סריקת תמונות ישנות לצרכי הדפסה

gili667

Member
סריקת תמונות ישנות לצרכי הדפסה

אני עובר על תמונות ישנות וסורק אותן כך שניתן יהיה להדפיס אין לי מושג בסריקה ומה שנדרש ע"מ שיהיה נ יתן להדפיס תמונות איכותיות הסריקה נעשתה ע"י אפשרות ברירת המחדל הינני מצרף שתי דוגמאות , במחשב הן נראות טוב הגם שזהו פורמט מכווץ שזהו ברירת המחדל. הסריקה נעשתה באיכות 200 שאלותי הן: באיזה פורמט יש לשמור ומה איכות הסריקה הנדרשת ואיזו רזולצית תמונה כמו כן התמונות במחשב יוצאות משום מה גדולות מאשר במקור , וכך גודל התמונה המומלצת להדפסה הוא גדול מאשר במקור ולא ניתן להקטינה - האם טעיתי בסריקה ולכן התמונות גדולות יותר? ריטוש - ראו את תמונת החתונה היא עם הרבה פגמים , אודה לעצות כיצד להעלימן (שרשור נפרד אולי) תודה מראש

gili667

Member
ראשית כל ה-מ-ו-ן תודה על השיפצור

אח"כ אבקש ללמוד כיצד עושים זאת אבל תחילה אודה על עזרה לענין הסריקה וגודל התמונות מה ואיך עלי לסרוק ע"מ שיהיה תחליף ל"פילם" הישן והטוב שאיננו איתנו ה מ ו ן ת ו ד ה בעצם ה מ ו ן ת ו ד ו ת

gili667

Member
KALKAR נראה שתמונות אלו קטנות מדי בסכ"ה 17K

זו תמונה גדולה במקור של 18*24 ס"מ ואילו התמונה שצרפת קטנטונת בשלב זה עלי ללמוד לסרוק (יתכן והסריקה שסרקתי לא מספיק טובה, לא בגודל הנכון) אודה לעזרתכם

klkar

New member
מאחר ואני מבין שאין ברשותך

סורק מקצועי,וגם אתה (בלי להעלב)לא מקצועי,אז בטוח יש ברשותך סורק ביתי פשוט,מה שעליך לעשות זה ממש פשוט לכוון את ה DPI ל 300 יש לך את זה בהגדרות לכל סורק יש את זה איפשהו בתהליך שלפני הסריקה,וזהו,התמונה שאתה רואה בפירסום שלי זה מוקטן בכוונה,תילחץ על התמונה ותיראה הגודל האמיתי שלה, :)

gili667

Member
כמובן שאינני מקצועי - אם היתי לא הייתי שואל ש

שאלות שהן א"ב :) כתבתי במפורש: אין לי מושג בסריקה ומה שנדרש ע"מ שיהיה נ יתן להדפיס תמונות איכותיות כך שברור שאינני מבין דבר בסריקה והדפסה :) אכן סורק ביתי , נאמר לי שאין צורך ביותר מזה פתחתי התמונות ואכן גדולות יותר ובגדלים שונים 300DPI בקלות ניתן לבצע וכעת לשאלות: 1. באיזה פורמט לשמור? JPG הוא פורמט מכווץ יתכן ולא שומר ברמה טוב ואולי עדיף פורמט אחר 2. למרות שאני עושה סריקה 1:1 התמונות יוצאות גדולות יותר מהמקור שמתי לב שככל שהDPI גדול יותר כך הגודל המיטבי לצורכי הדפסה יוצא גדול יותר 3. אם אסרוק 1:2 האם איכות התמונה תהיה טובה יותר? 4. גם התמונה הקטנה יותר שלך ששוקלת כמעט חצי מהמקור עדין הפתיחה המלאה שלה גדולה ממסך - דהינו גדולה מהמקור בקיצר , כל טיפ לצורכי סריקה כך שהקובץ יהיה דומה ל"פילם" יתקבל בברכה ועל ריטוש בשרשור נפרד (אודה להסבר כיצד נעשה) תודה

gili667

Member
נ.ב התמונות בפורום הן מ200DPI

תמונה מ300 כבר כבדה מדי 3900 ): התמונות שלך הרבה יותר קלות גם מה 200 (1760) האחת הגדולה הענקית 1088 בלבד והשניה 313 בלבד (ועדין גדולה ממסך המחשב)

gili667

Member
האם יודעים לומר לי מה הרזולוציה בתמונה והאם ט

והאם טובה לצורכי הדפסת תמונה? אשמח לשמוע גם גודל קובץ שהנכם מורידים היות ובפורום מקביל נאמר לי על גודל של כשליש מהמופיע אצלי תודה

למעלה