סריגת תכשיטים

בקיבל

New member
סריגת תכשיטים

שלוםלכולם ובהצלחה לפורום המדליק שנפתח ומצליח לגרום לי להתרגש בכל פעם שמופיעים תכשיטים נהדרים של היוצרות. הסדנאות הוירטואליות הן רעיון אדיר ולמדתי מהן המון. אני מקווה שבהמשך תהיה סדנה לסריגת תכשיטים. אני מנסה כבר זמן מה לסרוג שרשרת עבה עם הרבה חרוזים שתראה עשירה בחרוזים בעזרת מסרגה אחת וזה לא כל כך הולך. האם משהי יכולה לתת רעיון או עזרה ? תודה ובהצלחה לפורום וליוצרות.

wildspirit

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

תודה על הברכות והמחמאות שמחה לראות שהצטרפת אלינו
אני לא הכי מבינה גדולה בסריגות.. אני יודעת מעט אבל חכי למומחיות שלנו והן בטוח יעזרו לך

שש שבע

New member
אם את יודעת לסרוג

זו לא בעיה, כמו שאת סורגת רצועה ארוכה בסריגת חצי עמוד (או עמוד), את עושה בדיוק עם הצמיד אלא ש... לפני התחלת הסריגה את משחילה את כל החרוזים על החוט, ובמשך הסריגה את מעבירה את החרוזים אחד אחד לקטע הסרוג, וסורגת, והרעיון הכללי הוא, ככל שאת מעבירה יותר חרוזים לעיתים יותר קרובות את מקבלת צמיד יותר עשיר. ככל שהחרוז יותר עשיר (קריסטל מאיכות טובה, נניח סברובסקי, או פרסיוסה) את מקבלת תכשיט יותר הדור, אם את עובדת עם חרוז פשוט יותר, אז המראה פשוט יותר, אם זו אבן טבעית וצבעונית, או שאת מערבת צבעים תקבלי מראה יותר שנטי. חוט הסריגה גם תורם למראה, אפשר חוט מתכת ואז הצמיד יותר קשיח, ואפשר נילון, או חוט רקמה לורקס, קרי זהב או כסף או ברונזה... החוכמה היא , סבלנות. וכל השילובים הם ענין של טעם.

בקיבל

New member
סריגת שרשרת

שלום ותודה רבה על התשובה המהירה והמלאה. לפי מה שהבנתי בסריגה הזאת מתקבלת שרשרת עם חרוזים בודדים לאוכה וזה יצא יפה מאוד, במיוחד עם חרוזים קריסטלים. אך מה עושים כשרוצים שרשרת מלאה יותר? עם נפח גדול יותר? אודה מאוד על התשובה.

Iris G

New member
כמה דרכים

עושים שרשרת ארוכככככככככככככככה מאוד, ואז מקפלים ל 3 או 4 או 5 קיפולים מחברים בקצה וככה יוצאת שרשרת מאוד עשירה ומלאה. או לסירוגין, סורגים שרשרת באורך הרצוי, ואז ממשיכים לשורה שניה ושלישית כמו שעושים בסריגה רגילה. עדיפות לאופציה הראשונה כי אז את יכולה לעשות את הקיפולים באורכים שונים

בקיבל

New member
ושוב תודה

ושוב תודה על העזרה אני כמובן אנסה זאת מיד. ובקרוב כשיהיה מי שיצלם לי אוכל להציג מעט מעבודותי . ושוב תודה ולכל החברות בפורום -עבודה פוריה.

למעלה