כן דיברתי על עובדי הייטק.אני רואה שם סמל של ערוץ שמונה, אז אני מניח שזה משם.
מה זה אצלנו? עובדי היי טק?, זאת באמת שאלה טובה אם יש שינויי, כנראה שכן (אומרים שדור הY רוצה לעבוד פחות מדורות אחרים), אם גם מסתכלים על נתונים של שעות העבודה הממוצעות של הoecd רואים שיש ירידה בשעות העבודה (ירידה של משהו כמו ממוצע של 9 שעות בחודש). אבל זה גם ייכול להיות תוצאה של גידול באוכלוסיה החרדית (שבממוצע כנראה עובדת פחות, למרות שנשים חרדיות עובדות יותר מנשים חילוניות).
לא עבדתי בהיי טק ב2000 וגם לא ב2010 אז אני לא ייכול להעיד על מה היה המצב אז בהשוואה להיום.
בעמוד האחרון לפורום ההודעות מ-2002עכשיו אפשר להסתכל בהיסטוריה של הפורום פה הוא הוקם ב-2010, לפי מה שנראה מההודעות בעמוד הכי מוקדם שיש פה
למשל הכתבה כל הזמן מזכירה את "זכות ההתאגדות" כמה שייגן על העובדים. אבל עם השנים ההסתדרות הפכה להיות מסואבת ופוגענית ממש כמו החברות הגדולות, וכך העובדים בה. לא סתם המורה שלנו לאזרחות בכיתה י"א סיפרה לנו את הסיפור הידוע על כך שכשנערה היא הלכה לעבוד באיזושהי חברה הסתדרותית, והעובדים הוותיקים צעקו עליה כשהיא עבדה בחריצות "יתר" כי אחרת ההנהלה עוד עלולה להבין שהם לא בדיוק עובדים ביעילות כל היום...
ודרך אגב, התאגדות עובדים לא בהכרח נועדה להגן על העובדים נגד החברות המרושעות בכל מחיר. בעולם אידאלי ההתאגדות אמורה לעבוד יחד עם החברה כדי להפוך את העבודה בה ליעילה ורווחית כי מקום עבודה יציב הוא לטובת העובדים, ומה לעשות שחלק מהיציבות של כל חברה כולל לעיתים פיטורים וקיצוצים בתנאים, במיוחד בתנאי שוק קשים. לכן הועדים היום לא ממש פועלים בצורה אידאלית.
בנוסף, עצם העובדה שחלק גדול מהשוק לא מאוגד גורם לשחיקה ביכולת של העובדים המאוגדים לפעול. קח לדוגמא שביתה: אם למשל המורים מכריזים על סכסוך עבודה ומשביתים את הבתי הספר, בחברה מאוגדת רבים יסכימו עם זה כי הם יודעים שאולי עכשיו הם "סובלים" מהשביתה, אבל כשהם יזדקקו ליכולת לשבות המורים יגבו אותם. כיום, אין שום סיבה לעובד הייטק לסבול שביתה של מורים, כי המורים לא יפעלו לטובתם כשיהיה משבר שידרוש מחברות לבצע קיצוצים....
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.