סתירה בפתיחה?

סתירה בפתיחה?

כונלו יודעים איך הפתיחה של גולשים בזמן מתחילה- עם תמנה של הרבה מאוד כדורי ארץ- נכון? אבל כשקווין מדבר בעונה הראשונה בפתיחה, הוא אומר: Same Planet - Different Dimensions - אז זה באמת נכון להראות תמונה של הרבה כדורי ארץ? כי הרי זה לא שיש הרבה כדוטרי ארץ- אלא הרבה מימדים לכדור הארץ... (אני חושב).

Charmed Gal

New member
זה לא ממש סתירה...../images/Emo56.gif../images/Emo185.gif

זה נכון, זה לא שהם כולם אחד ליד השני, הם באמת במימדים שונים. אבל זה סתם להמחשה ולהתאים למילים, יאני יש אין סוף עולמות... זה לא יאנו ככה זה.

PorkchoP

New member
זאת סתם תמונה.

פשוט הראו לנו שיש הרבה כדורים. התמונה לא מצביעה על המיקום שלהם. כמו שפה אתה לא תראה מליון כוכבים זהים לחלוטין מסודרים בספירלה.

zacki

New member
ברור שלא מדובר בהרבה כדורי ארץ

מכיוון שלכל מימד אליו הם גולשים יש גם חלל משלו [הוכחה: הפרק שמגי טסה לחלל]

אבל בשיר פתיחה יש סתירה

אומרים (באנגלית כמובן...) השנה אותה שנה, ואתה אותו אדם, אבל כל השאר שונה... (בתרגום חופשי) אבל בדרך כלל הכפילים שונים אחד מהשני לא
וגם היו עולמות שהזמן עבר יותר לאט, כמו הפרק עם הדינוזאורים (מישהו זוכר
) אז פה יש סתירה

בפרק עם הדינוזאורים

הזמן הלך באופן נורמלי לגמרי- הזמן הלך לאט יותר בעולם שהם הגיעו וראו את קווין הילד... זה היה בעונה הראשונה נראה לי...

Boran

New member
הזמן הוא אותו זמן

בפרק של הדינוזאורים, אותו מטאור שמאמינים שפגע בכדור הארץ והשמיד אותם, פשוט פיספס את כדור הארץ, לכן הדינוזאורים מעולם לא הושמדו. וזה מאוד משונה, מכיוון שכל עוד דינוזאורים קיימים, בני אדם לא יכולים להתקיים... בעולם שקווין היה ילד גם כן הזמן היה אותו זמן אבל כדור הארץ זז יותר לאט מסביב לשמש לכן היו ארבע מאות ומשהו ימים בשנה ולכן "כאילו" הזמן היה יותר לאט

PorkchoP

New member
משך הסיבוב סביב השמש לא קובע.

חוץ מזה שאם כדור הארץ זז לאט יותר האבולוציה אמורה להתקדם מהר יותר לפי איינשטין. אבל אי אפשר להתוכח על זה בגלל שמאותה בחינה אפשר לתהות למה קווין נולד, הרי שרגע ההפריה (וכבר דיברנו על זה) בטוח השתנה כבר משחר עידנים וההורים של ההורים של ההורים של ההורים של ההורים של ההורים של ההורים וכן האלה שלו לא היו אמורים להיוולד. יש המון שטויות שם בגלל שזו סדר של מדע בדיוני. יש בעצם כ"כ הרבה קטעים לא הגיוניים שעדיף פשוט לשתוק.

dugy

New member
היה גם איזה פרק....

שאני אל זוכר בדיוק איך זה היה אבלך איכשהו הזמן הלך אחורה! והגולשים הועמדו למשפט וקווין מא ר להם להודות באשמה כי הוא ידע שהם ישתחררו כי הזמן בעצם הלך אחורה.. הוא בעצם התקדם קדימה, אבל זה היה כאילו שחילקו אותו לקבוצות שהלכו אחורה. בקבוצה עצמה הזמן הלך קדימה אבל הקבוצות התקדמו אחורה.... ואז קווין ניסה למנוע רצח וזה גרם לאיזשהו קרע בזמן או משהו כזה... אחחח יש לי כאב ראש...

TheWhiteTigris

New member
בקשר למה שאמרת...

צריך לקחת בערבון מוגבל את העיניין של הזמן. הרי אפילו איינשטיין אמר ש"הכל יחסי" והוא התכוון לה-כ-ל, כולל את הזמן והמרחב, שכן, מבחינתך אולי הזמן במימד אחר זז יותר מהר, אך מבחינת יושביו - הכל שגרתי! וזה לא הזמן עצמו רץ, זה פשוט ההשתלשלויות קרו בצורה אחרת! לדוגמא, היה את המימד שתרחישי המדע בו התקיימו כבר 400 שנה לפני הזמן שאנו מכירים. איך? בגלל שינויים זעירים בחלק היותר קדום, שפשוט "פנו לכיוון אחר". זה כמו "לשנות את העבר" רק שפה אף אחד לא שינה בכוונה את העבר, פשוט תהליכים מסויימים קרו באופן שונה, ולכן, גם נוצרת ה"הדמיה" שאולי הזמן זז באופן שונה.

TheWhiteTigris

New member
אה, וכן,

אני גם חדש פה, ואני גם חולה על הסידרה, וכמו רובכם, אהבתי אותה כשהיא הייתה "מקורית" יענו עם קווין, עם הפרופסור (איזה יציאות היו לו, חבל"ז...) ועם וויד. אבל נשארתי שרוף עליהם גם כששלושתם הוצאו מהסידרה.

למעלה