סתימה בצינור ניקוז מזגן

היי,
בעבר החלפתי צינור ניקוז במזגן שפנה לקיר חיצוני, כך שהחיבור היה קצר יחסית. ואז, לאחר שהוצאתי את הצינור, הפתח אל חלקו החיצוני של הבית היה ברור והיה קל להשחיל את הצינור החדש.

כעת, יש לי סתימה במזגן אחר, שהמאייד שלו נמצא על קיר פנימי, ויש בו סתימה במרחק של כ30 ס"מ מתעלת הניקוז.
הצינור, אני מניח, עובר דרך הקיר הפנימי אל החלק החיצוני של הבית, אך אני לא בטוח איך בדיוק. המרחק הוא בסביבות 1.5 מ'.

מחפש ללמוד מנסיונם של אחרים:
האם הטיפול הוא כמו בחיבור "קצר"?
איך מוציאים את הצינור הישן ואיך משחילים את החדש?

לחלופין, האם יש דרך לפתוח את הסתימה? קפיץ אינסטלציה לא מצליח לעבור.

תודה!

רשר

Well-known member
מנהל
היי,
בעבר החלפתי צינור ניקוז במזגן שפנה לקיר חיצוני, כך שהחיבור היה קצר יחסית. ואז, לאחר שהוצאתי את הצינור, הפתח אל חלקו החיצוני של הבית היה ברור והיה קל להשחיל את הצינור החדש.

כעת, יש לי סתימה במזגן אחר, שהמאייד שלו נמצא על קיר פנימי, ויש בו סתימה במרחק של כ30 ס"מ מתעלת הניקוז.
הצינור, אני מניח, עובר דרך הקיר הפנימי אל החלק החיצוני של הבית, אך אני לא בטוח איך בדיוק. המרחק הוא בסביבות 1.5 מ'.

מחפש ללמוד מנסיונם של אחרים:
האם הטיפול הוא כמו בחיבור "קצר"?
איך מוציאים את הצינור הישן ואיך משחילים את החדש?

לחלופין, האם יש דרך לפתוח את הסתימה? קפיץ אינסטלציה לא מצליח לעבור.

תודה!
התחל עם פומפה, כמה נשיפות אויר ישחררו את רוב הסתימות אם הן מעובש ואבק מהמזגן,
אם אין פומפה - בקבוק פלסטיק ריק יעבוד מעולה, רק צריך להתאים בין פתח הבקבוק והצינור עם סמרטוט בד או נילון,

dudi4321

Active member
שיט!
נתקלתי במאייד שבקיץ נזל על הקיר. הכנסתי צינור גינה חיברתי ללחץ מים ושטפתי את צינור הניקוז, המים פרצו מהמאייד בכמות.
אבל נזילת מי העיבוי מהלחות המשיכו. נאלצתי להחליף את כל המזגן קומלט למרות שקירר וחימם מצויין. הסתבר שהצטבר בוץ מהאבק של הרבה שנים. הבוץ הצטבר בתעלת פלטיק חלק ממבנה המאייד שתפקידה להזרים את מי ההתעבות לצינור הניקוז. הספוג שחסם לכיוון הקיר לא הספיק והמים עברו את חסימת הבוץ ונזלו עד הריצפה בכמות גדולה, שיטפון שגרם לנזק לצבע ולטיח בקיר.
כנראה הפתרון לנקות בלחץ של גרניק את המאייד שיעיף את הצטברות הבוץ. מה שלא ידעתי ולא עשיתי.

רשר

Well-known member
מנהל
שיט!
נתקלתי במאייד שבקיץ נזל על הקיר. הכנסתי צינור גינה חיברתי ללחץ מים ושטפתי את צינור הניקוז, המים פרצו מהמאייד בכמות.
אבל נזילת מי העיבוי מהלחות המשיכו. נאלצתי להחליף את כל המזגן קומלט למרות שקירר וחימם מצויין. הסתבר שהצטבר בוץ מהאבק של הרבה שנים. הבוץ הצטבר בתעלת פלטיק חלק ממבנה המאייד שתפקידה להזרים את מי ההתעבות לצינור הניקוז. הספוג שחסם לכיוון הקיר לא הספיק והמים עברו את חסימת הבוץ ונזלו עד הריצפה בכמות גדולה, שיטפון שגרם לנזק לצבע ולטיח בקיר.
כנראה הפתרון לנקות בלחץ של גרניק את המאייד שיעיף את הצטברות הבוץ. מה שלא ידעתי ולא עשיתי.
רק לא גרניק - הוא יהרוס את המזגן ויטנף את הקירות,
כבר יותר טוב ישר להחליף מזגן

dudi4321

Active member
החלפה בעלות של 4,000 ש"ח ויותר.
התכוונתי לנקות בלחץ לא בדיוק גרניק שיסיר את הבוץ הדבוק וישחרר תעלה למי ניקוז של העיבוי.
הלכלוך חד פעמי ולא נורא לנקות.

למעלה