סריגת מסמרים - הסבר

wildspirit

New member
סריגת מסמרים - הסבר

נתבקשתי להסביר את הנושא של סריגת מסמרים הטכניקה באנגלית נקראת spool knitting אז ככה, במקביל להסבר שלי כדאי לפתוח את האתרים השונים המצורפים וככה יהיה לכם יותר מוחשי ההסבר שלי. בעיקרון יהיה קל יותר לראות את ההסבר שלי על פי האתר השלישי האחרון שמצורף לכאן 1. המכשיר שלנו בנוי כך: עיגול עם ידית או בלי זה לא משנה זה רק צורת אחיזה. יש לנו עיגול ועליו דפוקים מסמרים 4 או 5 או יותר כל אחד לפי הגודל שהוא רוצה. באמצע העיגול יש חור - דרך החור תעבור הסריגה שלנו. 2. מכניסים את החוט שלנו מלמעלה למטה. את החוט אנחנו משחילים כך: משחילים את החוט על מסמר אחד ועוברים לשני ועושים סיבוב אחד וממשיכים הלאה - כאשר אנחנו משחילים את החוט מבפנים החוצה (כלומר מכיוון החור שלנו כלפי חוץ) 3. לאחר שסיימנו את הסיבוב של החוט על כל המסמרים אנחנו מלפפים מעט חוט על האצבע שלנו ואנחנו זורמים עם הסריגה נגד כיוון השעון. 4. עכשיו אפשר להשתמש במסרגה קטנה או כל חפץ שיכול לשמש אותנו כמסרגה. במסמר הראשון מלפפים שוב את החוט על המסמר, מכניסים את המסרגה לתוך הלולאה התחתונה באותו מסמר ומרימים אותו מעל הלולאה העליונה שכרגע יצרנו ככה ממשיכים גם בשאר המסמרים. משחילים את החוט שלנו על המסמר הבא משחילים את המסרגה בתוך הלולאה התחתונה ומעלים אותה מעל הלולאה הראשונה שיצרנו. ככה ממשיכים נגד כיוון השעון באותה דרך עד שמגיעים לאורך הרצוי. 5. לסיום לוקחים את החוט משחילים אותו בכל לולאה שקיימת ומותחים טוב וסיימנו את העבודה. כמובן שיש צורך לשים סוגר עם מסתיר קשר וכו. אפשרי גם תוך כדי עבודה לשלב בתוך השרשרת שנוצרת לנו חרוזים. פשוט לזרוק פנימה כל כמה שרוצים והסריגה ממשיכה להיות מעליהם. בהצלחה

Lilach434

New member
יא ../images/Emo12.gif

פעם עשיתי כזה דבר, עשיתי את זה עם צמר, לא ידעתי שככה גם סורגים עם חוט המתכת
איזה יופי!
תודה רבה טליה

Iris G

New member
התחלתי עם חוט ריקמה ולא חוט מתכת

אבל החרוזים שאני "זורקת" פנימה נופלים, מה נראה לכם? אני משתמשת בחרוזים הכי גדולים שיכולים להכנס לעיגול אצלי?? איך זה יוצא עם אני קודם משחילה את החרוזים על החוט? כי אני אוהבת את המראה שזה כאילו כלוא בתוך השרשרת.

wildspirit

New member
זה נראה שונה לגמרי

אם את משחילה קודם את החרוזים על החוט אז הם יהיו כחלק מהשרשרת ולא בתוכה.. אם את זורקת פנימה את החרוזים אז הם יהיו כלואים בפנים לגבי גודל, תלוי בכמות המסמרים שאת משתמשת ובמרווח ביניהם. מה הכוונה שהם נופלים?

Iris G

New member
אני זורקת אותם פנימה

והכול נראה בסדר, עד שהחלק בו הם שזורים יוצא מלמטה, ואז החרוז פשוט נשמט ומוצא את עצמו על הריצפה, ויש מרוץ אדיר בין הילדים לחתול מי יגיע אליו קודם.

wildspirit

New member
../images/Emo6.gif

אז פשוט כשאת מגיעה לחלק התחתון תנסי לסגור את הקצה ייתכן שהחרוזים קטנים מדי לעובישל השרשרת?

למעלה