סרט

byron

New member
סרט

אני יודע שההודעה חריגה יחסית לפורום זה אבל "חשבתם" על הסרט המאטריקס. בתור סרט ה-זן המוחלט? "תחשבו" על הסיפור שלו...תזכרו ברגע ה"סטורי" בסיום בו ניאו יכול לקום מהמתים בעולם המאטריקס, והוא מכופף את החוקים של הטבע. אומנם מי שמחפש את ה"על טיבעי" הזה חוטא למטרה, אבל בשורה התחתונה בעצם ע"י תיאור המאטריקס כמציאות כפי שהיא נתפסת ע"י המוח ולא בחושים, ובעצם עירפול החושים ע"י המכונה/מציאות מדומה. כשניו מתעורר בעולם ה"אמיתי" הוא שואל למה כואבות העיניים שלו. מורפיוס משיב לו שזו הפעם הראשונה בה הוא משתמש בהן...... אני אמודט ויום יבוא וגם לי יכאבו העיניים...

evenyaru

New member
זו היתה הכוונה - אבל מי היה האורקל?

האחים וואשווסקי (Wachowski), שכתבו וביימו את הסרט, התעניינו בזן עוד קודם לפרוייקט; זה לא מקרה שהפילוסופיה של הסרט נבנתה סביב הנושא. יש ברשת המון התייחסויות לעניין הזה - לדוגמא, אתר שמסביר מדוע ניאו הוא בודהיסטווה. בהערת שוליים, הנה חומר למחשבה: בסרט, ניאו הולך לשוחח עם האורקל, שאומרת לו שהוא לא "האחד". בסוף הסרט מתברר שניאו, כנראה, הוא כן "האחד". איך זה יכול להיות? יכול להיות, כמובן, שאנחנו טועים. שניאו אינו "האחד". אבל בהנחה - הסבירה מאוד - שהוא כן, יש שני הסברים, שמתאימים שניהם לרוח הזן: הסבר אפשרי אחד מתייחס לטבע המשתנה-תמידית של המציאות (ושל ניאו, בהיבט של עולם התופעות): האורקל לא שיקרה. כשניאו שוחח איתה, הוא עדיין לא היה "האחד". ההסבר השני הוא, שזו לא היתה האורקל. האורקל היה מישהו אחר. לפני שניאו נכנס לשיחה עם האורקל, הוא יושב בחדר ההמתנה שלה. יושבים שם כמה ילדים, ואחד מהם מכופף כפית בכוח המחשבה. ניאו מנסה לעשות כן בעצמו, אבל נכשל. "אל תנסה לכופף את הכפית, זה בלתי אפשרי", אומר לו הילד. "במקום זאת, נסה להבין את האמת: אין כפית. זו לא הכפית שמתכופפת, זה אתה". אישית, אני חושב שהילד הזה הוא האורקל האמיתי (ותנו לי קופירייט על הרעיון, אה?). מעשית, אני חושב שאם האורקל יופיע בסרטים הבאים, נגלה שזו הדודה מהמטבח. הפתרון השני קצת מתוחכם-מדי לגישה הפשטנית של הוליווד.

byron

New member
אורקל......

לדעתי זה דומה לקוואנים (גונג-אנים) ניאו הוא האחד רק כשהוא מאמין שהוא לא האחד. היא נותנת לו מנטרה להתמקד בה, אתה לא האחד, ולאחר ההגיה בה הוא פועל ללא מחשבה ומגיע לסאטורי.

הההאוראקל......../images/Emo118.gif

נחמד לדעת שיש עדיין הדים לסרט המדהים והרב מימדי הזה...כמה פעמים שלא תראה-כל פעם עוד דבר מה נפתח... האורקל או לא האורקל...יש פה "קטש",הקטע הספציפי הזה הוא כמו צומת בסרט כולם בטוחים,אבל ממש בטוחים שזה משהיא הולכת לאמר לו-היא כבר תגיד לו שהוא,ה-ו-א האחד(כביכול הנבחר)...ו...אופס...ניו מגלה שלא כך הם פני הדברים.תארו לעצמכם מה עובר לו בראש..והוא לא יכול לאמר דבר למורפיוס... לפי דעתי זה הדבר עצמו-היא לא ספרה לו,הוא עדיין לא היה "אחד" ואני מדגישה-"אחד" ולא "האחד"...הידיעה הייתה רק מזיקה לו. יש פה הפוך על הפוך.ניו נבחר ללא ספק.אבל,ניו היה צריך בעצמו לצאת מתוך "עצמו",ניו היה צריך לוותר על היחוס כדי לזכות בו מתוך משאביו הוא. ההבנה שלי ל"אחד" היא קצת מורחבת ניו נהיה "אחד"-הוא והמציאות(בסוף הסרט)-התאחדו "היריב" כבר לא היה "שם"-מחוצה לו ה ם ה י ו א ח ד

darmha

New member
תמר החסמבאית....

מעלה את הנקודה הנכונה. המומחשת בצורה נפלאה בסרט. יש משהו בלהיות אחד שמחייב אותך לוותר על קצה קצהו של החוט. אתה חייב לעשות את זה ב- 100% או שכאילו לא עשית זאת כלל. לי אישית יש חיבה לאנשים שבחיי היומיום עושים את זה ולא מדברים על זה.

../images/Emo24.gif האורקל

האם זה לא בדיוק הנקודה שעליו לעבור את ה"מסע" הזה בכוחותיו הוא ? הידיעה שהאורקל היתה מוסרת לו היתה רק מילים(ואת משמעותן יבוא לו גל ישטוף אותן) והרי בשביל לגלות שאתה הולך להציל את העולם דרוש יותר ממילים..

romharel

New member
הצל את העולם מעצמך

"הרוג את האני שלך לפני שהאני שלך יהרוג את העולם"

darmha

New member
אין בעייה להיות משוגע../images/Emo6.gif

למה אתה אומר "ההודעה חריגה"? אתה וכולם מוזמנים להעלות כל דבר. אל תשפוט את עצמך. אם אתה רוצה להיות משוגע - אין בעייה. פשוט תעשה זאת ב- 100%. מרגע לרגע מה אתה רוצה להיות? בקשר לסרט, אהבתי מאוד ואני גם יודע שבמרכזי זן ברחבי העולם אהבו אותו. זן מאטטר סונג סאן אמר: "כל בני האדם יוצרים לעצמם כלוב. הבעייה היא שהם כל כך נקשרו לכלוב הזה שהם שכחו מה זה חופש. לכל אחד יש כלוב שהוא נקשר אליו - כלוב רופא, כלוב עו"ד, כלוב מקצועי, כלוב חברות, כלוב משפחה. אנשים חיים בתוך הכלובים האלה לכן הם לא באמת מבינים חופש. כלומר הם לא מבינים את שאר העולם. הם רק מבינים את החיים שלהם בתוך הכלוב שלהם. הכלוב חזק כשההכרה המחזיקה חזקה. כשמניחים להכרה המחזיקה, הכלוב נעלם. ההכרה המחזיקה הזאת היא ה"אני". חשוב להבין ש: 1-1=0. מאוד פשוט, לא קשה. אז רק לך ישר לא יודע, תהרוג את ה"אני הקטן" , שמור על הכרה צלולה כמו החלל, בקרוב תסיים את העבודה הגדולה של חיים ומוות ותצא לחופשי. חופש מוחלט. תהפוך לבן אדם גדול ותציל את כל העולם הזה." אז מה אתה אומר, נשמע דומה לסרט לא?
איתך בדרך יובל

למעלה