סתימה לבנה

סתימה לבנה

חברה שלי בהריון. הרופא אמר לה שחייבים להחליף לה שלוש סתימות. הרופא מנסה לשכנע אותה להחליף לסתימת אלמגם כי אומר שסתימה לבנה לא תחזיק ואני נזעקתי... האם קיימת אפשרות להחליף לסתימה לבנה גם בזמן הריון? היא בשליש ראשון של ההריון. תודה
 

JacobSk

New member
לעחליף רופא שלא ידבר שתויות ולא יגרם

נזק בלתי אופיך.
 

JacobSk

New member
לפי דעתי המצב מאוד בעיתי

כי בזמן החלפת סתימה סיקון גבוה בקליתת כספית אפילו אצל רופא שניים שעבד לפי פרוטוקול.ואישה היא בהריון!!! אפשר כמובן למרועח גלוטטיון אבל זה גם לא מבתיעח הפרשת כספית ב100 אחוז. מאוד כשה להמליץ משהו.אולי לא להחליף את התימות כלל.
 
מצטרפת ליעקב

אם לא מדובר במצב חירום, עדיף לא לגעת בהריון בסתימות אמלגם. ממש ממש עדיף. ואגב, כך גם בהנקה.
 

uziop

New member
טיפולי שיניים בהריון

אני רואה שלא קוראים באמת את מה שאני כותב כאן
 
כי בדיוק הוא כתב את זה במסמך שהוציא

לפני כשבוע. "הימנעות מטיפולי שיניים כלשהן – אם יש עדיין סתימות מתכתיות". נעלם מעיני. תודה על התשובה.
 

vered73

New member
ושני הסנט שלי...

יש מספר מרקמים, של חומרים המשמשים לסתימות לבנות, שבהם עושים שימוש רופאי השיניים. אכן סתימות לבנות עמידות פחות מאמלגם, אך לא באופן כזה שהן שבירות לחלוטין ואין להן משמעות. עובדה שהן מחזיקות שנים ונדיר שנופלות (מה שלא אוכל לאמר על אמלגם, שראיתי כבר כמה וכמה סתימות שיצאו למישהו שאני מכירה מהפה). בכלל, סתימות לרוב נופלות כשיש עששת סמויה בסמוך לסתימה, ואז פשוט הן לא יושבות טוב. (הסבר של ר' השיניים שלי ממזמן) רופאת השיניים שלי, מדגישה בפניי כל הזמן שמידת ההשקעה של המרפאה בחומרים, היא זו שקובעת את איכות החומר בפה של הפציינט. רופא פרטי דואג בדרך כלל לחומרים טובים כי הוא תלוי בפציינט ישירות לפרנסתו. ואילו קופות החולים, לא תמיד. כך שמעבר לכך שאנחנו נמנעים מכספית, חשוב גם לדעת מה אנחנו שמים בכל זאת כתחליף.
 
למעלה