סרט של המסע לפולין

שירנות

New member
סרט של המסע לפולין

היי לכם:) חברה שלי צילמה את המסע בוידאו ועכשיו אנחנו עובדות עליו ועורכות אותו כדי שיהיה לכל חברי המשלחת מן תיעוד כזה של המסע. היא צילמה מהמסע 7 שעות שמסכמות בצורה מדהימה 8 ימים שלמים. הבעיה היא שאנחנו יושבות ומנסות לקצץ כדי שלא יהיה משעמם מדי ופשוט לא מצליחות,סיימנו כבר את היומיים וחצי הראשונים וזה יצא דיי ארוך משו בסביבות ה20-30 דק'. וזה נראה לנו דיי ארוך,אנחנו מפחדות שאנשים יתחילו להירדם באמצע ההקרנה. מה האורך הנורמלי של סרט כזה? זה ארוך מדי מה שעשינו? איך אפשר לקצץ מסרט כזה כשרוצים להראות הכל? אנחנו בוחרות את הדברים הכי חשובים ועדיין זה יוצא ממש ארוך.

אין "אורך נורמלי". נורמלי מה שחשוב

ואם חומר נראה לכם חשוב, - אל תקצצו אותו. 20-30 דקות זה כלל אינו מפחיד.

שירנות

New member
אוקיי

אבל זה 20+ דק' ליומיים וחצי ועוד יש לנו 5 וחצי ימים לערוך+תודות וקצת צחוקים,זה לא יהיה קצת ארוך? המדריך שלנו מפולין מתעסק בדברים האלה יש לו חברה שעושה סרטים דומים והוא אמר לנו שזה צריך להיות בסביבות ה30-40 דק' רק שזה קצת בלתי אפשרי להכניס את כל מה שעברנו בזמן כזה קצר...

N B I

New member
למה כולם עושים את אותה עריכה בנאלית

כמו שאמרו פה, אין דבר כזה נורמלי...לא במסע כזה את רוצה שזה יהיה מרתק ושאנשים לא "ירדמו" (אם הם ירדמו אז הם פשוט חבורת חצופים חסרי כבוד) תנסי לקחת דברים שהתחברו לכם. לדוגמא אם חשוב לך להשאיר את כל תפילות יזכור מכל הטקסים תעשי את זה חכם, קחי כמה שורות מכל טקס, הרי בכל טקס קורא מישהו אחר, ותכניסי אותן ברצף הנכון שלהן. אם את מכניסה למטה את הכיתוב של איפה נערך הטקס זה מספיק לגמרי. אם מישהו יתחבר לקטע קריאה מסויים אז הוא יודע איך הוא הלך, אל תכניסי את כל הקטע, אין שום צורך, כמה שזה נשמע מרושע להגיד את זה- אין שום צורך להתיימר להעביר בדיוק את אותה תחושה שהרגשנו שם באושוויץ, זה לא יקרה. קטעים שילדים מדברים למצלמה על דברים אידיוטים כמו מה חבר שלהם עשה אתמול בלילה חייבים לרדת. חבל על הזמן. יש ימים שנראו לכם כמשלחת שפחות התחברתם אליהם אז לא צריך את כל מה שקרה, אנחנו ביום הראשון ביקרנו בבית הקברות בורשה ואז הסתובבנו באיזה קניון ואז עשינו סיור בגטו, בכנסייה, ובבית כנסת. תהרגו אותי אבל אני לא חושבת שצריך את כל האורך הזה-המדריך שלנו דיבר איזה עשרים דקות בבית הכנסת, מה שלא הצליח לחדור אל האנשים, ועל כן אין שום צורך להכניס את זה לסרט (למרות ששרנו שם את "גשר צר מאוד" והוא אמר תוך כדי "תנו לקירות להרגיש את קהילת ורשה מלפני המלחמה" ואז כולם צרחו, זה היה הרבה יותר אמיתי וחודר מאשר כל היום הזה. קחי באמת את הדברים שהצליחו להמחיש לכם את ההרגשה, ולא מה ש"צריך") אם מישהו ירצה את כל האורך ומוכן לשלם לכן על זה תמכרו לו 7 שעות של חומר גלם, אין בזה שום בושה. בהצלחה :)

שירנות

New member
היי...

אנחנו לא עושים את אותה עריכה בנאלית...אנחנו דווקא הכי לא וזה מאוד חשוב לנו שלא ייצא בנאלי. האמת שקלעת בול בקטע של היזכורים-אלה הקטעי דיבור היחידים שאנחנו מכניסים מתוך הטקסים וכל השאר זה שירים,אנחנו לא מכניסים את הטקסטים שאנשים קראו שם כי לאף אחד לא יהיה סבלנות לראות את זה. הקטעים של הצחוקים ו"מה החבר עשה אתמול בלילה" לא יכנסו לחלק הזה יהיה חלק נפרד שבו נכניס את כל הקטעים של הצחוקים והכיף(כי היה גם כיף!!!)נעשה תפריט וזה יכנס בחלק נפרד. וברור שאת הימים האלה שמסתובבים בעיר ורואים בתי כנסת וכאלה אנחנו לא מכניסות גם אין לנו את כל ההסברים של המדריכים לא צילמנו את זה.את הימים האלה אנחנו מכניסים בכמה תמונות מכל אתר וזהו-כי באמת חבל על הזמן. ואחרי כל זה אנחנו עדיין במצב של פחות או יותר חצי שעה על יומיים שזה דיי הרבה. אני לא יודעת למה הבנת שאנחנו לוקחות את מה "שצריך" זה ממש לא ככה,אנחנו לא חושבות על מה יחשבו אם לא נכניס אנחנו עושות את מה שנראה לנו שיהיה הכי יפה והכי מרגש והכי נוגע. פשוט עשינו את החשבון שאם יומיים יצאו לנו משו כמו 25 דק' אז כמה יצאו 8 ימים-ואז חשבנו שזה יכול לצאת לנו טיפה מעייף ואת זה אנחנו לא רוצות. תודה:)

מרתה 12

New member
אני עשיתי סרט

יצא 25 דקות ולאנשים היה כבר קשה... זה מאוד מעייף, אני בטוחה שיש המון מה להוציא את לא חייבת לעשות תיעוד של המסע אני עשיתי סרטון ששילב קטעים נבחרים, גם עצובים גם שמחים אפשר לשלב תמונות סטילס וגם קטעים שמישהו מקריא ועל המסך יש את הטקסט, שיש מגוון של דברים ויזואלים הקהל יותר מתעניין ונשאר יותר ערני בהצלחה, תמר

שירנות

New member
אוקיי...

לא נראה לי שיש סיכוי שנגיע ל25' דק' כל הימים אבל קיצצנו קצת והגענו לאמצע של היום החמישי ואנחנו על 30 דק' אז זה דיי בסדר נראה לי...אנחנו פשוט מפחדות שזה ייצא קצת מייגע,שלא ימאס לאנשים... ותודה:)

למעלה