סתם אוכל

סתם אוכל

בצל מקוצץ מעט שמן זית- להזהיב היטב, מעל קופסה של עגבניות מרוסקות מהולה במים, חצי צרור גבעולי סלרי עם העלים מקוצצים היטב, שתי כפות חמאת בוטנים,מלח פפריקה חריפה וחצי ק"ג טופו קדיתא בקוביות בינוניות. קצת סילן והכל מבעבע באיטיות על האש.

אורז בסמתי עם קוביות זעירות של בטטה מבושל על ציר ירקות .

סלט חסה ברצועות אבוקדו קוביות אפרסמון ובצל ירוק. שמן זית מיצלימון מלח.

אבוקדו עם אפרסמון נשמע שילוב מעולה

שני פירות שאני ככ אוהבת
היו לי הרבה תוכניות למטבח, אף אחת לא יצאה לפועל
הסיבה: עצלנות

p e b b l e

New member
השבוע במטבח

הכנתי:
פאי רועים
קוסקוס עם ירקות וצנוברים (לפי המתכון פטנט מהבלוג של תמר, תודה)
אטריות סינגפור - אטריות אורז דקות עם ירקות ושבבי סויה עם קארי, סויה וג'ינג'ר
חמין קטן
מאפינס קינואה וירקות
מרק עדשים כתומות
מרק ירקות
ומרק פו - גידי, התמכרתי. האמת שבטח כמה ויאטנמים מתהפכים בקברם כי אני קוראת למה שהכנתי פו, אבל זה בהשראת המרק של גידי.
אז הגירסא שלי היא ממש גירסאת העצלנים.
בשלב הראשון אני מכינה את התוספות: מפשירה גרגירי חומוס מבושלים וקפואים, טופו צרוב במחבת, ברוקולי ופטריות מאודים, בוק צ'וי ובצל ירוק קצוצים, קוביות קפואות של דורות: 1 ג'ינג'ר, 2 בזיליקום, 2 כוסברה.
בשלב השני אני מחממת במיקרו את התוספות, ומוסיפה להם כוס ציר ירקות חמים וכף רוטב סויה וסוחטת מעל ליים.
זהו, טעים, קל, משביע, בלי שמן, מלא טעם, תענוג. תודה!

סתם אוכל גם אצלי..

תבשל כרובית, תפוחי אדמה וחומוס ברוטב פיקנטי. הוספתי גם את עלי הכרובית! בזמן האחרון אני בקטע ש ניצול מקסימלי של כל ירק, וזה ממש כיף. הוספתי עגבניות וכף חלב קוקוס.

ותראו... פרסומת משונת הארבעים ש המאה הקודמת... לשמן קוקוס!
אין חדש תחת השמש

היום אכלנו

מאפה שכבות פרוסות בסכין חד וקולפן, על הקרקעית רוטב סויה וחמאת בוטנים, מעל שכבה ראשונה של פרוסות טופו, מעליהן עוד קצת חמאת בוטנים ג'ינג'ר טרי על זסטר בטטה בקולפן, מעל זה עוד שכבת פרוסות דקות של טופו מעליה מעט רוטב סויה בצל מגורר על פומפיה גסה מעורבב עם עלי סלק ללא שידרות מעל מפוזרים שמרי בירה וקמח מאש ומעט מעט שמן זית ו...לתנור.
שזה טעים!

ליד זה היה סיר מלא שעועית ירוקה משובחת במקטעים שבישלתי עם עגבניות טריות ובצל ירוק
וסיר עם קוביות בטטה ותפוחי אדמה על קליפותיהם עם הרבה תבלינים

נשמע טעים! ״שמרי בירה וקמח מאש ושמ״ז״

את מערבבת למשחה, או מפזרת וזולפת?
אני כבר כמה זמן מחפשת קמח מאש, ומוצאת רק תוצרת סין, ויש לי איזו סריטה לא לקנות מוצרי אוכל מסין....

מפזרת וזולפת

ושלנו בהחלט לא סיני- יש לי אותה סרטת כמו לך

מעבר לזה אני זוממת כבר הרבה זמן לקנות מטחנת קמח ביתית לאור כמות הקמח מקטניות שונות שאנחנו צורכים ומחירי השוק...

למעלה