סשן שבירה

A לוןA

New member
סשן שבירה

יצא לי להרהר בזמן האחרון על סשן שבירה- סשן שמטרתו המוצהרת היא "שבירת" הנשלט והבאתו למצב שיעצור את הסשן.

ואני חושב לעצמי- נכון? לא נכון? אם נכון- איך עושים את זה בצורה שתגרום כמה שפחות נזק?

tinnauk

New member
יצא לי לעבור כזה

לא זכורים משקעים מיוחדים.
עוד סוג של משחק, נחמד בתור חד פעמי

מאלף שבלולים

Well-known member
באותה מידה

שזה יכול להיות נחמד, זה יכול להיות גם הרסני בלי לדבר על אפשרות של פגיעה פיזית חס וחלילה.

dare devil ית

New member
או שלא הבנתי בדיוק את הכוונה

או שזה ממש רע.
שולט טוב (לפי עולם המושגים שלי) צריך להיות ערני וקשוב לסאבית שלו.
סשן הוא כמו חוזה בעיני- האחריות של הסאבית להיות מודעת לעצמה (לא תמיד קל) ולידע את המאסטר שלה אם היא בצהוב או אדום. הבטחון של המאסטר בעבודה שהסאבית שלו תידע אותו על דבר כזה נותנת לו את האפשרות לקחת הכי רחוק שאפשר.
כמו שלסאבית יש את החוובת שלה בחוזה למאסטר יש את הצד שלו- הוא חייב להית קשוב, לזהות סימנים מחשידים ולדעת מתי להעט ומתי לעצור. העובדה שהסאבית יודעת את זה נותנת לה את האשפרות לעוף הכי רחוק שאפשר.

הגעה לנקודת שבירה היא לפי דעתי כישלון של 2 הצדדים.

A לוןA

New member
אני מאוד מסתייג מדברייך

גם באופן הכללי ווגם בנוגע לשאלה הספציפית.
בכללי- לא כל נקודת שבירה אפשר לחזות. אתה יכול לעשות עם מישהי אותו דבר 100 פעמים ובפעם ה101, מסיבות שונות ומשונות, אותו דבר הפעיל אצלה טריגר והיא מאדימה את הסשן. זה כישלון?
בנוגע לשאלה הספציפית-אם מילת ביטחון הוגדרה בתור מטרה, היא לא יכולה להיות כשלון, לא?

dare devil ית

New member
אני לא נשלטת קלה...

איך שאני רואה את זה, מילת בטחון זה second line of defnace
אם אתה ממש טוב- לא תגיע לשם. תדע להגיע קרוב וללכת על הגבול, אבל לא לעבור אותו.
מצד שני- כשאתה בוטח בסאבית שלך שתדע להשתמש בזה כשצריך, לא תפחד להגיע למקומות האלו.

A לוןA

New member
זו צורת חשיבה מקובלת, אבל בעייתית

(לדעתי לפחות)
.
מילת ביטחון היא אכן הגבול האחרון. והשימוש בה צריך להיעשות רק במידה וכל ההגנות שלפניו לא הצליחו.
א ב ל
אחד המניעים החזקים ביותר של נשלט לא להשתמש במילת ביטחון הוא הפחד לאכזב את השולט וגרוע מכך- הפחד "להכשיל" אותו.
ההצגה של מילת ביטחון כמשהו שיכולות להיות לו משמעויות שליליות- גם אם זה, במקרה הזה, להציג את השולט כ"נכשל"- מהווה חסם לשימוש במילה בשעת הצורך, ועל כן, לטעמי פסול.

זה מה שנקרא בלשון העם- מילת ביטחון ממולכדת. היא שם, אבל מאוד חוששים להשתמש בה כי לשימוש בה תהיינה השלכות שליליות.

כשולט, אם אתה רוצה, כדברייך, "לבטוח בסאבית שלך שתדע להשתמש בזה כשצריך"- אתה חייב לנקות כל משמעות שלילית ממילת הביטחון.

dare devil ית

New member
אבל..זה לא להכשיל אותו

הוא באמת נכשל...

בכל אופן אני מבינה אותך וניראה לי שאתה אותי.
השקפות שונות על אותו מצב.

A לוןA

New member
הוא לא באמת נכשל עד שאני

לא אגיד את מילת הביטחון, לכן לא אגיד אותה, והוא לא יכל.
מלכוד.

למעלה