפילו שון קונרי!), ההתעמקות בכל דמות לא מספיקה בשביל להבין את הייחוד שלה, הדמויות בורחות קצת לקלישאות מוכרות, ובגדול הן כמו עטיפות נוצצות בלי שום דבר בפנים. העלילה עצמה סבירה, עם נסיון לטוויסטים מטורפים שלא לגמרי עובדים, כי לא מצליחים להכנס מספיק לעלילה בשביל להתלהב כשהיא מתהפכת. הכל נבנה ונבנה לקראת שיא לא-כל-כך סוחף וסוף לא כל כך מעניין. היו משפטים חביבים פה ושם, ואני חייבת לציין לשבח את ג'ייסון פלמינג, שדווקא הצליח לתת לדמות שלו (ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד) קצת חיים ועניין. גם הקרבות היו לא רעים, בעיקר הראשון, שם רואים לראשונה את הכישורים המיוחדים של כל אחת מהדמויות (ובחיי, אם קפטן נמו לא היה מרשים כל כך בקרבות, הייתי ממליצה להשליך אותו מהנאוטילוס. כשהיא מתחת למים). באמת קיוויתי שזה יהיה סרט סוחף ומסעיר - והקטעים הספורים שראיתי מתוכו באינטרנט בהחלט רמזו לכיוון הזה - אבל מתחילתו ועד סופו (מלבד איזו הבלחה משעשעת פה ושם), "ג'נטלמנים מובחרים" הוא סרט די משמים, עם כמה פיצוצים ואפקטים שלא ממש מצליחים להרים אותו מהמים הרדודים שהוא משתכשך בהם.

ailag

New member
נשמע הגיוני..

השאלתי את הקומיקס לחברה להרבה זמן, כך שלא יצא לי לקרוא אותו. היא אמרה שהוא שעמם אותה, והיא הפסיקה באמצע. הסיבה שזה היה הרבה זמן היתה מורכבת משכחה, ומזה שכשנזכרנו, חבר שלה רצה לקרוא גם
הוא קרא את כל הספר בשקיקה. ואמר שהוא משעמם.

Scum Bunny

New member
אני לא יודע

אחת התלונות העיקריות על הסרט היא שאין לו כמעט שום קשר לקומיקס חוץ מהרעיון הכללי של גיבורים ספרותיים כדמויות הראשיות. הקומיקס עצמו אמור לפי כל השמועות להיות מהטובים שבהם.

ויאגרה

New member
אין שום קשר בין הקומיקס לסרט

הם הוסיפו לסרט דמויות, עלילות, כלי רכב ומה לא.

Lu Tze

New member
עוד משהו שהפריע לי,

רצו להכניס כלי רכב? סבבה. אבל למה לקחת קאדילק, או מה-שזה-לא-היה להלביש עליה קצת קישוט וויקטוראני והוסיף פנס או שניים? לא יכלול להשתמש בקצת דימיון?

Lu Tze

New member
הסרט משלב בצורה נהדר

בין חוסר ההיגיון בספרים המקוריים לחוסר ההיגיון בקומיקס ומוסיף מנה גדושה של חוסר היגיון של סרט הוליוודי. למרות שברגע שהתעלמתי מכל סוג של היגיון הצלחתי להנות מהסרט. אגב, הקשר בין דוריאן גריי של אוסקר ווילד לדוריאן גריי של הסרט הוא קלוש, בספר אם אני לא טועה, גריי הוא לא בן אלמוות אלא פשוט לא מזדקן.

Lu Tze

New member
הסרט משלב בצורה נהדר

בין חוסר ההיגיון בספרים המקוריים לחוסר ההיגיון בקומיקס ומוסיף מנה גדושה של חוסר היגיון של סרט הוליוודי. למרות שברגע שהתעלמתי מכל סוג של היגיון הצלחתי להנות מהסרט. אגב, הקשר בין דוריאן גריי של אוסקר ווילד לדוריאן גריי של הסרט הוא קלוש, בספר אם אני לא טועה, גריי הוא לא בן אלמוות אלא פשוט לא מזדקן.

למעלה