סתירות בספרי יוגה!?

garbo

New member
סתירות בספרי יוגה!?

בספר אחד יצא לי לקרוא שבצל שום ובשר הינם מאכלים ששייכים לקבוצת הטמסיים. ובספר אחר יצא לי לקרוא שרק בארצות הקור רצוי לאכול בשר. ובצל ושום הם מאכלים מאוד בריאים. אני מבולבל... :)

anatina

New member
עד כמה שידוע לי

הפילוסופיה של היוגה מתנגדת לאכילת שום ובצל, ובטח ובטח שלבשר. אבל אני מניחה שיש גם דעות סותרות לזאת. באיזה ספר קראת את זה?

garbo

New member
בספר "יוגה ובריאות"..

סרקתי את השער של הספר ואת הציטוטים לגבי אכילת בשר שום ובצל (כדי שלא יגידו שאני מסלף או לא מבין נכון...) השער- http://img366.imageshack.us/img366/787/tmp25av.jpg

yogaoflove

New member
בשר בצל ושום ביוגה

הספר הראשון שקראת מתייחס להשפעת מאכלים אלו על התודעה, ועיניינו יוגה אמיתית. הספר השני עניינו בריאות. זו עובדה שבצל ושום תורמים לבריאות, הם שייכים לקבוצת הרג'ס (ולא התמס). מכאן שהם מעוררים ומגרים את החושים, וזה לא רצוי ליוגי שחפץ לשלוט על חושיו. בשר שייך למידת הבערות (תמס), והורס את החמלה הטבועה בנו, גם יוצר קרמה נוראית. הרא קרישנה.

garbo

New member
זה לא אמור לבוא ביחד?!

אני יודע שבפועל שום ובצל באמת בריאים, אבל בספר הוא ממש מעודד אכילת שום ובצל...

yogaoflove

New member
יוגי בְּהוגי

על זה נאמר "יוגי בְּהוגי". יוגי אמור לקחת את דרך הפרישות (פְּרַוְריתי מָארְגַה), כדי לחוות בעליון, אך כיום יש "יוגים" שהמטרה שלהם הינה בריאות ועצמה מינית גדולה. היוגי, מטרתו אינה בריאות. אך בד בבד עם תרגול נכון שמטרתו התעלות רוחנית, הוא שומר על בריאותו. יש תחליפים לשום ובצל שאינם פחות בריאים (כמו 'הינג').

לקשמי

New member
אין סתירה

כשמדברים על מזון סטווי, רג'סי או טמסי, מתכוונים להשפעה של אותו מזון על ההכרה. יש מזונות שיכולים לגרום לך לחוש אינרציה, כבדות, רצון להירדם ואלה מזונות טמסיים. יש מזונות שיכולים לגרום לך לחוסר שקט ואלה מזונות רג'סיים. מזונות שגורמים לתחושת צלילות ורעננות אלה מזונות סטויים. לגבי בצל ושום, הם נחשבים טמסיים בגלל ההשפעה שעשויה להיות להם על ההכרה, אבל לגוף הם מאוד בריאים. לא ידוע לי לגבי ארצות הקור אבל גם כאן אני מניחה שההמלצה לאכול בשר בארצות הקור קשורה יותר לבריאות הגופנית ולא למצב ההכרה.

anatina

New member
ההמלצה על בשר שם

מיועדת לתלמידים אירופאיים מתחילים, אני הבנתי את זה כהמלצה לא ללחוץ על אנשים להפוך צמחונים לפני שהבשילו לכך. זה לא אומר שבשר זה בריא.

garbo

New member
לא ממש הבנתי..

לפי מה שאני יודע בטמסיים נכללים גם סמים וכו'.. וכמו שזה נראה לי אם הבצל השום והבשר משתייכים באותה נשימה לסמים אז צריך להימנע מהם לגמרי, הסתייגות מוחלטת. ובספר זה לא נראה ככה.

anatina

New member
אם היה מגיע אליך תלמיד מעשן או שותה

שמנסה פעם ראשונה בחיים שלו יוגה, היית אומר לו להפסיק לעשן תכף ומיד? אני הייתי נותנת לדברים זמן להבשיל ולא מתנפלת עליו בבת אחת כדי שלא יברח לחלוטין מהיוגה. ככה אני הבנתי את מה שכתוב שם על הבשר.

garbo

New member
סבבה, קיבלתי את דברייך לגבי

הבשר. ומה עם השום והבצל שהוא מעודד שם?

anatina

New member
הרצאה על הפילוסופיה של היוגה

בשיתוף עמותת "יוגה של אהבה" מתקיימת במרכז דארמה ליוגה ברחובות ביום שישי הראשון של כל חודש. בין השאר דנים בהרצאות בנושאים של תזונה יוגית- אתם מוזמנים להשתתף. הכניסה חופשית על בסיס דאנה. אתר מרכז דארמה www.darmayoga.co.il

למעלה