סתימה בצינור -בית משותף

• פותח הנושא m.
  • פורסם בתאריך

m.

New member
סתימה בצינור -בית משותף

אני גרה בבניין משותף. בכניסה שלנו ישנן 6 דירות. 2 דירות בכל קומה. ביום ראשון הגעתי בערב הביתה וכיור המטבח בדירתי היה מוצף מים. פניתי לשכן שגר בדירה שמעלי והוא טען שחצי שעה לפני כן היה אצלו אינסטלטור שתקן אצלו סתימה בכיור המטבח. דיברתי עם אותו אינסטלטור והוא טען שהמדובר בשתי סתימות שונות. הסתימה שמתבטאת אצלי בכיור המטבח היא סתימה בצנור הראשי של 6 הדירות. למחרת (הזמנתי אותו מחוסר ברירה) הוא הגיע ותקן את הסתימה דרך גג הבניין. ברצוני לציין שאני מבוטחת כך שלא היתה כל בעייה להפעיל את הביטוח של דירתי. למרות זאת, האינסטלטור שב וטען שהסתימה היא של הבניין ולא של דירתי. בעניין זה יש לי 2 שאלות: 1) האם (על פי החוק) כל 6 הדיירים חייבים להשתתף בהוצאה בגין הסתימה או שרק 3 דיירים בקו אנכי אחד (כלומר: השכן שגר מעלי, אני והשכנה שגרה מתחתיי) ? אציין שבתחילה האינסטלטור אמר בוודאות שזה צינור שמשותף לכולם אולם כשביקשתי שיכתוב זאת על הקבלה (עבור ועד הבית) הוא אמר שהוא לא ממש בדק ... 2) אם השכנה שגרה מתחתיי התפצלה מהצינור המשותף, האם חלה עליה חובת התשלום בכל מקרה ? בתודה מראש, מיכל.

ציפי ג

New member
חבל שלא פנית לועד הבית לפני

אלא אחרי, בכל מקרה, במידה ותוכיחי שזו היתה סתימה ברכוש המשותף, כל דיירי הבית מחויבים להשתתף בהוצאות הפתיחה, גם אלו שלא משתמשים בקו, אלא אם כן, התקנון של רישום הבית המשותף הוא תקנון מוסכם, ויש בו תניה מיוחדת לנושא זה.

m.

New member
אני ועד הבית ...

לא ידוע לי על תקנון שקיים. בכל אופן, זה ועד בית שאין לו כסף בקופה (מלבד סכום מאד מצומצם לתשלום עבור נקיון המדרגות). לכן, אני אצטרך לגבות בנפרד את התשלום עבור הסתימה. לא הבנתי מה אני צריכה להוכיח ? האינסטלטור כתב בקבלה שזה צינור משותף (או פשוט לא רצה לציין במפורש שהצינור משותף לכל 6 הדירות). הפתיחה התבצעה מגג הבניין ולא מדירתי. האם לא די בכך ? בכל אופן, תודה עבור תשובתך ואשמח לקבל הבהרות נוספות. תודה.

אז תגבי כסף מכל הדיירים

די בקבלה לזה. ובכל הבתים יש תקנון, או מצוי או מוסכם, וזה כתוב בנסח הטאבו של הדירה. מועדים לשמחה

m.

New member
הלוואי שזה היה כל כך פשוט ...

בכל אופן, תודה עבור התשובה. צריך קצת יותר ממזל עם שכנים ...

למעלה