סתיו

lieora1

New member
סתיו

2 שאלות לי אליכם: 1. איזה תכנים הקשורים בסתיו אתן מעבירות בגנים? הצעות, פעילויות, יצירות וכו' אשמח לקבל (ואל תפנו אותי לפורום הגדול למורות וגננות כי הקבצים לא נפתחים לי שם..) 2. אני מחפשת שירים כדי לפתוח את מפגש צהרים (מפגש נושא), השירים לא אמורים להיות קשורים לנושא אלא מלווים אותי בכל השנה בתחילת המפגש (שירים כמו "נראה מי יושב יפה.." וכו'

yaeli232

New member
יצירות על סתיו

שלום לך אנסה לעזור יש המון המון אפשרויות, הנה חלק מהם 1. לעשות שבלונה של חלזון- אותו הם יכולים לצבוע, להדביק על זה קלקר/נוצצים/ עלים יבשים / פלסטלינה. 2. לבקש שיביאו עלים יבשים, לאסוף אותם וכל ילד מדביק כמה עלים על דף ומקשט. 2. שבלונה של נחליאלי, מועתק על דף ש4 פשוט, אותו הם צובעים בגועש / פלסטלינה / כל רעיון שעולה לך בראש 3. למלא שבלונה של ציור של עץ שעליו נושרים - בגפרורים צבעוניים, פונפונים במקום עלים. 4. תכנים המועברים : איךומדוע יורד גשם (צריך עננים אפורים כדי שירד גשם), איזה חיות יוצאות כשבא הסתיו? על החלזון (הרגלי אכילה, שינה, מדוע נראה כך), הנחליאלי כמובן + תמונה של הנחליאלי. 5. עבודה על החושים השונים בסתיו: מה אנחנו מרגישים כשבא הסתיו? ריח? טעם? מראה עיניים? מגע? (הגשם על הפנים) 6. פעילויות בחוץ סביב הגשם: לאסוף גשם בכלי גדול ולבדוק בכל יום כמה גשם ירד/ הולכים עם מגפיים / הולכים עם מטריה / יוצאים מחוץ לגן ואומרים לגננת את מה שרואים. את כותבת הכול ומניילנת, שההורים יוכלו לראות את דברי הילדים. אותו דבר לגבי שמיעה / טעם וכו. איזה מאכלים הם מכירים שאוכלים בסתיו? רובם חווים את הגשם / ברק ורעם בפעם הראשונה. אפשר לבקש מהם לספר חוויות על איך הרגישו / מה עשו כששמעו פתאום את הרעם... בהצלחה! יעלי

lieora1

New member
רעיונות טובים

למרות שאני לא בטוחה שכולם יתאימו לרמה של הילדים אבל אנסה בכל זאת.. את מכירה סיפור לסתיו?

lieora1

New member
אני עובדת עם ילדים בגילאי

שבתיים- שלוש, עם איחור התפתחותי, וחלק בעיות קשב וריכוז

למעלה