סרט של לנג

udiwudi

New member
סרט של לנג

יש סרט (של כ-6 דקות) שבו לנג מדבר על ספרו החדש. קודם כל - זה מאד מעניין. שנית - מעניין לראות את לנג בעצמו מדבר (לא יצא לי). שלישית - הוא מדבר קצת על ה-Moose שרק קיפלתי לפני מספר ימים... לפי גודל ה-Moose (מה זה Bull Moose בעברית? איל פרתי?) נראה הוא התחיל מנייר בגודל 60-70סמ לפחות. כמו כן מעניין לשמוע איך הוא מספר שלקח לו מספר ימים להשלים אותו (וחשבתי שה-4 שעות שלקח לי היה הרבה...). הבנאדם פרקפציונסט ברמות ראויות להערצה. בכלל, עם הייתי ילדה בת 13 הייתי תולה פוסטרים שלו אצלי בחדר... טוב נסחפתי. נא להתעלם מהמשפט האחרון. אני עייף, לא ישנתי כבר 36 שעות (כאמור, אני אחרי תורנות ביה"ח) ואני נוטה לדבר שטויות. ומשום מה אני גם לא יודע מתי להפסיק את ההודעה הנוכחית. למעשה סיימתי להגיד את מה שהיה לי הסביבות השורה השלישית. אבל אצבעות לחוד ומוח לחוד... איפה המשמעת איפה... אודי.

bshuval

New member
מוש השור...

הרגע נפל לי האסימון שמוש השור, מתכנית הטלויזיה (שאנשים בני גילי אמורים לזכור), היה bull moose... בכל אופן, זהו אחד הדגמים החביבים על לאנג. לאנג (עם א' בתעתיק העברי, אודי!) הוא אדם מאד מאד מסודר, ברמות שקשה לתאר. חלק מזה זה פרפקציוניזם.

ג ל ע ד א

New member
אני לא בטוח שפרפקציוניזם קיצוני

הוא משהו שראוי להערצה. גם לא באוריגאמי. בכלל, קיצוניות לא ראויה בעיני להערצה. גלעד

udiwudi

New member
פרפקציוניזם קיצוני

ברור שהדברים נאמרו בהומור מסויים... בוודאי שאיני בעד קיצוניות. אולי מילה נכונה היא dedication (או מסירות). בכל אופן, דווקא באומנות כמו אוריגמי, שצריך גם יכולת טכנית, אפשרות תכנון והרבה הרבה סבלנות - פרפקציוניזם יכול להות כלי עזר לא רע בכלל. וככלל - פרפקציוניזם הופך לבעיה רק שזה מונע ממך לסיים עבודה מכיוון שאתה כל הזמן חוזר עליה. אצל לאנג אי אפשר לחשוד בכך - הוא גם פורה במידות ראויות להערצה... הנה שוב המילה הזאת... שוב יבינו אותי לא נכון... טוב נו. אודי. עכשיו אני חושב איך לעשות את שעון הקוקיה - בנייר אריזה חום רגיל, נייר אריזה צבוע (כמו שאת הקרנף בשרשור הקודם) או בכלל מנייר Foil? בכל מקרה זה יהיה רק בעוד כמה ימים...

bshuval

New member
לא מ foil!!!

אני לא אוהב לקפל מנייר foil. אילו הייתי מקפל את שעון הקוקיה (ואני לא...), הייתי עושה זאת מנייר דק כגון נייר אריזה חום. אגב: קיפול שעון הקוקיה יכול להיות פעילות מהנה ונחמדה לכנס! כמה מקפלים יכולים לנסות לקפל זאת ביחד (אם על ידי קיפול הדגם יחדיו מנייר גדול ואם על ידי נסיון להבין יחדיו כיצד מפצחים שלבים מסוימים).

mirigami

New member
אנחנו נביא לכנס נייר חום

ובהחלט אפשר להציב זאת כאתגר למעוניינים.

לא....

אלא אם אתם תכינו את הסימונים מראש... השאר זה יחסית בסדר, עם נייר טוב.

udiwudi

New member
רעיון אחר לכנס

שעון הקוקיה על פניו נראה לא רעיון מוצלח במיוחד לקיפול משותף בכנס כי 1) טונות של Precreasing, ו-2) קיפול משותף על דגם אחד - אי אפשר 2 מקפלים בו זמניית, ו-3) טונות של Precreasing. עדיף משהו מודולרי - אפשר לקפל מודל גדול של אחד משלדי הדינוזאורים של יושינו איסאי. את ה-T-Rex כבר עשו באיזה שהוא כנס בגודל ענק, אבל אפשר לעשות את Triceratops שלו. זה ב-19 חלקים, אז יש מקום לכולם, האתגר יהיה לעשות אותו בגודל ענק (ריבועים של 70סמ למשל - ייצא בערך 1X2 מטר בסוף), אקט ההרכבה יהיה פעילות חברתית משותפת, והתוצאה תהיה מרשימה מאד... סתם הצעה. אודי. נ.ב. מישהו יצתרך להביא את Super complex origami שלו - לי אין את זה. כמו כן יעזור לצלם כמה עותקים של ההוראות לפני הכנס כדי שנוכל להתפצל לקבוצות בהכנת החלקים המודולרים.

גילה או

New member
רעיון נהדר

לקראת פסטיבל סוכות קיפלו מספר חובבים את ה-Tuojiangosaurus. לפי הסיפורים זאת היתה חוויה .רק צריך לקחת בחשבון שזה לקח להם כמה שעות... יכול להיות שבדגם מודולרי זה מאפשר באמת לקפל במקביל . בכל אופן זה נשמע רעיון טוב ואני מקווה שלמישהוא יש את ההוראות ונוכל להתארגן עם הנייר המתאים.

מממממ

הקיפול הזה מאוד קשה וארוך. ההוראות אליו הן 60 עמודים. שליש מהספר בערך. אני מאוד אוהב את הספר אבל לא קיפלתי את זה, בכל מקרה המידות שאמרת נראות לי גדולות מדי. זה לא יעמוד בחיים (קיפלתי מספיק סמרטוטים בחיים). בכל מקרה, זה רעיון קצת מוזר...

udiwudi

New member
מממממ...

הרעיון הוא כמובן להשתמש בנייר עבה יחסית בערך 120גר. מכיוון שהדפים מאד גדולים אפשר. צריך לברר איזה דפים השתמשו לבנות את דגם הענק של ה-T-REX. שנית, יהיה צריך בכל מקרה לשים תומכים. לגבי זה שזה 60 עמודים - זה כל הפואנטה, כל אחד מקפל רק מספר עמודים (מודולורי...). אגב, רעיון הפינגווינים של מונטרול שהועלה - גם חביב (ולא מבטל את הנוכחי, אפשר את שניהם). אודי.

למעלה