סרפרי ובזק משתפות פעולה נגדי

the me and i 16

New member
סרפרי ובזק משתפות פעולה נגדי

די!!!!! כמה אפשר ???? אני שעה מנסה לגלוש באינטרנט ולא מצליח... אני מחובר דרך סרפרי שב``ד פועל די טוב אבל בזמן האחרון מכל מיני סיבות אני לא מצליח להשאר מחובר וכל שלוש דקות אני מתנתק... פשוט דיכאון ,מה הקשר של בזק??? ,הם מרוויחים מזה: אומנם ביום שבת המחירים ``זולים`` יותר אבל אתה עדיין משלם מינימום על כל שיחה... בגלל זה כל פעם שאני מתחבר עוד פעם אני משלם עוד קצת... ככה זה סרפרי דופקים בזק מרוויחים... כל האינטרנט בארץ הזאת מדכא... אולי הכבלים יעשו משהו... מה איתכם? איך אתם גולשים ?איזו חברה ? איזה מסלולים? סתם כדי לדעת... ``די לאלימות`` וכתבתי הרבה פעמים ``...`` מצטער.

נעל

New member
מה שיוצא

האמת היא שלנעל, שאמורה להיות מחוברת הרבה בשביל לפקח על הפורום, יש הרבה בעיות חיבור. הלכה לה סטיגמה, התעופפה ויצאה עם השבת. נעל גולשת ב-AT&T, בזקבינלאומי, נטויז`ן ובעיקר סרפרי. נזרקה לה עוד סטיגמה. כן, בעיקר סרפרי. סרפרי זה אחד המחיבורים היחידים שלא עושים לה יותר מדי בעיות (כמובן שהכל יחסי. לפחות שמרנו על סטיגמה אחת). דרך אגב, שמתם לב לפרסומות הענק בעיתונים שבהן כל חברה מאשימה את השנייה במונופול ובניסיון השתלטות על האינטרנט המהיר? בזק (מונופול ממדרגה שנייה, אחרי מיקרוסופט) מאשימים את הכבלים בכך שהם רוצים להשתלט על האינטרנט המהיר. ומן הצד השני עומדות חברות הכבלים וצועקות בקול לא פחות חזק ולא פחות לא-משכנע שבזק מנסה להשתלט על האינטרנט המהיר. שתיהן רוצות להשתלט בעצם. שני הצדדים בעצם מונופליסטיים, ומה שהכי מצחיק - הם מפרסמים נגד מונופול אחד כדי לשמור מונופול לעצמם. הפתרון: תנו לשתי החברות רישיון לאינטרנט ``מהיר`` (הרי כמה מהיר הוא כבר יהיה. אבל אפילו השם יכול לגרום לישראלי הגולש הממוצע קצת יותר נחת כשהוא ממתין בציפייה). או לחילופין - תנו לחברות אחרות לגמרי רישיון, ששתי אלה ישארו מחוץ לעסק (יש להן מספיק עסקים לעצמן). נעל ;-)

אני לא משלם כלום.

פורטל מסויים בארץ משלם לי את כל ההוצאות טלפון ואת החשבון לנטוויז`ן.

תשמע משהו על החיבור בארץ:

עזוב אותך מכבלים, ISDN, ADSL וכל הבולשיטים האלה... תבין שכמה שהחיבורים האלה לא יהיו מהירים, זה כמו לקנות מכונית מירוץ בשביל לנסוע לת``א כל יום ולהיתקע בפקקים. אני אומר לך את זה מכל הלב: אל תקנה מכונת מירוץ, כי גם ככה לא תעביר לשני. מבין? למה: כי בארץ אנשים לא מסתכלים קדימה, אלא למטה, לכיוון הארנק שלך. כל האינטרנט בארץ מחובר לאינטרנט העולמי בכולה פס העברת-נתונים אחד, שהוא איטי לאללה (יחסית לכמות הגולשים). הוא מאפשר העברת מידע של מקסימום 10 קיי לשניה, שזה לאט לאללה. (תחשוב שהמודמים הראשונים עבדו כבר ב36 קיי). ואם אתה חושב שהעובדה שהמהירות הזאת היא המהירות הכי גבוהה פה בארץ, רואים שלא ראית עולם. אני כשכתבתי לפורום הזה מארה``ב, גלשתי במודם רגיל 36, במהירות 15 קיי. פה (בISDN) המקסימום שלי זה 10. מבין? אז הבעיה היא שאף אחד לא משקיע בתשתית עצמה, ובגלל זה כולנו נדפקים. לא שיש הרבה מה לעשות באינטרנט. (תעשה חיים) האומנות בזבל, והחיים הם אומנות. פושע.

נעל

New member
תיקונים בנתונים

מודם רגיל כמו שדיברת עליו הוא 36,600 Bits Per Second. לא Bytes. מה שאומר שכדי לחשב כמה Kb הוא יכול להוריד בשנייה צריך לעשות כך: 36600 / 8 = 4575 (8 bits הם byte) 4575 / 1024 = 4.67 (1024 bytes הם Kb) כן, 4.67Kb. לא הרבה מאוד. למהירויות כאלה עוד הגענו עם המודם לפעמים. חישוב דומה אפשר לעשות עם ISDN (הסוג המהיר מגיע עד 15.61Kb, הסוג היותר איטי עד 7.81Kb). אבל דוד צודק, הפס ה``רחב`` לאירופה ולארה``ב לא כל כך רחב. דמיינו צוואר בקבוק דק שמנסים להדחס אליו כמה ליטרים של מים. הערה קטנה: הדוגמא שלך עם הפורום דווקא לא טובה, אפילו לפי ההסבר שאתה עצמך הצגת. הרי אמרת שהקשר בין ארה``ב לארץ לא טוב, לכן אין סיבה שכאשר תנסה לגלוש מארה``ב לתפוז (שהסרבר שלו נמצא בארץ) תשיג מהירות גלישה טובה בהרבה יותר (הרי הקשר אמור לפעול לשני הצדדים, לא?). מן הסתם ההבדל נובע מספק קצת יותר רציני, או השעה שבה גלשת (הפרשי השעות יוצרים שעות לחץ אחרות וצוואר הבקבוק קצת יותר ריק). נעל משערת שאם היית גולש באתרים בארה``ב היית משיג מהירות אפילו יותר גבוהה, אלמלא המגבלות של החיבור (כפי שמופיע למעלה). ואיך שמים לב למהירות הורדה כאשר קוראים טקסט של פורום? (הרי גודלו של כל עמוד הוא כמה Kb בלבד, לכן מהירות ההורדה כמעט ולא משפיעה, כל עוד הוא מוריד מ-ש-ה-ו) נעל ;-)

הסקורר

New member
נכון

הבעייה טמונה בחיבור של ישראל לרשת העולמית ( ה IIX backbone ) כדי לשדרג את ה IIX צריך לשלם לחברות התשתית הטלפונית הטרנס אטלנטית ( at&t ו MCI ). משרד התקשורת כרגע עסוק מדי עם כמה הוא ייגבה מספקי האינטרנט ולא איך לשלם כדי לשפר את רמת הגלישה. טוב זה לא חדש - הכסף של האינטרנט שלנו בוולבו של אלי ישי הזבל.

למעלה