סתימה בצינוריות?

• פותח הנושא nk11
  • פורסם בתאריך

nk11

New member
סתימה בצינוריות?

נראה לי שיש לי סתימה/ סתימות בצינוריות.
בהתחלה חשבתי שפשוט ירד לי הייצור כי אני מצליחה להוציא בשאיבות פחות מבעבר אבל היום היתה אצלי חברה שפתאום העלתה את ההשערה של סתימה בצינוריות ונראה לי שהיא צודקת.
אני מזכירה לכן שהקטנה (בני כמעט 4 חוד') כבר בערך שבוע וחצי מצוננת. היא מרגישה לא טוב ויונקת פחות. אני משתדלת לשאוב ולתת לה שאוב וגם לתת לאחיה את 2 הצדדים אבל ציצי שמאל כנראה לא עומד בזה. בנוסף לירידה בשאיבות (הירידה בכמויות היא בעיקר באמת מצד שמאל, כשחושבים על זה) יש לי כאבים חוזרים במס' מקומות ממוקדים כבר כמה ימים. הכי קשה זה אחרי לילה שבו היא יכולה לישון המון שעות בלי לינוק. כל בוקר הכאבים הם פחות או יותר באותם מקומות (2-3 מקומות) שלרוב לאורך היום משתפרים אבל בלילה שוב חוזרים והכי חמורים בבוקר המחרת.
אני שואבת לפני שאני הולכת לישון אבל זה כנראה לא מספיק. עד היום הבן הצליח "לשחרר" אותי כל פעם מחדש (למרות שהוא צריך ממש לעבוד קשה והרבה זמן כדי לשחרר את הכאב שלי, חמוד...) אבל היום הוא כבר לא הצליח.
אני מנסה לעשות מסג'ים לכיוון הפיטמה לפני ההנקה ובערב אחרי שהם הולכים לישון אני מחממת בכרית חימום או במקלחת, ועדיין- המצב לא משתפר.
אני מפחדת נורא שהמצב יחמיר ותתפתח דלקת...

יש דרך למנוע את ההחמרה במצב?
כל עצה תתקבל בברכה...

סתימה בצינורית

הי יקירה

אם יש סתימה - לרוב זה מלווה באדמומיות באיזור וכשאת נוגעת - האיזור קשה למגע. האם זה כך ?

מה שאת עושה נשמע לי נכון - חימום האיזור והוצאת החלב - הנקה או שאיבה.
כדי לא להגיע לדלקת - כדאי שתרוקני את החלב וזה בדיוק מה שאת עושה.
כמה זמן זה נמשך כבר ?
זה קורה רק בלילה ?

nk11

New member
המשך

הי הדר,

אדמומיות אין לי אבל האיזור בהחלט קשה למגע.
לגבי הריקון- הנקה (של עמית) הכי עוזרת לי אבל לא תמיד יש לו סבלנות. נראה לי שקשה לו מאוד "להגיע" למקומות הסתומים כי בשביל לשחרר אותי הוא צריך "לעבוד" כמעט שעה והוא לא מוכן לעשות את זה כשהוא רעב. בשאיבות יוצא לי מאוד מעט. ביומיים האחרונים ניסיתי לשאוב כשהכאב המשיך (גם אחרי הנקה) וממש לא הצלחתי להוציא כלום. פחות מ-10 מ"ל...

זה קורה לסירוגין מאז שאלה התחילה להרגיש פחות טוב ולאכול פחות טוב (בערך 10 ימים). השיא הוא תמיד בלילה, בבוקר אני קמ גדושה ממש ולמרות שהם יונקים המון בשעות הבוקר, הכאב לרוב נמשך לאורך כל היום (יש שעות שיותר/ פחות) עד שבערך סביב 18:00 אני לרוב מרגישה "משוחררת" יותר. היום הכאב ממשיך יותר זמן (עד עכשיו).
נכנסתי קודם למקלחת חמה ועכשיו אני אשאב, מקווה שזה יעזור...

המשך

יכול בהחלט להיות שקשה לעמית לשחרר את הסתימות האלה. כל הכבוד שהוא מוכן לפחות חלק מזה לשחרר..
בבוקר כשאת קמה גדושה - אחרי כמה שעות ללא הנקות זה ?
ניסית לשאוב ממש לפני שאת הולכת לישון ?
נסי לתאר קצת את הכאב, - זה כאב מהגודש / מהמלאות שבחזה ?
אני מנסה לחשוב אם יש עוד מה שיכול לעזור.
לפעמים - כשיש הרבה סתימות והחלב הופך מהר בשד ל"גבינה " - אני ממליצה לאמא לקחת כמוסות לציטין - זה מדלל קצת את החלב ועוזר לשחרר במקרים של סתימות חוזרות.
יכול להיות שאם זה לא ישתפר בימים הקרובים - כדאי לך לנסות את זה.

nk11

New member
תשובות

לגבי הגודש בבקרים- זה לא ממש קבוע. ונראה לי שפה הבעייה...
מכיוון שעמית מדלג על ארוחה אחת בלילה ואלה מדלגת על שתיים- נוצר מצב שבערך ב-2:00 בלילה רק עמית יונק ואז ציצי אחד מתרוקן והשני לרוב נשאר מלא (או חצי מלא, כי לפעמים הוא שמח גם לעוד תוספת...).
וההנקה הבאה (של שניהם) היא לרוב רק ב-5:00-6:00. כך שלמעשה לפעמים עוברות 6-7 שעות בלי הנקות מציצי שמאל ולפעמים רק 3-4 שעות כאלו. האמת היא שבעבר הייתי נותנת לעמית בלילה בעיקר את ימין (כי יש בו יותר) ומאז שהתחלתי להרגיש מאוד גדושה גם בשמאל אני מניקה לסירוגין- לילה אחד מימין ולילה שני משמאל.
הם אוכלים ארוחה אחרונה בסביבות 19:30-20:00 ואני שואבת סביב 23:00 בלילה, אז אני לרוב הולכת לישון.... אתמול שאבתי מימין כמעט 90 ומשמאל 50....

הכאב הוא אכן מהגודש- כאב עמום וממוקד בשניים- שלושה מקומות שהם קשים ורגישים למגע, לרוב הוא ממוקם משני הצדדים למעלה (באיזור החיבור של הציצי לגוף, מקווה שהתיאור ברור...) ובמיקום נוסף "מתחת" לציצי.
היום מעט השתפר (נתתי לשניהם לינוק המון זמן משמאל ועשיתי מסג'ים כל הזמן) והערב כבר פחות כואב לי וגם הגושים מרגישים פחות קשים. אבל במקביל התחילו גם בשעות אחה"צ- ערב מעט דקירות. לא כמו הדקירות שחשים כשמתמלאים, משהו מעט יותר חזק אבל נסבל. ועבר אחרי הנקה.

אני מקווה שלא אצטרך לקחת תרופה כלשהי ושהם באמת יצליחו לשחרר אותי.
האם רופאת המשפחה יכולה לתת לי מרשם ללציטין או שזה חייב להיות רופאת הנשים?

nk11

New member
מעדכנת

שהזמן עשה את שלו והמצב כפי הנראה הסתדר...
הכאבים עדיין קיימים בבוקר אך נעלמים כעבור מס' שעות כשהשד מתרוקן. אני מקפידה על מסג'ים וחימום והקטנים עושים את העבודה ומרוקנים אותי.

תודה על העזרה!!!

למעלה