סריגת כיפה -

• פותח הנושא POMO
  • פורסם בתאריך

POMO

New member
סריגת כיפה -

אני מעוניינת לסרוג כיפה. מצאתי הוראות לסריגה כאן בפורום (במאמרים) והבנתי שבעיקר צריך "להרגיש"
. (מקווה שאצליח). ולשאלות שלי - 1. עם איזה חוט (רקמה ??) ואיזו מסרגה סורגים את הכיפה ? 2. מה הגודל (קוטר) של כיפה סטנדרטית ? 3. כאשר סורגים את הדוגמא: האם גוזרים את החוט בכל פעם שמחליפים צבע ? אם לא, מה קורה בצד האחורי של הכיפה (בלאגן של חוטים ?) ? זהו בנתיים.. תודה. תודה מראש !

אכן בעיקר צריך להרגיש. אישית במיוחד אם זה כיפ

ה שאמורה להיות חגיגית בעיקר לאירועים וחגים אני מעדיפה חוט דקיק דמצה של ווג או מקבילים שלו. המסרגה לחוטים הללו היא מס' 0.75. לחוטים מעט יותר עבים אפשר להשתמש במסרגות עד 1.5. לצערי לא זוכרת שמות של חוטים מעט יותר עבים. בעיקרון הסוד של כיפה טובה זה שהרקע הוא שלוש פעמים גודל הדוגמא. אם בדוגמא יש 12 שורות - הרקע (בהנחה שהוא לא מקושט אלא חלק) יהיה כפול שלוש דהיינו 36 שורות. דוגמא של כיפה סטנדרטית היא בין 12-15 שורות. כאשר סורגים את הכיפה לא גוזרים את החוט בכל פעם שמחליפים צבע אלא מסתירים אותו בתוך הסריגה . כלומר סורגים עליו עד שמגיע הזמן שוב להחליף צבע. צריך לעבוד בעיקר בדוגמא בסריגה קשוחה כדי שהסריגה תצא אחידה. אם את מסתירה את החוטים בעת ההחלפה בתוך הסריגה אז בצד השני של הכיפה לא קורה דבר והיא נראית אחידה ויפה ואסטתית מבפנים ומבחוץ. בשלב הדוגמא צריך לעבוד בחשיבה ובסדר מדוקדק כדי שלא יווצר בלגן בין החוטים. מקווה שעזרתי .

POMO

New member
תודה. בהחלט עזרת..

אני מניחה שאנסה לסרוג כיפה.. ואחזור עם עוד שאלות. בנתיים עוד שאלה שלא מצאתי לה תשובה במאמרים.. האם סוגרים כל שורה בעין שטוחה או שסורגים ברצף?

ליאתי8

New member
סורגים ברצף רק מסמינים התחלת שורה עם סיכה או

קושרים חוט בצבע שונה

polycarbonate

New member
אפשר גם וגם

אם לא סוגרים כל שורה בעין שטוחה מקבלים מן מדרגה בסוף השורה...

polycarbonate

New member
הסימון - כדי שתדעי מתי הסתיימה שורה

והתחילה חדשה (בסריגה בספירלה, בלי סגירת שורות בעין שטוחה)

רוזהלי

New member
סריגת כיפה

אם את סורגת למבוגר לשבת/לחג כדאי לסרוג בחוט "ווג" או "דמצ" ובמסרגה מס' 0.75. אם את רק מתחילה כדאי שתסרגי בחוט טיפה יותר עבה ואז גם מסרגה יותר עבה בין מס' 1 לבין 1.50. בחנות יוכלו להדריכך בקשר לעובי החוט והמסרגה. לילד קטן אני סורגת כ - 13 ס"מ קוטר כולל הדוגמא. למבוגר לא פחות מ - 15 ס"מ. בהצלחה!

למעלה