אין סתירה
כשמדברים על מזון סטווי, רג'סי או טמסי, מתכוונים להשפעה של אותו מזון על ההכרה. יש מזונות שיכולים לגרום לך לחוש אינרציה, כבדות, רצון להירדם ואלה מזונות טמסיים. יש מזונות שיכולים לגרום לך לחוסר שקט ואלה מזונות רג'סיים. מזונות שגורמים לתחושת צלילות ורעננות אלה מזונות סטויים. לגבי בצל ושום, הם נחשבים טמסיים בגלל ההשפעה שעשויה להיות להם על ההכרה, אבל לגוף הם מאוד בריאים. לא ידוע לי לגבי ארצות הקור אבל גם כאן אני מניחה שההמלצה לאכול בשר בארצות הקור קשורה יותר לבריאות הגופנית ולא למצב ההכרה.