סריקת פורטים

Mr Boggy Man

New member
סריקת פורטים

טוב. יצא לי להתווכח עם כמה חברה על סריקת פורטים. ממה שאני יודע סריקת פורטים היא לא חוקית. הכוונה לסרוק פורטים במחשב של אחרים. לעומת זאת הם אמרו שזה חוקי. מישהו מבין בזה ויכול לתת לי מסמך שאומר שזה חוקי\לא חוקי....תודה

עבירה

סעיפים 4 ו - 5 לחוק המחשבים קובעים: 4. חדירה לחומר מחשב שלא כדין החודר שלא כדין לחומר מחשב הנמצא במחשב, דינו - מאסר שלוש שנים; לענין זה, "חדירה לחומר מחשב" - חדירה באמצעות התקשרות או התחברות עם מחשב, או על ידי הפעלתו, אך למעט חדירה לחומר מחשב שהיא האזנה לפי חוק האזנת סתר, התשל"ט-1979. 5. חדירה לחומר מחשב כדי לעבור עבירה אחרת העושה מעשה האסור לפי סעיף 4 כדי לעבור עבירה על פי כל דין, למעט על פי חוק זה, דינו - מאסר חמש שנים. סעיפים 25 - 28 לחוק העונשין קובעים: 25. נסיון מהו (תיקון: תשנ"ד) אדם מנסה לעבור עבירה אם, במטרה לבצעה, עשה מעשה שאין בו הבנה בלבד והעבירה לא הושלמה. 26. חוסר אפשרות לעשיית העבירה (תיקון: תשנ"ד) לענין נסיון, אין נפקה מינה אם עשיית העבירה לא היתה אפשרית מחמת מצב דברים שהמנסה לא היה מודע לו או טעה לגביו. 27. עונש מיוחד על נסיון (תיקון: תשנ"ד) הוראה שבה נקבע לעבירה עונש חובה או שנקבע לה עונש מזערי, לא תחול על נסיון לעבור אותה. 28. פטור עקב חרטה (תיקון: תשנ"ד) מי שניסה לעבור עבירה, לא יישא באחריות פלילית לנסיון, אם הוכיח שמחפץ נפשו בלבד ומתוך חרטה, חדל מהשלמת המעשה או תרם תרומה של ממש למניעת התוצאות שבהן מותנית השלמת העבירה; ואולם, אין באמור כדי לגרוע מאחריותו הפלילית בשל עבירה מושלמת אחרת שבמעשה. לדעתי סריקת פורטים מהווה עבירה של ניסיון לבצע חדירה לחומר מחשב. לטעמי דומה הדבר למקרה של אדם נגש מבחוץ לדלת או לחלון של בית וממשש אותה כדי לראות אם אפשר להיכנס פנימה, דבר המהווה ניסיון לבצע לפחות השגת גבול פלילית או אפילו ניסיון לבצע פריצה או התפרצות. מובן שאם אתה עושה את זה בהזמנה של בעל המחשב כדי לשפר לו את ההבטחה, זאת לא עבירה.

למעלה